Final Serisi | 1 Kaldı..

Adım adım şampiyonluğa giden Galatasaray Medical Park destan yazdığı bu şampiyonluk sezonuna altın bir sayfayı da Bandırma'da ekledi. Final serisinin 3. maçında deplasmanda Banvit'le karşılaşan takımımız 17 sayı geriye düştüğü maçta bitime 5 saniye kala Ender'in attığı 3'lükle maçta ilk kez öne geçip sonrasında basket yemeyerek galibiyete uzanırken seriyi 3-0'a getirdi ve şampiyonluk kapısını sonuna kadar açtı. Bu kritik maçta son çeyrek oyuna ağırlık koyan Carlos Arroyo 15 sayı - 3 asistle kritik anları müthiş oynadı ve maçın yıldızı oldu.

Maça iyi başlayamadık. Banvit hücumda yine istediği akıcılıkla kısaların penetre-pas'ı üzerinden ve Chuck Davis'le etkili olup skor buldu. Bizdeyse oyuna özellikle Jamont'un kötü girmesi ve Arroyo'nun da çok iyi başlayamaması sıkıntı oluştururken kötü oynadığımız çeyreği 24-12 geride kapadık. İkinci periyoda Sammy Mejia'nın üçlüğüyle girip farkı 15'e çıkardılar. Ancak bu dakikadan sonra savunmada toparlanan takımımız kısa sürede yakaladığı 7-0'lık seriyle farkı yeniden tek hanelere çekti. Bunun üstüne gelen Banvit molasıyla birlikte ise rakip oyunu dengeledi ve yine özellikle hücumda sıkıntı yaşadık. Oyunu dengeleyen Banvit skoru  da yine çift hanelere çekerken devreye 38-26 geride girdik. Maçın ilk yarısında özellikle oyun konsantrasyonunda sıkıntı gözlenen Yenilmez Armada'da üçüncü periyot ise uyanışın yavaş başladığı bölüm oldu. Pota altında sakatlığına rağmen müthiş bir efor sergileyen N'dong başta olmak üzere takım oyunun içine psikolojik olarak girse de Banvit Chuck Davis'in önderliğinde skor bulmaya devam edince farkı son periyot öncesi 52-43'le ancak 9'a indirebildik. Maçın final çeyreği ise arşivlik bir 10 dakika oldu. İlk dakikalarda belki yine farkı kapatmakta zorlanıyorduk çünkü skor bulsak da Banvit de en kritik anlarda bir şekilde sayı atabiliyordu. Ve yaklaşık son 3 dakikaya girilirken 8 sayı öndeydiler. Ancak zor zamanların adamı bu durumların yıldızı olan bir isim, Carlos Arroyo sahneye çıktı. Attığı üçlük, basket-faulüyle birlikte bir anda yeniden işin içine girdik. Son 24 saniye kalaya kadar da farkı 3'e indirdik. Mola dönüşü top bizdeyken Arroyo çabuk bir şekilde potaya gidip turnikeyi bıraktı ve fark 1'e indi. Sonrasında Banvit molası geldi ve biz dönüşte Serkan Erdoğan'a taktik faul yaptık. Serkan 1/2 atarken Ergin Ataman da son molasını aldı ve hücumu çizdi. 11 saniye kala başlattığımız hücumda Arroyo içeri yüklenirken kendisine yardım gelince topu dipteki boş Ender'e çıkardı ve maçın dönüşünde katkısı olan isimlerden Ender Arslan 5 saniye kala üçlüğü gönderip maçta bizi ilk kez öne geçirdi. Molası olmayan Banvit 5 saniyede yaptığı hücumdan sonuç çıkartamayınca serinin 3. maçında da galibiyete uzandık ve şampiyonluk kupasını son yıllarda hiç olmadığımız kadar yaklaştık.

Maçın teknik-taktik analizinde açıkçası yazacak hem çok şey var hem de neredeyse hiçbirşey yok. Yani ilk yarıda oyun konsantrasyonundan uzak, savunma sertliği istenilen düzeye tam olarak çıkamayan ve hücumda sürekli top kaybı, kötü tercih yapan bir takım varken ikinci yarıda bunu biraz daha yıkan pota altında N'dong-Ersin'in üretimleri, Furkan'ın mücadelesiyle kısalarda da Ender, Markoishvili ve tabi ki en önemlisi Arroyo'yla uyanan bir takım gördük. İlk 3 çeyreğinde 43 sayı atabildiğimiz bu maçın son periyodunda tam 29 sayı ürettik. Maçın tamamını geride götürürken Ender'in son saniye üçlüğü bizi ilk kez öne geçirdi ve galip geldik. Ender, Karşıyaka serisinin son maçında başlayan etkili oyununu final serisine de taşıyıp sorumluluk alıyor ve şampiyonluk yolunda çok önemli katkılar veriyor. Arroyo maç sonunu müthiş oynayıp skorda bizi taşırken son pozisyonda bütün ilgi onun üstüne kaymışken topu Ender'e çıkardı ve maç getiren basketin asistini yaptı. Maçı da toplamda 15 sayı - 3 asistle tamamladı. Ayrıca Markoishvili de ikinci yarıda momentumu yakaladığımız anlarda kritik 2 üçlük attı ve toplamda 10 sayıyla oynadı. Pota altında ise N'dong sakatlığına rağmen fedakarca, büyük bir efor sarfetti. Son dakikalarda hücumda çok birşey üretemedi belki ama savunmada Furkan'la birlikte çemberi müthiş savundular. Ayrıca Ersin de ikinci yarının başında skora önemli katkı verdi. Bunlar haricinde iki takımın istatistikleri toplamda birbirine çok yakın. Şut yüzdeleri neredeyse aynı, faullerde isabet oranları ise tamaman aynı(8/11). Önceki iki maçta üstünlük kurduğumuz ribaundlarda ise 35-30 yenildik bu maçta ama bunların hiçbiri önemli değil. Önemli olan maçı sonuna kadar bırakmayan ve ortaya karakter koyan takımdı. Bu süre içerisinde de Arroyo ve Ender gibi iki tane kahraman çıkarıp galibiyete uzanmak hepsinden daha fazla ağırlık kazandı burada.

Final serisinin bu 3. maçıyla birlikte şampiyonluğa artık sadece 1 maç uzaklıktayız. 23 sene sonra bitecek bu hasretimizde en güzel duygularla anacağımız maçlardan birini geride bıraktık. Bizim için kötü başlayan, kötü giden, rakibin oyundan bir türlü düşmediği bu maçı biz de inatla bırakmazken son bölümde Arroyo önderliğinde ve son saniyelerde gelen üçlükle kazanmış olmak şüphesiz tarihe ve hafızalarda çok özel yerlere geçmiştir. Bu şekilde bir maçı kaybetmiş olmak rakibi de ister istemez yıldıracağından muhtemelen son maç bizim için şampiyonluk maçı olacak. 25 maça çıkardığımız galibiyet serimizi sonlandırmadan şampiyonluğu alacağız Bandırma'dan. Belki bir ihtimal İstanbul'a kalacaktır bu iş ama sonuçta çok da farketmeyecek herhalde. O kupa nasılsa gelecek. Helal olsun aslanlarımıza...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0