Fatih Terim: Gece yarısı, kimseye sormadan karar açıklıyorlar..

Sezon öncesi son hazırlık turnuvası olan Emirates Cup'ta boy gösterecek olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yarın oynanacak olan Porto karşılaşması öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hazırlıkları kapsamında önemli bir turnuvaya katılacaklarını ve Şampiyonlar Ligi'nin provasını yapma fırsatı bulduklarını dile getiren İmparator, yapılması hedeflenen transferlere, yeni sezondaki oyun felsefesine ve yabancı sınırına dair görüşlerini paylaşmaktan çekinmedi. İmparator Fatih Terim'in basın toplantısında yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde...

ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ TURNUVA..
İngiltere'de böyle önemli bir turnuvada olmaktan dolayı mutluyuz. Lig öncesi kendimizi tartacağımız, eksiklerimizi ya da iyi yaptığımız şeyleri daha iyi görebileceğimiz bir platformda olmaktan mutluyuz. Güzel bir 2 gün yaşayacağımızı düşünüyorum. Burası lige en yakın, kendimizi en iyi göstereceğimiz maçların olduğu yer. Burası lige en yakın, kendinizi tartacağınız en önemli platform. Burada bizimle oynayacağımız takımlar bizim Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz olabilirler. Kendimizi görme açısından burası çok iyi bir imtihan. Özellikle Emirates'le seyirciyle, ambiansla, rakiple Şampiyonlar Ligi'ni yaşıyor gibisiniz. Bu önemli tecrübeyi burada edinmek oyuncularıma çok iyi gelecektir. Sonuç odaklı değil tam tersi oyun odaklı bir düşünce içerisindeyiz. Oyunumuzu nereye kadar geliştirebiliriz, nereye kadar gidebiliriz. Bu yüzden böyle turnuvalar bizim için çok büyük önem arz ediyor. Mümkünse bu tip turnuvalara her sene de katılmamız gerekiyor. Bunları göreceğiz. Hazırlık maçlarının sıralaması da gayet normal oldu bana göre. Seviye olarak buradan sonra Süper Kupa oynayacağız ve arkasından da lige başlayacağız.

HÜCUMDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ..
Galatasaray, 2 maçta da 3'er gol yiyince, defansif manada eleştirilmesinden doğal bir şey olamaz. Ama bunların hazırlık maçında olduğu düşünülmelidir. Genel olarak; Galatasaray, son 2 senede yediğinden fazla attığı için alışkanlık oldu. Son Napoli maçında attığından çok yediği için eleştirilmiş olabilir, doğaldır. Ama takım adına doğru işler yapmadık. Bize veriler olarak döndüğünde çok doğal görülüyor. Bazı arkadaşlarımızın bazı şeylere ihtiyacı var. Pozisyon hatalarından çok ferdi hataların daha fazla olması daha iyi. Ferdi hataları arada sırada yaparsınız. Napoli maçından önce çok ağır çalışma yaptık. Bu bahane gibi görülecek ama bunlar bir sebeptir. Atak oyunumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Ama Galatasaray takımı Şampiyonlar Ligi ve Lig'deki başarılarını doğru duruşla yaptı. Bu konuda çalışacağız, çalışıyoruz. Buradaki sıkıntı Dany ve Chedjou yan yana oynar mı? Oyuncu olarak değil, yabancı oyuncu sayısı olarak bize sıkıntı yaratıyor. Hazırlık maçları bunlar için vardır ve eleştiriler de normaldir.

ARDA BİZİM EVLADIMIZ..
6 yabancı ile oynayacak olmamız bizim için dezavantaj. Bunun mantıklı olduğunu söylemedim, hala da söylemiyorum. Türk oyuncuları için, yönetimimiz, 'İstediğimiz şeyleri yapamadılar' yaklaşımıyla yaklaşmak doğru olmaz. Alper Potuk meselesini biliyorsunuz. Emre Can'a, Erdal Keser vasıtasıyla ulaşmak istedik. Gözlerinin önünde olmasını istediler. Bu da doğal. Sadece bu isimler değil. Emre Can'ı biraz da Türk basını olmazsa olmaz durumuna getirdi ama böyle bir şey yok. Uğraşıyorsunuz, olmazsa olmaz diye bir şey yok. Geç kalınmış bir şey yok. 6 Eylül'e kadar zamanımız var ve takviyeler olacaktır.

Arda Turan ile ilgili çok fazla spekülasyon olmaması lazım. Arda’yı ben hep istedim. Arda mevzusunu şu anda kapatmakta fayda var. Arda zaten Galatasaray’ın çocuğu, her sene ve her gün bu denenecektir. Bunu doğal kabul etmek lazım. 6 yabancı ile Türkiye Ligi’ni oynamak bizim için dezavantaj. Bunun çok da mantıklı olduğunu söyleyemem.

YABANCI SINIRI KALDIRILMALIDIR.. 
Olaya sadece 6 yabancı olarak bakarsak çok yanılırız. Dünya yedek kulübesini fazlalaştırmaya çalışırken, tersini yapıyoruz. Bu uygulama, 6 yabancı dışında kalanlar için çok tehlikeli. Yedek kulübesinde oturan için umut vardır. Ama tribüne gönderilmek, 'Hocanın kafasında yokum, düşünülmüyorum' diye algılanır. Yukarıda kalan oyuncudan normal performansını alamazsınız. Büyük kulüpler zor kaybeden kulüplerdir. Kaybeden takımı değiştirir misiniz? Hayır. Büyük hata olmazsa veya sakatlık-kart cezası olmazsa değişim olmaz. Salı veya Çarşamba günü taktik antrenmanlarda ilk onbiri belirliyorsunuz. O 11'de olmayan her yabancı kendisini bırakacaktır. Teknik adamlar ve benim için istikrar da önemli olduğu için, tribündeki arkadaşlarımız fizyolojik ve psikolojik olarak sıkıntıya düşecektir. Şampiyonlar Ligi'nde yabancı oyuncu serbest diyorlar; ancak oraya kadar gelebilirler mi? Belki birkaçmevkide rotasyon yapabilirsiniz. Geçen sene ilan etmiştik diyorlar. Gece saat 2'de bu kararı ilan ediyorsunuz. Türk futbolcusunun gelişmediğini düşünerek böyle yapılıyorsa bu çok sığ bir düşüncedir. Teknik adamlara, bilim adamlarına, hakemlere, oyunculara danışmadan bu kararı alırsanız, bu çok kısır ve sığ görüş. Milli takım teknik direktörlüğünü en uzun yaban isim olarak bunları söylüyorum. Hayati kararlar keyfi alınmamalı

Elinizdeki oyuncuları boşaltmazsanız, yeni isimler alamazsınız. Ama bizim gibi büyük kulüpler gün için de istikbal için de arayışlarını sürdürmek zorundadır

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0