Adı gibi "Yenilmez" Armada!


Bu sezon tabir-i caizse "başına gelmedik kalmayan" takımımız olan Galatasaray Medical Park, tüm bu yaşadığı olumsuzluklara rağmen kulüp tarihine geçen performanslara imza atmaya devam ediyor. Sezon başında arka arkaya aldığı galibiyetlerle en iyi sezon başlangıcına imza atan Ergin Ataman ve öğrencileri, bu başarısının ardından sezon içerisinde en uzun süreli galibiyet serisine imza atmışlardı. Perşembe günü oynanılan Banvit karşılaşmasında aldığı galibiyetle liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştıran Yenilmez Armada, ayrıca galibiyet serisini de 15 maça çıkarttı. Galatasaray Medical Park sezon içerisinde her ne kadar taraftarının desteğini arkasına alamasa da, oldukça başarılı bir sezon geçirmeye devam ediyor.


Geçtiğimiz sezonun ardından sezon başında kadrosunu neredeyse tamamen yenileyen Galatasaray Medical Park, sezon başında Henry Domercant ve Göksenin Köksal'ın sezonu kapatmasıyla büyük bir şok geçirirken, sezon ortasında takımın en önemli oyuncularından David Hawkins'in kokain kullanması nedeniyle ceza almasıyla ikinci bir şok yaşamıştı. Sezon içerisinde sürekli sakatlıklar yaşayan Yenilmez Armada, son olarak Engin Atsür'ün de sezonu kapatmasıyla oldukça kısıtlı ve dar bir rotasyonla oynamak zorunda kaldı. Galatasaray Medical Park'ta sakatlar kervanına, ligin son 2 haftasına girerken pivotumuz Boniface Ndong katıldı. Sol el tarak kemiğinde kırık tespit edilen tecrübeli oyuncunun 10-15 gün takımdan ayrı kalması bekleniyor, ki bu sakatlığın uzun olmamasına neredeyse şükredecek hale geldik.

Sezon başında aldığı üst üste 8 galibiyetle en iyi başlangıç performansına imza atan Ergin Ataman, sezon ortasında oynanılan Türkiye Kupası'nda da takımını finale taşıyarak 18 yıl aradan sonra Galatasaray tarihinde kupa finali oynattı. Final karşılaşmasında hakemlerin de büyük katkılarıyla sahadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park, bu turnuvanın ardından çok farklı bir ivme kazandı. 2013 yılında oynadığı lig karşılaşmalarında mağlubiyet yüzü görmeyen takımımız, bu sezon Abdi İpekçi Arena'da oynadığı iç saha maçlarında da rakiplerini eli boş gönderdi ve son olarak 2011-12 sezonunda Oktay Mahmuti'ye ait olan ligdeki tüm rakiplerini en az bir kere yenme başarısını tekrar etmesinin yanı sıra normal sezon karşılaşmalarında üst üste 15 maç sahadan galibiyetle ayrılarak kulüp tarihinin en uzun süreli galibiyet serisini elde etti. Sezon başında Galatasaray Medical Park'ın baş antrenörlüğüne getirilen Ergin Ataman bununla da kalmadı ve kulüp tarihinde kişisel bir başarıya daha imza attı.

2005-2006 sezonundan itibaren 30 maç üzerinden oynanılan normal sezonda, Galatasaray adına en başarılı antrenör geride kalan 2 yılda kendisini arka arkaya geliştiren Oktay Mahmuti olmuştu. 2010-11 sezonunda ligde oynadığı 30 maçın 22'sinde sahadan galibiyetle ayrılan Galatasaray, geçen sezon bu başarısını 30 maçta 25 galibiyet olarak geliştirmişti. Ergin Ataman'ın takımı ise bu başarıyı normal sezonun bitimine iki hafta kala egale etmiş oldu. Geride kalan 28 maçlık periyotta 25 galibiyet elde eden Galatasaray Medical Park, ligin son iki haftasında da sahadan galibiyetle ayrılması halinde kulüp tarihinin en çok galibiyet kazanılan sezonuna imza atmış olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0