Ergin Ataman: Basketbolu ciddiye alın, Galatasaray'ı ciddiye alın..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, play-off çeyrek finalinin ilk maçında Tofaş'ı evinde konuk etti. Rakibi karşısında ikinci yarıda üstün bir oyun ortaya koyan Yenilmez Armada, sahadan farklı galibiyetle ayrılarak seride rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Karşılaşma sonrasında baş antrenör Ergin Ataman gerek yayıncı kuruluş, gerekse basketbol federasyonuna yönelik oldukça sert açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü saat 13:00'de oynanılan karşılaşmada tribünlerin boş olmasının sorumlusu olarak federasyonu gösteren Ergin Ataman'ın tüm açıklamaları şu şekilde...

"Maça geçmeden önce yayıncı kuruluş ve lig koordinatörlüğüne Türk basketbolunu ve Galatasaray'ı biraz daha ciddiye almalarını öneriyorum. 15 günlük beklemeden sonra tam da futbolda şampiyonluk kutlaması yapılabilecek maçımızın olduğu gün üstelik de yarım iş günü olabilecek Cumartesi günü İstanbul gibi bir metropolde saat 13.00'e maç koymak veyahut da bunu yayıncı kuruluş olarak zorlamak basketbolu ciddiye almamaktır. Halbuki Türkiye'de insanlar basketbolu ciddiye alıyorlar. Gençler basketbolu ciddiye alıyorlar. Lig TV'nin sayın yöneticileri; sizin çocuklarınız da basketbolu ciddiye alıyorlar ama bu saatte buraya gelemiyorlar. Bugün gene muhteşem bir basketbol oynadık ama ne yazık ki playofflara 2000-2500 kişilik bir taraftar ile başlangıç yaptık. Oysa ki daha makul bir günde, olması gereken bir saatte bu maç oynansa Galatasaray taraftarı bütün playoff boyunca bu salonu hınca hınç dolduracaktır. Bu tespiti yapmak istiyorum çünkü biz Türkiye'de yıllardır basketbolu büyütmek istiyoruz. Büyütmek için de gerekli mücadelemize devam edeceğiz. Bunları söylemezsem kendimi bu mücadelede geri planda hissederim. Onun için bunu söylemek durumundayım. Basketbolu ciddiye alın, Galatasaray'ı ciddiye alın. Galatasaray koşar adımlarla Türkiye'de şampiyonluğa doğru hızla ilerliyor.

Maça gelince karşılaşmanın başında atmosferin ve saatin etkisiyle tam bir giriş yapamadık. 15 gündür maç oynamamanın etkisi, tempo dışına çıkma, sabah mahmurluğu yaşandı. Ondan sonra yavaş yavaş ritmimizi bulduk ve takım halinde çok iyi savunma yaptık. Carlos'un önderliğinde hücumda topu iyi paylaştırdık. Diğer oyuncuların da bunda büyük katkısı var. Gordon savunmaya büyük katkı verdi. Uzunlarımız keza. Milan Macvan hafif bir sakatlığı vardı, onun dışında katkı verdiler. Net bir galibiyet aldık. Ama tabii ki hedefimiz şimdi bu maçı unutup Salı akşamı Bursa'da turu geçmek için aynı basketbolu oynamaya çalışacağız."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0