Hamit Altıntop: Cesaret gerektirir..

Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında ikinci etap kamp çalışmalarını Slovenya'nın Beld kentinde sürdüren Galatasaray, hazırlık maçı için İtalya'nın yolunu tutarken Slovenya kampının son gününde Hamit Altıntop basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz sezon sonunda belinden ameliyat olan tecrübeli oyuncu, kamp döneminde ilk kez takımla birlikte çalışırken performansıyla yeni sezona hazır olduğunu gösterdi. Sözlerine geçen sezonu değerlendirerek başlayan Hamit Altıntop, yeni sezonda da başarılarını sürdürmek istediklerini dile getirdi. Milli oyuncunun yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde..

Çok faktörler vardı, önemli olan şampiyonluktu ve onu elde ettik. Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yaptık, önemli olan şimdi iyi bir kamp dönemi geçirmek ve geçen yıldan daha iyi olmak. Geçen sene "yüzde kaç ile oynadım?" gibi bir oran, bence doğru değil. Yeni bir takıma geldim, her ne kadar Türk olsam da burada yaşamamıştım. Buraya adapte olmak gibi bir faktörüm vardı. İyi oynadığım, kötü oynadığım maçlar oldu ve benden kendimi burada çok iyi hissediyorum. Kendimi iyi hissetmem performansımı arttıracaktır ve takıma katkılarımı da arttıracaktır. Yeni sezonda yabancı sınırından dolayı sağ bekte oynamam gibi bir ihtimal olacağını zannetmiyorum ama olursa da elimden geleni yapacağım, tabii ki. 

Real Madrid deplasmanında 4-4-2 oynamak ve klasik 10 numarayla sahaya çıkmak, bu yürek ve cesaret ister. Biz bunu yaptık, ilk 15 hatta 30 dakika iyi oynadık ve ilk golü biz bulabilseydik maç daha farklı olabilirdi. Riskli bir sistemdir hücum oynamak ama kazançları yüksek tutabilir.

İki sene şampiyon olduktan sonra diğer takımlar bizim maçlara daha motive olacaklardır. Şampiyonluğu daha çok isteyeceklerdir. Biz de en az onlar kadar isteyerek, geçen sene gösterdiğimiz performansımızı arttırmak istiyoruz. İyi bir grup ve ekip olduğumuzu düşünüyorum. Çok ilginç bir sezon geçecek. Şampiyonlar Ligi'nde geçen sene olduğumuz yerden daha iyi bir yerde olmak ama gelecek grup önemli, rakipler önemli. O nedenle şimdiden bunu konuşmak için erken, önümüzde bir Süper Kupa maçı var ve onu kazanarak şampiyon olarak sezona başlamak istiyoruz.

Emre Can çok yetenekli bir futbolcu, spekülasyonlar ne kadar doğru onu bilmiyorum ama kendisini geliştirirse, her takıma faydalı olabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0