Notts County'e karşı sonradan açıldık..

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren takımımız İngiltere etabının son gününde karşılaştığı Leauge One temsilcisi Notts County'i 2-1 mağlup etti. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmanın 55. dakikasında Dany'nin kendi kalesine attığı golle geri düşsek de maçın son bölümlerinde baskımızı arttırıp önce Burak sonra Sneijder'le bulduğumuz gollerle karşılaşmadan 2-1'lik üstünlükle ayrılmayı bildik. Bu maçın ardından İngiltere kampımız sonlanırken takım yarın İstanbul'a dönecek..

Maça yine yıldız oyuncularımızın hepsini kenarda başlatırken Eray, Eboue, Dany, Gökhan, Riera, Yekta, Engin, Erman, Emre, Amrabat ve Umut 11'iyle çıktık. İlk 20 dakikalık bölümde üstünlüğümüz göze çarparken tehlikeli pozisyonlar ürettik. Yekta ve Emre'nin uzaktan etkili şutlarının yanında özellike Umut'un çizgiden çıkarılan topunun devamında yine Yekta'nın yaptığı şık aşırtma vuruşun direkten dönmesi bu bölümdeki etkili ataklarımızdı. Ancak devrenin geri kalanında oyun daha dengeli bir konuma girerken iki taraf da çok fazla şans bulamadı ve soyunma odasına 0-0'la gidildi. Bir önceki Shrewsbury Town maçındakinden farklı olarak bu sefer yıldızlarını ikinci yarının hemen başında oyuna süren Terim, bu 45 dakikayı daha ideale yakın bir 11'le oynadı. Ancak 55. dakikada Chedjou'nun biraz rahat davranarak kaptırdığı top sonrası rakip oyuncunun yerden yaptığı orta Dany'e çarpıp kaleci Eray'ı kontrpiyede bırakınca top ağlarımızla buluştu ve Notts County 1-0 öne geçti. Geri kalan bölümde çok net fırsatlar üretemesek de oyunu rakip yarı sahaya genel olarak yıkmayı başardık ve beraberlik için çabaladık. Bu çabalarımızın sonucu ise 80. dakikada geldi. Hakan Balta'nın sol taraftan yaptığı ortada rakip savunma oyuncuları anlaşmazlık yaşayıp topu uzaklaştıramayınca uygun durumda şut fırsatı bulan Burak, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek beraberliği yakaladı. Bu pozisyon sırasında kendi arkadaşı tarafından bir müdaheleye maruz kalan rakip kaleci başından bir sakatlık geçirince maç 7-8 dakika durdu. Dönüşünde ise dakikalar 90+1'i gösterdiğinde Burak'tan aldığı topla ceza alanının dışında buluşan Wesley Sneijder çok sert bir vuruş yaptı ve top direğe çarptıktan sonra kalenin içine girerek gol olunca 2-1 öne geçtik. Bu golün ardından kalan uzatma dakikalarında herhangi bir poziyon olmazken maçtan galibiyetle ayrıldık.

Bir önceki rakibimize oranla Notts County biraz daha dişli bir takımdı ve maçın genel gidişatı da bunu gösterdi. Shrewsbury'e oranla daha çok bizim yarısahamızda görüldüklerini söyleyebiliriz ancak maçın son bölümündeki yıldız oyuncularımızın da sorumluluk almasıyla beraber yine de bize karşı koyamadılar ve mağlup oldular. Bu maçta ilk hazırlık karşılaşmamıza oranla Emre Çolak daha vasat gözüktü. Sneijder'se antrenmanlardaki hırsını maçlara da yanstımaya devam ederek hem etkili oynadı hem de çok şık bir gol attı. Onun haricinde savunmada her ne kadar kendi kalesine gol atarsa atsın Dany fena durumda değil, aynı zamanda Yekta'da... Son olarak ise ikinci yarı oyuna dahil olan Ceyhun'un rakip yarı alana yerleşmemizde ve ortasaha üstünlüğünü ele almamızda katkıları vardı, o da ilerisi adına olumlu sinyaller verdi. Bu karşılaşmayla birlikte 8 Temmuz'dan beri sürmekte olan İngiltere kampımız da sona ermiş bulunuyor. Takımımız bundan sonra İstanbul'a dönerek hazırlıklarını Slovenya kampı öncesi burada sürdürecek. Bir sonraki hazırlık maçımızda ise Pazar günü İspanyol temsilcisi Malaga'yla karşılaşacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0