ÖZEL - Düzce'ye spor lisesi kurulacak!


Saha içerisindeki sportif başarıların yanı sıra gerek kurumsallaşma ve gerekse tesisleşme çalışmalarında da önemli işler yapan Galatasaray'da yeni bir proje hayata geçecek. Bir süredir Florya'nın taşınması konusunda arazi arayışlarını sürdüren takımımız bu konuda Kemerburgaz ve Gaziosmanpaşa mevkilerinde bazı arazileri incelemiş ve bir takım resmi girişimlerde bulunmuştu. Bu projenin yanı sıra Ünal Aysal'ın en büyük hedeflerinden birisi olan altyapı yatırımı için gerçekleştirilecek olan Spor Lisesi projesi de hayata geçmeyi bekliyordu. Riva'da yapılması planlanan Spor Lisesi projesinde adres değişikliği gerçekleşti. Galatasaray Spor Kulübü resmi olarak arazi girişimleri için Düzce Belediyesine ve Gölyaka Kaymakamlığı'na başvurdu.

Düzce'nin Gölyaka ilçesine mahalle olarak bağlı bulunan 150 haneli ve 450 kişi nüfuslu Kuyudüzü Köyü'nde en az 400 yataklı ve 14 farklı spor branşında faaliyet gösterebilecek bir proje gerçekleştirilecek. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde resmi olarak Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan'ı makamında ziyaret eden ve projenin detaylarını aktaran Başkan Ünal Aysal, arazi tahsis işlemlerinin ardından projenin detaylı çalışmaları başlayacak. Ayrıca yapılacak olan tesislerde sezon başında kamp yaptığımız St. Georges Park'ın örnek alınması ve bu tesise benzer bir tesis gerçekleştirilerek, Avrupa standartlarının üzerinde bir tesis inşa edilmesi planlanıyor.

Düzce Belediyesi, Gölyaka Kaymakamlığı ve Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'ne resmi olarak yapılan başvuruda 136 hektarı orman işletmesine, 80 hektarı da devlete olmak üzere toplam 216 hektar ormanlık alanın 49 yıllığına, tesis ve 400 kişilik bir kolej yapmak üzere tahsis edilmesi istendi. Düzce'ye yapılması planlanan Galatasaray Spor Lisesi'nde bulunan öğrencilerin hem eğitim hemde sosyal yaşantılarını sürdürmesinin yanı sıra, altyapıdaki temel eğitimlerini de burada alabilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0