2013 - 2014 | Galatasaray'dan yerli harekatı..

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, önümüzdeki yıllarda kademeli olarak düşecek olan yabancı sınırına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Yerli rotasyonu güçlendirmek anlamında transfer çalışmalarına hız kazandıran Fatih Terim ve kurmaylarının hedefinde ağırlıklı olarak gelecek vaadeden oyuncular bulunuyor. Süper Lig takımlarında forma giyen yerli oyuncuların piyasasının yüksek olması, yurtdışında oynayan oyunculara yönelmemizi sağlıyor. Gökhan İnler, Jem Karacan, Kerim Frei, Emre Can gibi oyuncuların yanı sıra, iç piyasada da Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı listede olan oyuncular. Tüm bu isimlerin yanı sıra sezon başında takımdan ayrılan Necati Ateş'in sözleşmesini feshederek geri dönmesi ve Boluspor forması giyen genç orta saha oyuncusu Emre Kılınç ile her konuda anlaşma sağlayan takımımızın, ilerleyen günlerde de bu transferi duyurması bekleniyor.

Gökhan İnler (28, Napoli)
Yeni sezon öncesinde teknik direktör değişikliği yaşayan Napoli'de geçtiğimiz sezon kadro dışı kalan ve bu sezon göreve gelen Rafa Benitez'in de kadrosunda düşünmediği Gökhan İnler, transfer listemizin ilk sırasında yer alıyor. Felipe Melo için görüşmelerini devam ettiren takımımız, orta sahanın ortasında forma giyen tecrübeli oyuncu için Napoli'nin kapısını çaldı. Fatih Terim'de ısrarla istediği 28 yaşında ki Gökhan İnler, kademeli olarak düşecek olan yabancı sınırlamasında takımımızı oldukça rahatlatacak bir isim. İtalya'da gösterdiği performans ile dikkat çeken, yönetim ile yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı kalan Gökhan'ın gelmemesi için hiç bir sebep yok. Gökhan'ın takıma kazandırılması halinde, Felipe Melo hakkında gelişmeler farklı yönde seyredebilir.

Jem Karacan (24, Reading)
Geçtiğimiz sezon ortasında "kardeş kulüp" anlaşması imzaladığımız Reading'de forma giyen Jem Karacan, aslında camiamıza pek uzak bir oyuncu değil. 14 yaşında Galatasaray altyapısında forma giyen fakat ailesi nedeniyle İngiltere'ye dönen orta saha oyuncusu, bu sezon Premier Lig tecrübesi yaşadı. Orta sahada forma giyen Jem, gelecek vaadeden önemli oyuncular arasında gösteriliyor. Reading formasıyla daha önce 21'i Premier Lig olmak üzere 160 maçta forma giyen Jem Karacan, hiç kuşkusuz transfer edilmesi halinde rotasyon adına önemli bir isim olacaktır. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu için Galatasaray'ın, kardeş kulübü Reading'e 3 milyon euro önerdiği ve görüşmelerin devam ettiği, gelen haberler arasında yer alıyor.

Kerim Frei (19, Fulham)
Gelecek yıllarda kademeli olarak düşmeye devam edecek olan yerli sınırlamasına yönelik, gelecek vaadeden oyuncu transferlerimizde devam ediyor. Fulham forması giyen genç oyuncu Kerim Frei'ye karşı ilgimiz olduğu, geçtiğimiz sezon teknik direktörümüz Fatih Terim tarafından bizzat açıklanmıştı. Avusturya doğumlu olan Kerim, Grasshopers altyapısının ardından 2010 yılında Fulham'ın yolunu tutmuştu. İsviçre milli takımının çeşitli yaş gruplarında forma giyen genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Türkiye'yi tercih ettiğini açıklamıştı. Fulham formasıyla son iki sezonda 25 Premier Lig maçına çıkan Kerim için istenilen bonservis bedeli 5 milyon euro olarak basında yer alsa da, Galatasaray'ın bu transferi 3.5 - 4 milyon euro'ya bitireceği konuşulanlar arasında. Ortasahada hücum anlamında tüm bölgelerde forma giyebilen Kerim Frei, milli takımımız adına gelecek vaadeden önemli oyunculardan birisi olarak biliniyor.

Emre Can (19, Bayern Münih)
Bayern Münih forması giyen ve takip edenler tarafından "muhteşem çocuk" olarak tanımlanan Emre Can, aslında girişimlerimizin olduğu fakat resmi bir gelişmenin olmadığı isimlerden birisi. 1994 doğumlu olan genç oyuncu, iki yıl önce ilk kez A takım seviyesinde antremanlara ve hazırlık maçlarında yer almaya başladı. Bu sezon 4 kez A takımda yer alan Emre Can, zaman zaman da ilk 18'de yer aldı. Almanya milli takımında hemen hemen tüm yaş gruplarında forma giyen Emre'nin, gelecek adına hangi ülkeyi tercih edeceği de tartışılan konular arasında yer alıyor. Orta sahada forma giyen genç oyuncu, teknik direktör Josep Guardiola'nın gelmesiyle birlikte, mevcut kadroda şans bulmak adına çok fazla çalışmak ve kendisini göstermek zorunda olduğunu biliyor. Emre'nin opsiyonlu kiralık olarak gelmesi gündemde yer alıyor ama bu transfer, belki de bu listede yer alan tüm oyunculardan daha zor bir halde. Emre için istenilen bonservis bedelinin 5-6 milyon euro civarında olduğu da, yer alan dedikodular arasında..

Okay Yokuşlu (19, Kayserispor)
Fatih Terim'in göreve geldiği ilk yılda kadroya dahil etmek istediği fakat Altay'ın çok fazla bonservis ücreti istemesi nedeniyle gerçekleşemeyen Okay Yokuşlu transferi, bu sezon gerçekleşebilir. Kayserispor formasıyla bu sezon Süper Lig'de deyim yerindeyse "pişen" genç orta saha oyuncusunun transferi geçtiğimiz sezona göre daha kolay olacak gibi görünüyor. Bu sezon kiralık olarak Kayserispor forması giyen Ceyhun Gülselam'ın bonservisini almak isteyen sarı-kırmızılı takıma 1 milyon euro ve Ceyhun'un bonservisini önerecek olan takımımız, karşılığında orta sahada forma giyen Okay'ı isteyecek. Milli takımın gelecek vaadeden önemli oyuncuları arasında yer alan Okay Yokuşlu ile iki yıl önce yaptığımız röportajı ve kendisinin Galatasaray'a bakış açısını da şuradan okuyabilirsiniz. Genç oyuncuyu biraz daha yakından tanımak isterseniz, sizi şöyle alalım..

Taylan Antalyalı (18, Bucaspor)
Sezon ortasında (daha doğrusu ikinci yarının ortasında) transfer girişimlerini duyduğumuz Taylan Antalyalı, listede yer alan diğer oyuncular gibi gelecek vaadeden önemli orta saha oyuncuları arasında yer alıyor. Oyunu iki yönlü oynayabilen genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Bucaspor forması altında PTT 1.Lig'de mücadele etmişti. 1995 doğumlu Taylan, aynı zamanda sol kanatta da forma giyebiliyor olmasına karşın orjininde merkez orta saha oyuncusu. Genç oyuncunun bonservisi için Ege temsilcisine 1 milyon euroluk teklif yaptığımız dedikodular arasında yer alıyor. Taylan'ın bonservisinin alınıp, bir yıl daha Bucaspor'da kiralık olarak forma giymesi de konuşulan bir başka detay. PTT 1.Lig'de geçtiğimiz sezon 10 maçta forma giyen genç oyuncu, U18 milli takımının kaptanlığını yapıyor.

Emre Kılınç (19, Boluspor)
Boluspor altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig'de son haftalara doğru istikrarlı bir şekilde forma şansı bulan genç oyuncu Emre Kılınç, aslında transferi her an resmiyete kavuşacak isimlerden birisi. 800bin TL + 2 oyuncu karşılığında anlaştığımız Boluspor'da prosedürlerin tamamlanmasını bekleyen genç oyuncunun, yeni sezon öncesinde takımla birlikte kampa geleceği ve performansına göre bir yıl daha Boluspor'a kiralanabileceği söyleniyor. A2 Ligi'nin kaldırılmasından dolayı bu oyuncuyu burada kullanamayacak olan takımımız, U19 Ligi'nde de oyuncunun kaybolmasını istemediğinden orta sahanın her iki kanadında forma giyen genç oyuncuyu bir yıl daha kiralık olarak Boluspor'da oynatmak istiyor. Emre Kılınç karşılığında verilecek 2 oyuncunun A2 takımdan olacağı ve sezon öncesinde Boluspor ile bir hazırlık maçı yapılacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Necati Ateş (32, Eskişehirspor)
Sezon başında forvet hattının 4. oyuncusu olarak düşünülen Necati Ateş, cüzi bir bonservis bedeli karşılığında Eskişehirspor'un yolunu tutmuştu. Burada başarılı bir performans gösteren tecrübeli oyuncu, sezon sonunda kırmızı-siyahlı takımın yaşadığı ekonomik problemlerden dolayı alacaklarına karşılık sözleşmesinin fesh edilmesi yönünde TFF'e başvurdu. Eskişehirspor ile sözleşmesini fesh etmeye hazırlanan Necati'nin, yeni sezonda kadroda olması bekleniyor. Hücuma dönük ortasaha pozisyonunda da oynayabilen tecrübeli forvet oyuncusunun, yerli oyuncunun değerli olduğu dönemde takıma kazandırılması önemli bir rotasyon parçası olmasını sağlayacak.

5 yorum:

  1. İki link kontrol edildi, herhangi bir problem görünmüyor. Yaşadığınız sorun tam olarak nedir?

    YanıtlaSil
  2. Okayın ilk link buraya yonlendirilmis http://yandex.ru/redir_warning?path=redir/AiuY0DBWFJ4ePaEse6rgeAjgs2pI3DW99KUdgowt9XvqxGyo_rnZJqymvbRobilLuJIspgNynx2fxIvrfgnuQFUYizAUrHcfffDxahhk0LMWn3QIQzFvOQBO-D5ZkL5D47OibyK7uf4AHBZR2QVs3EcFfT3LjIoecHowLLz69dNeXDSH_jfh3m-eZxr59sKZXWoQ2JXNsQqeHJgxSZ-ucA&data=UlNrNmk5WktYejZaOG9QWWtHQlpaU3JvaDlMSUxlN0drY3NqV1N6VkdLZEFmeWhkVG5VeEFncGppLUM5REFSU1Z2WXpTRk40Q2oyanJjdlYwM1g4cncxd3pFdWN4VWVEZ09FbHhWT0I0V2RWSUZlUEFFLW9fc1ZyaWF2bHlMd2VxVmtQOW1HWUxpbkZPWDBWT0VaX0ZELW53MUJCQmxFcQ%2C%2C&sign=ba9853214a6f64fcb7957eff6059c42b&keyno=0&l10n=tr&b64e=2

    YanıtlaSil
  3. ilk link rusça yandex sitesine yönlendiriyor.

    YanıtlaSil
  4. Tekrar dener misiniz? :)
    Şu linke (http://www.fcnblog.com/2009/05/roportaj-okay-yokuslu-2-mays-2011.html) yönlendirmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0