BBL | Normal sezon farklı bitti..

Müthiş bir seri yakaladığı ve liderliği garanti altına aldığı Beko Basketbol Ligi'nin normal sezonunda son hafta maçına çıkan Galatasaray Medical Park konuk ettiği Türk Telekom'u 89-73 mağlup etti. Maçın başından sonuna kadar rahat bir görüntü çizen ve Can, Sertaç, Doğukan gibi isimlerin önemli süreler aldığı bu karşılaşmada aldığımız galibiyetle normal sezonu lider bitirdi. Ligdeki 27. galibiyetimizi aldığımız bu maçta 5 oyuncumuz çift hanelere çıkarken Macvan ve Arroyo 13'er sayıyla en skorer isimlerimiz oldu.

Maç iki taraf adına da savunmaların çok üst düzey olmadığı bir şekilde başladı. Biz hücumda topu iyi dolaştırarak sonuca giderken Türk Telekom ise özellikle dış atışları girmesiyle skora tutundu. Ancak çeyrek sonunda Arroyo'nun biraz ön plana çıkmasıyla bu bölümü 29-21'le önde geçtik. İkinci periyotta ise savunma disiplinimiz öne çıkmasına rağmen hücumda çok fazla üretemedik. Yine de farkı çift hanelere çıkarmayı bilirken devreye 45-34 önde girdik. Üçüncü çeyrek oyunda en ciddi farkı yarattığımız ve oyunu koparttığımız bölüm oldu. Top paylaşımını iyi yaptığımız ve iç-dış dengesini iyi sağladığımız dakikalarda fark 20'lere çıktı. 68-47'yle girilen son çeyrekte ise savunma ciddiyetimiz bir parça düşerken genç oyuncularımız ciddi süreler almaya devam ettiler ve karşılaşma sonunda 89-73'lük rahat bir galibiyete uzandık.

Bu maçta özellikle daralan rotasyonun etkisinden ötürü Can&Sertaç ikilisi ciddi süre aldılar. Bir taraftan da play-off öncesi onların da son durumlarını görmüş olduk. Hücumda son haftalarda iyice oturmaya başlayan düzenlerimiz bizi taşırken savunmada ise 2. ve 3. çeyreklerde vidaları sıkınca maçı rahatlatacak düzeye getirdik. Öte taraftan şut yüzdelerinde Türk Telekom hem içeriden hem dışarıdan daha yüzdeli oynasa da ribaundlardaki ezici üstünlüğümüz ve bunu 2. şanslara yansıtmamız önemliydi. 52-30'la ribaundlarda ortaya ağırlık koyarken aldığımız 22 hücum ribaundu farkı yaratan noktalardandı. 5 oyuncumuzun çift hanelere çıktığı bu maçta Arroyo ve Macvan 13'er sayıyla oynadılar. Cenk Akyol son haftalarda bir standart yakaladığı performansını bu maçta da devam ettirirken 12 sayılık katkı verdi. Genç isimlerimizden Can Korkmaz yaklaşık 21 dakika sahada kalırken 11 sayı - 4 asistle oynayarak iyi bir performans ortaya koydu. 17 dakika süre alan Sertaç ise önceki maçlara oranla biraz daha sönük kalırken 2 sayı -  8 ribaundluk istatistikler yakaladı.

Normal sezonun son haftasındaki bu rahat galibiyetle birlikte 30 haftalık periyodu geride bırakmış oluyoruz. Toplamda 27 galibiyet aldığımız normal sezonda bütün mağlubiyetlerimiz ligin ilk yarısında gelirken ikinci yarıda oynadığımız tüm maçları kazandık ve 17 maçlık bir galibiyet serisi de yakaladık. Ergin Ataman ve öğrencilerini gösterdikleri bu efor için tebrik edelim. Şimdi play-off öncesi 15 günlük bir ara olacak ve ondan sonra şampiyonluk için vereceğimiz mücadele yeniden başlayacak. Play-off'un ilk turundaki rakibimiz sıralamada 8.liği alan Tofaş oldu. Şu anki gidişat içinde de Tofaş'ı geçtiğimiz zaman muhtemel yarı final eşleşmemiz de Fenerbahçe Ülker-Karşıyaka ikilisinden biri olacak gibi... Yani bu tabloda final yolumuz açık gözüküyor, tabi yakaladığımız bu ivmeyi korursak. Ama şimdilik normal sezondaki performansı için Yenilmez Armada'ya tekrardan tebrikler...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0