Carlos Arroyo yeniden Galatasaray'da!

Geçen sezonun ortasında takıma katıldıktan sonra şampiyonluk yürüyüşümüzde sahaiçinde takıma liderlik eden ve hücumda tüm ipleri eline alan Carlos Arroyo'nun sözleşmesi kulüp tarafından uzatıldı. 10 Temmuz'a kadar süren opsiyon kullanılmak istenirken Carlos'un menajeriyle yapılan görüşmelerde mutabakata varıldı ve kendisiyle 1+1 yıllık bir anlaşma imzalandı. Yıldız oyuncu bu yeni anlaşma sonucunda önümüzdeki sezon 1.750.000 dolarlık bir maaş alacak.

Arroyo, Ocak ayının başında takıma dahil olmuş ve onun gelişinden sonra çıktığımız 27 lig maçında tam 26 galibiyet alarak şampiyonluğa yürümüştük. Bu 27 maçlık periyotta istatistiksel olarak 13.3 sayı - 4.3 asist ortalamalarının yakalayan Carlos, bu iki alanda da takımın en tepedeki ismi olurken, topa ve oyuna hükmedişi, arkadaşlarını yönlendirmesi, tempoyu kontrol etmesi ve kritik anlarda sahneye çıkararak winner'lık becerilerini ortaya koymasıyla bereber takımın hücumda adeta generali oldu. Yıldız isim ayrıca Türkiye Kupası'nda 3, Eurocup'ta da 5 karşılaşmada formamızı giydi ama açıkçası o dönemler Hawkins'in gidişi ve onun da yeni yeni takıma adapta olma dönemleri olduğundan takım olarak istediğimiz sonuçları alamadan geçmiştik. Önümüzdeki sezon için ise Euroleague ve Beko Basketbol Ligi'nde yeniden büyük başarıları hedefleyecek takımımız içinde yine temel sorumluluk onun sırtında olacak. 

Gerçekleşmesi için yoğun çaba sarfedilen Spanoulis trasnfer olmayınca yönetim bu taraftaki görüşmeleri hızlandırdı ve transferi bitirdi. Takım için oldukça kritik bir öneme sahip Arroyo'yla birlikte yeni sezonda da tekrardan birlikte olabilmek çok güzel olacaktır tartışmasız. Tabi bu sefer sezon başı kampı geçirecek olması da onun adına ayrı bir avantaj olacaktır. Ancak yine de yoğun maç temposunda onu nasıl dinlendireceğimiz ve sertlik seviyesi artan maçlarda sahaiçinde topu kullanma ve yönlendirmede ona yardımcı olacak isimleri de doğru belirlememiz Carlos'un verimliliği konusunda belirleyici noktalar olacak gibi gözüküyor.  Doğru şekilde desteklenebildiği süre içerisinde Euroleauge seviyesinde de takımı sırtlayabilecek ve önemli katkılar yapacak bir oyuncu olduğuna şüphe yok. Attığı imza hayırlı olsun diyor, önümüzdeki sezonda da performansının düşmeden devam etmesini ve bizi büyük başarılara taşımasını temenni ediyoruz. Tekrardan hoşgeldin Carlos!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0