Hazırlık Maçı: l'Acqua Lete Cup..

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere ve Slovenya'da çalışmalarını sürdüren Galatasaray, sezon öncesi eksiklerini görmek ve gücünü test etmek adına Avrupa futbolunun ileri gelen takımlarıyla hazırlık maçında karşılaşacak. Bir önceki hafta sonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti Malaga'yı ağırlayan takımımızın yeni rakibi İtalyan temsilcisi Napoli. 12 Ağustos'ta oynanacak olan TFF Süper Kupa karşılaşması öncesinde bu karşılaşmayla birlikte üç maç yapacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, hafta başında katılacağı Emirates Cup'la birlikte hazırlıklarını tamamlayacak. 29 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:45'de oynanacak olan karşılaşma 60bin kişi kapasiteli San Paolo Stadı'nda oynanacak. l'Acqua Lete Cup adı verilen karşılaşma öncesi iki takım hakkında bilgiler ve maç öncesi analizler şu şekilde..

SEZON ÖNCESİ: GALATASARAY
Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk etap çalışmalarını İngiltere'de gerçekleştirirken burada iki hazırlık karşılaşmasında da futbol tarihinin en eski takımlarıyla karşılaştı. Shrewsbury Town ve Notts Country karşısında oynadığı karşılaşmalardan galibiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, kamp çalışmalarının ardından İzmir'e dönmüş ve İspanyol temsilcisi Malaga ile oynadığı karşılaşmadan beraberlikle ayrılmıştı. Bu karşılaşmanın ardından ikinci etap hazırlıkları kapsamında Slovenya'nın yolunu tutan takımımız, bu hazırlık karşılaşmasında Union Olimpija'yı mağlup etmeyi başardı ve Bled kentindeki hazırlıklarını dün itibariyle tamamlayarak İtalya'nın yolunu tuttu. Süper Lig'in son şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti Galatasaray, transfer döneminde Aurelien Chedjou, Erman Kılıç, Umut Bulut ve Felipe Melo'yu renklerine katarken sözleşmeleri sona eren Hakan Balta, Engin Baytar ve Gökhan Zan ile de nikah tazeledi.

SEZON ÖNCESİ: NAPOLİ
Yeni sezon hazırlıklarına 13 Temmuz itibariyle Rafa Benitez önderliğinde başlayan İtalyan temsilcisi, Castelvolturno'da sürdürdüğü kamp çalışmalarında oynadığı ilk mücadelede Capri'yi üç farklı skorla mağlup etmeyi başardı. Sezon öncesinde İspanyol teknik adam Rafa Benitez ile sözleşme imzalayan mavi-beyazlı ekip, transfer döneminin en hareketli takımlarından birisi olmayı başardı. Edinson Cavani, Morgan De Sanctis, Hugo Campagnaro ve Mario Santana ile yollarını ayıran İtalyan ekibi kadrosunu Real Madrid'den Jose Callejon, Raul Albiol ve Gonzalo Higuain, Liverpool'dan kiralık olarak Pepe Reina, PSV Eindhoven takımından Dries Mertens ve Santos takımından ise Rafael Cabral ile sözleşme imzalayarak güçlendirdi.

2012-2013: GALATASARAY
Geride kalan futbol sezonuna TFF Süper Kupa'da ezeli rakibini mağlup ederek başlayan Fatih Terim'in öğrencileri, sezon sonunda Spor Toto Süper Lig'de yine aynı takımın on puan önünde 19. kez şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray, yerel başarılarının yanı sıra uzun bir aradan sonra boy gösterdiği futbolun bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde de son sekiz takım arasına adını yazdırmayı başardı. 34 maçlık lig maratonunda 21 galibiyet - 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 71 puan toplayarak kupaya uzanan takımımız, Şampiyonlar Ligi'nde de grup aşamasını ikinci sırada tamamladıktan sonra ikinci turda Schalke'yi  iki maç sonunda toplamda 4-3'lük skorla elemiş ve çeyrek finalde Real Madrid'in rakibi olmuştu. İspanyol devi ile neredeyse kafa kafaya oynayan takımımız toplamda 5-3'lük skorla elenmiş fakat ortaya koyduğu futbol ve mücadele ile tüm futbolseverlerin takdirini kazanmıştı. Avrupa'da toplam 10 maç oynayan takımımız bu karşılaşmalarda 5 galibiyet - 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Fatih Terim'in öğrencileri, yeni sezonda da Süper Lig'de şampiyonluk yarışında en büyük favori konumunda yer alırken, Şampiyonlar Ligi'nde de en az çeyrek final hedefiyle yola çıkacak.

2012-2013: NAPOLI
Geride bıraktığımız futbol sezonunda Serie A'da şampiyon olan Juventus'un dokuz puan arkasında ikinci sırada tamamlayan Napoli, sezon öncesi oynadığı Süper Kupa karşılaşmasında da yine siyah-beyazlı takıma kaybetmenin hüznünü yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldığı F Grubu'nda topladığı 9 puan sonrasında, grup lideri olan Ukrayna temsilcisi Dinamo Dinipro'nun arkasında ikinci tura yükselen İtalyan temsilcisi, bu turda Çek rakibi Victoria Plzen'e iki maç sonunda toplamda 5-0'lık sonuçla elenmekten kurtulamadı ve büyük bir şok yaşadı. Serie A'da kıyasıya bir ikinci sıra rekabetine giren mavi-beyazlı ekip, Milan ve Roma'nın önünde ligi ikinci sırada tamamladı ve yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti.

İtalyan futbolunun en önemli takımlarından birisi olan Napoli, sezon sonunda Walter Mazzari ile yollarını ayırdı ve Rafael Benitez'i teknik direktörlük koltuğuna getirdi. Yeni sezon yapılanması içerisine giren ve Serie A'da uzun süren şampiyonluk hasretini sona erdirmek isteyen Napoli'nin kadrosunda şu isimler yer alıyor;
Pepe Reina, Rafael Cabral, Roberto Colombo - Miguel Britos, Christian Maggio, Camilo Zuniga, Pablo Armero, Paolo Cannavaro, Alessandro Gamberini, Raul Albiol, Luigi Vitale, Federico Fernandez, Bruno Uvini - Alessandro Dossena, Marco Donadel, Gökhan İnler, Marek Hamsik, Dries Mertens, Valon Behrami, Lorenzo Insigne, Walter Gargano, Blerim Dzemaili, Josip Radosevic, Mario Santana - Jose Callejon, Goran Pandev, Emanuele Calaio ve Gonzalo Higuain.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0