Türk futbolunda şiddet!

Açıkçası bir şeyler olacağını güvenlik önlemlerinden sonra az çok tahmin ettim. Alınan yoğun güvenlik önlemleri polisleri fazla motive etmiş olacak ki fotoğraftaki sahneleri bize yaşattılar. Bunu yapanlar gece nasıl uyuyor merak ediyorum. Yazıklar olsun! Biber gazı denen illeti bizim polisimiz de parfüm gibi kullanmaya devam ediyor. Polis olanlara bunun nasıl bir şey olduğu yeterli bir şekilde anlatılmalı. Çünkü bu şekilde kullanılmaya devam edilirse çok daha kötü sonuçlara yol açabilir.

Stadın dışında ya da içinde farketmez. Bu denli kalabalık bir ortamda ufak bir gruba müdahale için bu kadar kolay biber gazı sıkılmamalı. Üstelik burada bir eylem yok, yani orada her yaştan insan var. Genci, yaşlısı, hamilesi ve çocuğu. Deniyor ki rüzgarın azizliği. E sıkarken biraz düşünmez mi insan "sert rüzgar var içeri doğru gidecektir bu" diye? Yoksa kendi kafalarında gaz maskeleri varken dışarıdakiler düşünülmüyor mu? Sanırım düşünülmüyor. Yaşananlar bunu gösteriyor çünkü.

Komik olan bir şey de bu yaşananlar yüzünden ceza alabilecek olmamız. Sahaya giren Galatasaray taraftarı yüzünden federasyon bize ceza verebilir. Aslında cümleyi düzeltmek lazım. Polisin sıktığı biber gazından kaçmak için sahaya giren Galatasaray taraftarından dolayı ceza alabiliriz. Gerçekten helal olsun. Son olarak bu olayların yaşanmasında sorumlu kim varsa umarım en ağır şekilde cezasını çeker. Çocuk oyuncağı değil bu. Orada yaşayan insanların yaşadıkları bir yana halkın polise olan güvenini net bir şekilde zedeleyen örnekler oluşturuyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0