Dursun Özbek listeden çıktı, Candan Erçetin listede..

22 Haziran'da yapılacak olan olağanüstü seçime tek aday olarak giren Başkan Ünal Aysal'ın listesi geçtiğimiz günlerde Divan Kurulu'na teslim edildi. 2 yıldır görevini başarıyla yöneten Ünal Aysal, yönetim kurulunda yaşanan bir takım anlaşmazlıklar ve yorulmalar nedeniyle 15 kişilik listesinin büyük bir bölümünü değiştirdi. Başkan Aysal'ın yeni listesinde olacağı açıklanan Dursun Özbek, ödemesi gereken aidatı unuttuğu için listeden çıkartılırken yerine Galatasaray camiasının oldukça yakından tanıdığı Candan Erçetin'in adı yazıldı. Sanatçı kimliğinin yanı sıra Galatasaray'a yıllarca hizmet etmiş olan Candan Erçetin'i kulüp içindeki varlığıyla yakından tanıyalım..

10 Şubat 1963 - Kırklareli doğumlu olan Candan Erçetin, sanatçı kimliğinin dışında Galatasaraylılığıyla da bilinen ve tanınan oldukça popüler bir isim. 3 yaşında babasının mesleği nedeniyle Almanya'ya göç etmek zorunda kalan başarılı sanatçı, 7 yaşında doğup - büyüdüğü topraklara geri döndü. İlkokul eğitiminin ardından  11 yaşında girdiği sınavda Galatasaray Lisesi'ni kazanan Candan Erçetin'in hayatı aslında bu noktadan itibaren değişmeye başladı. Mekteb-i Sultani'de eğitim hayatını devam ettirirken 1979 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'nda Şan eğitimi almaya başladı. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra öğrenim hayatını İstanbul Üniversitesi'nde Arkeoloji bölümünde devam ettiren Candan Erçetin, son sınıfta ülkemizi Norveç'te düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında temsil etme şerefine ulaştı. 1986 yılında Klips ve Onlar grubunda yer alan Candan Erçetin, o döneme dair ülkemizin en yüksek derecesinin (9.) elde edilmesinde pay sahibi oldu.

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra kazandığı burs doğrultusunda yüksek lisans yapmak için Viyana Üniversitesi'nin yolunu tutan Candan Erçetin, bir yıl sonra aile özlemi nedeniyle ülkesine dönerken, eğitim hayatı nedeniyle dondurduğu konservatuar öğrenimini de 1991 yılında tamamladı. 1994 yılında Galatasaray Lisesi'ne müzik öğretmeni olarak giren Candan Etçetin, müzik kariyerinin ilk albümünü 1995 yılında Temmuz ayında çıkarttı. 1996 yılında ise Türkiye'de ilk kez remix (şarkının birden farklı hali) albüm çıkartarak, kariyerinin gelişmesini sağladı. Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliğine devam eden Candan Erçetin, 2007 yılında kendisini borçlu hissettiği Galatasaray camiasına hizmet etmek adına "Galatasaraylılar Derneği" başkanlığına aday oldu ve ilk kadın başkan olarak seçildi. 2009 yılında başkanlık görevinden ayrılan Candan Erçetin, aynı yıldan itibaren Galatasaray Üniversitesi'nde hukuk bölümü öğrencilerine diksiyon dersi vermeye devam ediyor. Galatasaray camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Candan Erçetin, kulübümüzün 9396 numaralı kulüp üyesi olarak yıllardır Galatasaray'a hizmet ediyor.

Candan Erçetin'in camia içindeki geçmişi bu şekilde ama eğer kendisini daha yakından tanımak isterseniz (kurduğu çiftlikten, aile hayatından, köpeklere olan ilgisinden, sinema ve televizyon dünyasındaki geçmişinden) kişisel sitesinde yer alan ve tamamen kendisinin kaleme aldığı biyografisini okuyabilirsiniz. Ünal Aysal'ın listesinde yer alan diğer yeni isimleri de yakından tanımak istiyorsanız, sizleri şuraya alalım..

2 yorum:

  1. Isabet olmuş ins yararli faydali islere imza atar galatasarayimiza hayirli olsun

    YanıtlaSil
  2. Candan Erçetin gerçekten çok önemli bir sanatçı, ses eğitimi çalışmalarını çok detaylı bir şekilde gerçekleşiyor. Şan Dersi İzmir

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0