Yenilmez Armada Yarı Finalde!

Beko Basketbol Ligi şampiyonluğunda oldukça iddialı bir şekilde play-off'a giren Galatasaray Medical Park ilk turu sorunsuz geçti. İlk maçını 92-64 kazandığı turun 2. karşılaşmasında da deplasmanda rakibini 82-49'luk skorla farklı mağlup etti ve seriyi 2-0'a getirerek yarı final biletini cebine koydu.  Maçın ilk dakikalarından itibaren oyuna ağırlığını koyup farkı açan takımımız devamında rahat bir galibiyet alıp turu İstanbul'a bırakmadı. Jamont Gordon ilk yarısını resmen domine ettiği bu maçta 21 sayıyla adeta yıldızlaştı.

İlk maçın ilk yarısı yakın geçmiş, ancak ikinci yarının hemen başından itibaren etkinliğimizi arttırıp galibiyete ulaşmıştık. Bu maçta ise işi ikinci yarıya bırakmadan neredeyse ilk çeyrekte bitirdik. Maça savunmada çok sert başlayıp rakibi durdururken bunun devamını hücumda Jamont Gordon liderliğinde getirerek daha ilk dakikalarda farkı açtık. Jamont hem penetreleri hem de dış şutlarıyla rakip savunmanın dengesini paramparça ederken daha ilk çeyrekten farkı 20'ye çıkarıp 6-26'lık bir üstünlük sağladık. İkinci periyodun ilk dakikaları da bu ivmemimiz koruyup 10-33'le farkı iyice açtık. Sonrasında aldıkları moladan Tofaş 7-0'la dönse de daha fazla yaklaşmalarına izin vermedik. Jamont'un etkinliğini koruduğu ve toplam 21 sayıya ulaştığı ilk devreyi 30-52 önde geçti. İkinci yarıya biraz tutuk başlayıp sayı atmakta zorlanır gibi olsak da Arroyo çok çabuk devreye girdi ve kontrolü yeniden ele almamızı sağladı. Bu çeyrek 45-63 üstünlüğümüze geçilirken son çeyrek farkı iyice açtığımız bölümdü. Uzun süre Tofaş'a sayı atma şansı tanımadığımız bu periyotta toplamda sadece 4 sayı bulmalarına izin verirken son dakikalarda Can&Sertaç ikilisine de yine şans verdik. 49-82 gibi ezici bir galibiyetle seriyi 2-0'a getirirken bu turu beklediğimiz gibi sorunsuz geçmiş olduk.

Bu karşılaşmaya ilk dakikadan itibaren çok agresif girip farkı kısa sürede açıp kontrolü ele almamız ve rahat bir galibiyete uzanarak seriyi Bursa'da sonlandırmış olmamız alkışı hakediyor. Dikkat çekici noktalardan bir diğeri ise hücumda çok ufak bölümlerde duraksamalarımız olsa da savunmayı istediğimiz zaman çok yukarılara çekebilmemiz. İlk çeyrekte 6, son çeyrekte 4 sayı atmalarına izin verdiğimiz rakip karşısında savunma seviyemizin ve disiplinimizin ne kadar üst noktalara çıkabildiğini ve savunmaya ne kadar güvenebileceğimizi tekrardan ispatladık. Bunun haricinde istatistiki anlamda fark yarattığını söyleyebileceğimiz tek nokta şut yüzdeleri arasındaki %53.2-%33.3 gibi bir üstünlük sağlamamızdı. Bu da oyun içinde istediklerini yapan taraf olmamızla açıklanabilir zaten. Ancak bahsedilmesi gereken bir nokta var ki o da Jamont Gordon'ın gösterdiği performans. İlk yarıyı ve de özellikle ilk çeyreği neredeyse tek başına domine eden Jamont, şampiyonluk planlarımızda bizi rahatlatacak gibi gözüküyor. İlk maçta pozitif oyununun ve tamamen bir bitirici olmasından ziyade eline güvenilebilecek bir isim olabileceğinin sinyallerini veren Amerikalı oyuncu belki bu sefer asistleriyle o kadar ön plana çıkmadı ama bireysel olarak aldığı sorumlulukla beraber çok fark yarattı. Play-off öncesi Ender'in performansına topa yön verecek/kullanacak oyuncu olmasından ötürü kilit nokta diyorduk ki hala önemli ama Jamont, Tofaş karşısında 2 maçta gösterdiği olumlu performans bunun önemini azaltmış olabilir. Ve bu da bizim adımıza güzel bir durum tabi..

Tofaş serisi beklediğimiz üzere çok zorlanmadığımız ve 2 maçta rahat bir şekilde bitirdiğimiz bir seri oldu. Beklentilerimizi aşan tek şey Jamont'un performansıydı ki bunca şanssızlık ve kötü sürprizlerle karşılaştığımız bu sezonda bu tarz olumlu gelişmeleri de hakediyoruz. Şimdiki rakibimiz ise Fenerbahçe Ülker'i 2 maçta da yenen Pınar Karşıyaka olacak. Bu sezon çok iyi bir performans gösteren İzmir ekibi seriyi mutlaka zorlayacaktır ama şu an iki takımın basketbol seviyeleri arasındaki farka bakınca bu seriye de favori gireceğimizi söyleyebiliyoruz. Artık burada taraftarın da yavaştan şampiyonluk havasına girip Karşıyaka tahriklerine kapılmadan destek vermesi güzel olacaktır elbet. Çünkü sezon içinde Karşıyaka maçında sahaiçinden ziyade dışındaki olaylara önem verince kulübümüzün aldığı cezaları gördük. Artık bunlara gerek yok, çünkü şampiyonluk herşeyden daha önemli bir noktada şu an... Buna göre davranalım, destek olalım. Hadi... 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0