Şike davasında karar geliyor!

2011 yılının Temmuz ayında ülkemizde gerçekleşen şike operasyonu, adli yargının karar vermesine rağmen hatırlayacağınız gibi futbolu yönetenler tarafından halının altına süpürülmüştü. Yaşanan bu olaylar karşısında Türk futbolunu kurtarmak yerine, kendi kişisel rantlarını ve çıkarlarını korumaya çalışanlar önce lige fazladan 6 maç daha eklemiş, ardından da kafalarına göre bu kararı kaldırmışlardı. 2 yıldır devam eden şike soruşturması kapsamında TFF'nin vermeye cesaret edemediği kararı, bugün itibariyle UEFA'nın vereceği resmen açıklanmış oldu. UEFA bugün yaptığı açıklamayla birlikte Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerini şike soruşturması kapsamında savunmalarını istedi ve disipline sevk etti.

2011 yılında yaşanan olaylar kapsamında binlerce delil, yüzlerce resim ve bulgular yer almıştı. UEFA müfettişleri tarafından yapılan değerlendirme raporu sonrasında Fenerbahçe tedbirli olarak men edilirken, bir sezon sonra Beşiktaş'a da sahte evraktan ötürü men cezası gelmişti. Yeni soruşturma kapsamında 20 Haziran tarihine kadar kulüplerden savunma istenirken, 22 Haziran'da yapılacak olan karar toplantısının ardından verilecek cezaların açıklanması bekleniyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe için istenilen cezalar şu şekilde;
  • Fenerbahçe'nin iki yıl boyunca Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi,
  • Fenerbahçe'nin men edilmesinin yanı sıra Türkiye'de ceza alması,
  • Fenerbahçe yöneticileri Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan'ın men cezası alması,
  • Beşiktaş'ın bir yıl boyunca Avrupa Kupaları'ndan men edilmesi,
  • Beşiktaş'ın men edilmesinin yanı sıra Türkiye'de ceza alması,
  • Beşiktaş eski başkanı Serdal Adalı ve eski antrenörü Tayfur Havutçu'nun men cezası alması.
İlgili takımların ve kişilerin hak ettikleri cezaları alması gerektiğini en başından beri dile getiriyoruz. Yaşanan tüm bu rezillikleri, ört-pas etmek veya halının altına süpürmek ancak bizim ülkemizde yaşanabilirdi. Defalarca kez, gerek futbolseverler olarak bizler, gerekse diğer takım yöneticileri bu olay kapsamında takımlara ceza verilmesi gerektiğini, kişilerin men edilmesi gerektiğini tekrar tekrar dile getirdik. TFF ise bu olaylara karşı sessiz kalmayı tercih ederken, olmamış gibi davrandı. Olmamış gibi davranacak olmayacağını, elin oğlunun gelip ağzımızın ortasına vuracağına dair uyarılarımıza kulak asmayanlar bugün oturup kara kara düşünsünler. Son iki yıldır kafalarına göre kuralları değiştirenler ve tabir-i caizse yerel disiplin konularında at koşturanlar, bugün bunun hesabını verecekler. Ufak bir hatırlatma, bizden.. UEFA geçtiğimiz aylarda federasyonlara karışma yetkisini eline aldığını ve şike soruşturmasına zaman aşımı / erteleme kararı uygulamayacağını açıklamıştı. Haydi, hayırlı günler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0