TKBL | Yarı finaldeyiz..

TKBL play-off ilk turunda normal sezonu 7. sırada bitiren Homend Antakya Belediyesi'yle eşleşen takımımız İstanbul'da kazandığı ilk maçın ardından rakibini deplasmanda da mağlup ederek seriyi 2-0'a getirdi ve play-off yarı finaline yükseldi. Antakya Spor Salonu'ndaki mücadelede özellikle son çeyrekteki performansıyla etkili olan takımımız 52-67'lik skorla galibiyete uzandı. Lindsey Harding 15 sayısıyla bu maçta bizim adımıza en skorer isim olmayı başardı. 

Maçın ilk 3 çeyreği dengeli geçti. İlk 10 dakikalık bölümde iyi bir performans gösterip Lindsey Harding'in orta sahadan son saniyede attığı üçlükle 16-20'lik üstünlükle ayrılırken ikinci periyot özellikle savunmamızın düştüğü ve rakibin skor üretmekte zorlanmadığı bir bölüm oldu ve devreye 39-34 geride gittik. Maçın ikinci yarısına daha dengeli bir başlangıç yapıp savunma sertliğimizi yeniden kazanınca rakibi yakaladık ve Wauters'ın basketiyle üstünlüğü son çeyrek öncesi ele aldık. Maçın final periyodu ise oldukça etkili bir görüntüyü ortaya çıkardığımız ve özellikle savunmada rakibi sindirirken hücumda da ortalama bir performansla galibiyete uzandığımız bölüm oldu. Burada rakibe sadece 6 sayı atma imkanı verirken son bölümde farkı açarak 52-67'lik galibiyete uzandık. Takımımız bulduğu 28 basketin 20'sini asist üzerinden üreterek hücumda top dolaşımını iyi yaptığını gösterdi. Ayrıca ribaundlarda sağladığımız 39-24'lük üstünlük de maçın kritik noktalarından biri oldu. Bireysel olarak ise Lindsey Harding 15 sayıyla takımı skor anlamında sırtlayanların başında gelirken son dönemlerin formda ismi Sancho da 12 sayıyla oynadı. Ayrıca kaptanımız Işıl Alben de 7 sayı - 7 ribaund - 7 asistle galibiyetin mimarlarındandı.

Antakya deplasmanında aldığımız bu galibiyetle birlikte play-off ilk turunu kayıpsız gemiş oluyoruz. 2-0'la geçtiğimiz bu seriden sonra sıradaki rakibimiz Mersin BŞB-İstanbul Üniversitesi BGD eşleşemesinin galibi olacak. O seride durum şu an 1-1... Oradan gelecek rakibimizi geçince ise final yolu açılmış olacak. Tahmini olarak finale ulaşacağımızı ve orada Fenerbahçe'yle eşleşeceğimizi öngörmek çok zor değil. Eğer büyük bir sürpriz yaşanmazsa final serisinde oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçları da büyük çekişme içinde geçecektir. Şimdilik ise bir problem yok gibi, yarı finaldeki rakibimizi bekliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0