STSL | Galibiyet serisi devam etsin..

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında kendi evinde Gaziantepspor'u mağlup ederek lige güzel bir başlangıç yapan Galatasaray, ligin ikinci haftasında deplasmanda sezona teknik direktör değişikliği ile başlayan Bursaspor ile karşılaşacak. 25 Ağustos Pazar günü Bursa Atatürk Stadı'nın ev sahipliği yapacağı ve 21:45'te başlayacak karşılaşma öncesi alınan karar doğrultusunda Galatasaray taraftarları takımının yanında yer alabilecek. Hafta ortasında teknik direktör Fatih Terim ve milli takım özelinde yaşanan spekülasyonları geride bırakan Şampiyon Galatasaray, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak uzun yıllardır galibiyet alamadığı Bursa deplasmanında şeytanın bacağını kırmak istiyor! LigTV'den naklen yayınlayacak olan karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetirken, karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler, analizler şu şekilde..

2013, EMIRATES CUP: ŞAMPİYON GALATASARAY
Avrupa'nın en prestijli sezon öncesi turnuvalarından birisi olarak kabul edilen ve 2007 yılından itibaren Arsenal'in ev sahipliğinde oynanılan Emirates Cup'ta bu sezon başında sahne alan Galatasaray, ilk kez katıldığı bu turnuvada şampiyonluk sevinci yaşadı. Turnuvanın ilk gününde Porto ile karşılaşan takımımız, sezon öncesi oynadığı ciddi hazırlık maçlarından birisi olarak gördüğü karşılaşmada Felipe Melo'nun penaltıdan kaydettiği tek golle sahadan galibiyetle ayrıldı ve turnuvanın statüsü gereği attığı golden de bir puan alarak 4 puanla ilk günü grup lideri olarak tamamladı. Turnuvanın ikinci ve kapanış gününde ev sahibi Arsenal ile kozlarını paylaşan Fatih Terim'in öğrencileri, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında oyunu tek taraflı domine ederek geri dönüşe imza attı ve Didier Drogba'nın iki golüyle karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak Emirates Cup'ta şampiyonluk sevinci yaşadı.

2013, SÜPER KUPA: ŞAMPİYON GALATASARAY
Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın şampiyonlarının karşılaştığı ve bir önceki sezonun kapanış - yeni sezonun açılış maçı olarak kabul edilen TFF Süper Kupa mücadelesinde bu sezon yine ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, geçtiğimiz sezon startını verdiği "ezeli rakibe karşı, kupa kazanma" geleneğini sürdürmeye devam etti. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanılan karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona ererken, ilk uzatma devresinde (99.dakika) Didier Drogba'nın golüyle takımımız galibiyete uzandı. Galatasaray bu galibiyetle birlikte yeni sezona da tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kupayla başlamış olurken, iki yıl üstüste yaşadığı lig şampiyonluğunun ardından bu organizasyonda da iki yıl üstüste şampiyon olma başarısını gösterdi.

FATİH TERİM: 370 MAÇTA 750 GOL!
Galatasaray kariyerinde kazandığı 15 kupa ile Türkiye'nin en çok kupa kazanan ve en başarılı teknik adamı ünvanına sahip olan Fatih Terim için geçtiğimiz hafta oldukça özel bir hafta sonu oldu. Galatasaray'ın başında teknik adam olarak 370. kez görev yapan İmparator Terim, bu süre içerisinde tam 750 kez gol sevinci yaşadı. Fatih Terim'in sarı-kırmızılı takımda teknik adam olarak 750. kez yaşadığı gol sevincinde başrol isim Burak Yılmaz olmuştu. Son iki sezonun gol kralı olan yıldız oyuncu, Gaziantepspor karşısında ikinci yarıda ceza sahası içerisinde rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kalmış ve takımımıza penaltı kazandırmıştı. Yıldız oyuncu, takım arkadaşı Melo'nun jesti sonrasında beyaz noktaya bırakılan topun başına geçti ve kaleciyi ters köşeye yatırarak kendisi adına sezonun ilk, Fatih Terim adına 750. gol sevincini yaşamıştı. Yıldız oyuncu geride bıraktığımız sezonun ilk yarısında yine Gaziantepspor karşısında bulduğu golle Fatih Terim'e kariyerinin 700. gol sevincini yaşatmayı başarmıştı.

DURDURULAMAZ: BURAK YILMAZ
2012-2013 sezonu öncesinde sözleşmesindeki 5 milyon euroluk serbest kalma maddesini kullanarak Galatasaray'a imza atan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında rakip fileleri havalandırmaya devam ediyor. Galatasaray forması altında ilk sezonunda 30 lig maçına çıkan ve 24 kez fileleri havalandırmasının yanı sıra 8 kez golden bir önceki pası veren Burak Yılmaz, kariyerinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi organizasyonunda da forma giydiği 9 maçta 8 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Milli forma altında 4 kez Dünya Kupası eleme maçlarında forma giyen ve bu maçlarda 2 gol - 1 asist ile oynayan Burak, sezon sonunda adının karşısında 43 resmi karşılaşmada 34 gol - 9 asist yazdırmayı başardı ve Türkiye'nin en iyi golcüsü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Galatasaray'da lig şampiyonluğunu yaşadığı ilk sezonun ardından, yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren golcü oyuncu basın tarafından yapılan spekülasyonlara aldırmamaya devam ediyor. Hakkında bir çok kez yalan-yanlış haberler yazılan Burak Yılmaz, geçtiğimiz hafta ligin ilk maçında Gaziantepspor karşısında takımımızın ikinci golünü atarken Galatasaray forması altında 33. kez gol sevinci yaşadı. Yıldız oyuncu ilk golde de Wesley Sneijder'e asist yapan isim olma özelliği taşırken, bir hafta önce A Milli takım formasıyla mücadele ettiği hazırlık maçında Gana karşısında da fileleri havalandırmayı başarmıştı.

BURSA'DA SON GALİBİYET: 2007
Süper Lig organizasyonunda son dönemin atılım içerisine giren takımlarından birisi olan Bursaspor, hatırlayacağınız üzere 3 sezon önce tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Süper Lig'in zor deplasmanlarından birisi olarak kabul edilen Bursa şehri ve takımı, takımımıza oldukça ters gelen ekiplerin başında geliyor. Yeşil-beyazlı takım ile tüm organizasyonlarda toplam 54 kez deplasmanda karşılaşırken, bu karşılaşmalarda takımımız sadece 12 kez sahadan mutlu ayrılabildi. Rakibi karşısında 22 mağlubiyet - 20 beraberlik alan Galatasaray, özellikle son beş sezondur Bursa deplasmanında puan kaybediyor. Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında oynanılan karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kalan Fatih Terim'in öğrencileri, bu sezon şeytanın bacağını kırmak isterken, Bursa deplasmanında takımımızın son galibiyeti 2007-2008 sezonunun ilk yarısında olmuştu. Feldkamp yönetiminde lige müthiş bir başlangıç yapan Galatasaray, zorlu deplasmanda golcü oyuncusu Ümit Karan'ın tek golüyle üç puana uzanan taraf olmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0