Champions Cup | Engelsiz Aslanlar tarihe yeni bir sayfa ekledi..

Bu yıl İspanya'nın Valladolid kentinde düzenlenen Champions Cup Final-8'ine şampiyonluk parolasıyla giden Engelsiz Aslanlar bütün maçlarını kazanıp tarihinde 4. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Finalde karşılaştığı SSD Santa Lucia'yı 71-50 mağlup eden takımımız başarılarla dolu tarihine bir yeni sayfa daha eklerken camiamızı yine gururlandırdılar. Final karşılaşmasında Özgür Gürbulak 21 sayıyla en skorer ismimiz oldu. 

Sedat İncesu'nun öğrencileri ilk günkü iki galibiyetin ardından grubunda liderliği garantilemişti. Turnuvanın 2. gününde yani dün ise ilk olarak, formalite maçında karşılaştığı Alman temsilcisi RSV Lahn-Dill'i 84-72 yenerek B Grubu'nu 3/3 ile tamamlamış olduk. Daha sonra rakibimiz olan Beşiktaş'la akşam seansında oynadığımız yarı final maçını da baştan sona üstün götürdüğümüz bir mücadele sonunda 77-56 kazanarak bugün için final vizesini aldık. Rakibimiz İtalyan temsilcisi SSD Santa Lucia idi. Final mücadelesinde özellikle ilk 3 çeyrek yakın skorlarda geçmesine rağmen bu bölümlerin neredeyse tamamını önde götürdük. Ve maçın final periyodunda ise daha önceki maçlardan da alışık olduğumuz üzere oyuna ağırlığını iyice koyan Engelsiz Aslanlar 18-3'lük seri yakaladığı bu 10 dakikalık bölüm sonucunda farkı iyice açtı ve 71-50'lik skorla galip gelerek şampiyonluğa uzandı. Bu maçta da en skorer oyuncumuz 21 sayıyla Özgür olurken Luszynski 17, Filipski de 15 sayıyla galibiyette başrolü oynadılar.

2005 yılında kurulan Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı ya da bizim deyişimizle Engelsiz Aslanlar bu kısa tarihlerinde 4. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmayı başardılar. Sedat İncesu gibi büyük bir adam, sadece koç değil, önderliğinde sporun içinde azim ve isteğin ne kadar büyük bir güç olduğunu bize tekrardan hatırlattılar. Onları sadece bu başarılarından dolayı değil azimlerinden ötürü de ayriyeten kutluyoruz. Umudumuz o ki Galatasaray'ın başlattığı ve son yıllarda Beşiktaş'ın da katılarak ilerletmeye çalıştığı bu spor bu ülkede daha güzel yerlere de gelecektir. Yine Galatasaray'ın buraya getirdiği bir spor olarak tabi. Takımımızı, hocamızı ve bu başarıda emeği geçen diğer herkesi tekrardan en içten duygularımızla selamlıyoruz. Tebrikler Engelsiz Aslanlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0