Statsports ve Galatasaray..

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte sezon öncesi çalışmalarına başlayan Galatasaray, kamp döneminin ilk etabını geride bırakıyor. İlk hafta izinli oyuncularının dışında tam kadro İstanbul'da çalışmalarını sürdüren Fatih Terim'in öğrencileri, kamp döneminin ikinci haftasında İngiltere'nin yolunu tutmuştu. Birmingham'da bir haftadır kampta olan ve bu akşam oynayacağı hazırlık maçının ardından İstanbul'a dönecek olan takımımız üçüncü hazırlık kampı için Slovenya'nın yolunu tutacak. Sezon öncesi fiziksel antrenmanların ağırlıklı olduğu etapta, kamp fotoğraflarına bakanlar bir ayrıntıya mutlaka dikkat etmiştir. Oyuncularımız antrenmanlarda performans analiz uzmanı Statsports'un yelekleriyle çalışıyor. Peki nedir bu yeleklerin amacı?

Aslında yazımız buradan itibaren başlıyor. 2007 yılından itibaren faaliyette olan Statsports, oyuncuların antrenmanlarda veya maçlarda gösterdikleri performansları GPS sistemi üzerinden bilgisayara aktarılmasını sağlıyor. Yeleklerin içerisinde mevcut olan sistem, oyuncuları antrenman sırasında bile analiz edebilirken bu sistem maçlarda da kullanılabiliyor. Bu sayede oyuncuların antrenmanda ne kadar efor sarfettikleri, ne kadar koştukları, form durumları ve fizik durumları daha rahat takip edilebiliyor. Sistem ayrıca oyuncuların haftalık ve aylık periyotlar dahilinde performans analizlerini de çıkartabilme özelliğine sahip. Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham başta olmak üzere bir çok İngiliz ekibinin kullandığı sistemi Türkiye'de ilk kez Galatasaray kullanacak. İngiltere ve Almanya milli takımının da yararlandığı performans analiz sistemini bu sezondan itibaren kullanmaya başlayan takımımız böylece oyuncuların fiziki durumlarını daha iyi analiz edebilecek. Maçlarda da kullanılan bu sistem, oyuncuların hangi bölgede, kaç km koştuğunu gösterebiliyor. Böylelikle oyuncuların savunmaya veya hücuma katkıları, oyunu hangi bölgede daha yoğunlukla oynadıklarını teknik heyetle paylaşıyor.

Galatasaray performans uzmanı Scott Piri ise bu sistemi şu şekilde açıklıyor;
"Futbolcularımızın daha sağlıklı, daha fit olmasını bekliyoruz. Yeni bir sistem kullanıyoruz, Statsports. GPS sistemi ile futbolcuların tüm hareketlerini takip eden bir sistem. Bu sistem ile futbolcularımızı hem antrenmanlarda veya maçlarda takip etme şansımız oluyor. Aldığımız sonuçlar doğrultusunda çalışma programlarımızı zorlaştırıyor veya düşürüyoruz. Yeni sistemle birlikte topu antrenmanlarda daha fazla kullanıyoruz, çünkü oyuncuların gelişimlerini sağlamamız açısından toplu olarak neler yaptıklarını görmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra topsuz oyunda da oyuna katkılarını, yaptıkları koşuları daha kolay takip edebiliyoruz."

1 yorum:

  1. Bu güzel ayrıntı için teşekkürler. Antrenman görüntülerinde ve en son oynadığımız hazırlık maçında Sneijder'de görünce merak etmiştim ne olduğunu. Kafamdaki soru işaretleri sayenizde giderilmiş oldu.
    www.hayatimgalatasaray.com

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0