Selçuk İnan: Dördüncü yıldızı istiyoruz..

İngiltere'de sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da kamp döneminin ikinci haftasına girerken takımın yıldız isimlerinden Selçuk İnan dün yapılan antreman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pazartesi gününden itibaren çok iyi çalıştıklarını dile getiren yıldız oyuncu, zorlu bir sezona hazırlandıklarını ve sezon sonunda dördüncü yıldızı takmak istediklerini belirtti. Ligde mutlak hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizen Selçuk İnan, son olarak Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı ve başarılı bir takım olmayı hedeflediklerini belirtti.

Sözlerine tıpkı kendisinden önce röportaj yapan Johan Elmander gibi, kamp hazırlıklarından bahsederek başlayan Selçuk İnan, hazırlık etabını iyi geçirdiklerini dile getirdi;
Pazartesi gününden beri hiç ara vermeden, çok iyi çalışıyoruz. Dün de bir hazırlık maçı yaptık. Fiziksel açıdan kendimizi görebilmemiz adına iyi oldu. Galibiyet almak da güzeldi. Kamp yoğun geçiyoruz, çok da yoruluyoruz; ama artık kampın son iki – üç günü. Burada hazırlıklarımızı bitirip, İstanbul’a döneceğiz.

Bu sezon rakiplerinin tek kulvarda mücadele edeceklerinin hatırlatılması üzerine, bunun bir avantaj olmadığını düşündüğünü dile getiren Selçuk, şampiyon ünvanını korumak istediklerini belirtti;
İki sezon şampiyon olduk, bunu üç sezona taşıyarak dördüncü yıldızı takmak hedefimiz. Zor olacağını biliyoruz. Geçen sene de gördüğümüz gibi ligde bütün takımlar güçlü. En iyi şekilde konsantre olarak bu sezon da ipi göğüslemek istiyoruz. Bir takım sadece bir kulvarda mücadele etmesinin avantaj olduğunu düşünmüyorum. Bazen UEFA Avrupa Ligi’nde veya Şampiyonlar Ligi’nde almış olduğunuz bir galibiyet gerçekten sizi çok iyi motive edebiliyor. Devamında bir seri yakalayabiliyorsunuz. Fiziksel açıdan baktığınızda etkiliyor olabilir; ama Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, diğer Anadolu kulüpleri zaten çok güçlüler. UEFA’da olup olmamaları önemli değil. Bizi her türlü zorlayacaklarını düşünüyorum. Çok iyi transferler yaptılar. Bu sene farklı geçecek.

Yabancı kuralı hakkında da açıklamalarda bulunan tecrübeli orta saha oyuncusu, yabancı oyuncuların fazla olmasından çekinmediğinin altını çizerken, bu sene yerli oyunculara daha çok iş düşeceğini belirtti;
Önceden alınmış bir karar olmasına rağmen birçok kulübü zor durumda bıraktı. Yabancı konusunun biz Türk oyuncuları etkileyeceğini düşünmüyorum. İsterse yabancı sayısı serbest bırakılırsın, biz Türk oyuncusu olarak kendimize zaten güveniyorum. Eğer bizden iyisi gelecekse, buyursun, gelsin, oynasın. Hepimiz böyle düşünüyoruz. Şöyle de bir şey var: Eğer yabancı oyuncu getiriyorsanız, bunda bir kriter olabilir. Bundan yıllar önce hocamız yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılmasını söylemişti. Bizlere bir şey katacak oyuncular olursa, buyursunlar. Bunda bir kriter olur. Bizim hiçbir çekincemiz yok. Biz Türk oyuncular olarak ne kadar yetenekli olduğumuzun farkındayız. Eğer bize katkı sağlayacak ise biz de isteriz. Şu an alınmış bir karar. Geçen sene de altı yabancı sahada oluyordu, iki oyuncu da yedek bekliyordu. Bu sene bize daha çok iş düşecek. Biz de bunun farkındayız ve altından kalkacağımızı düşünüyorum.

Tecrübeli oyuncu son olarak, Şampiyonlar Ligi'nde istikrar yakalamak ve başarılı olmak istediklerini dile getirdi ve basın mensuplarına yaptığı açıklamaları sonlandırdı;
Bizim öncelikle Şampiyonlar Ligi’nde istikrar yakalamamız, oranın takımı olmamız gerekiyor. Bunu da sağlamak için önce şampiyon olmalıyız. Bunun da farkındayız. O yüzden benim kişisel hedefim, ligi kazanmak. Şampiyonlar Ligi’nde de gidebildiğimiz yere kadar gitmek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0