Burak Yılmaz'dan bir rekor daha..

Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'a imza atan ve ligde rakip filelere bıraktığı 24 golle üstüste ikinci kez sezonu Gol Kralı olarak tamamlayan, şampiyonlukta da büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz kişisel rekorlarını her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Ağustos ayının başında Goal tarafından yayınlanan "Dünyanın en iyi 50 oyuncusu" listesinde 20. sırada kendisine yer bulan deneyimli forvet oyuncusu, geçtiğimiz gün milli takımımızın oynadığı Romanya maçında rakip fileleri havalandırarak üst üste 4 resmi milli maçta gol atan tek oyuncu ünvanını elde etti. 

2011-12 futbol sezonunda Trabzonspor forması altında Süper Lig'de attığı 33 golle büyük bir başarıya imza atan ve rekorları alt-üst eden Burak Yılmaz, bu başarısının ardından Galatasaray'a imza attı. 8 Kasım 2012 tarihinde deplasmanda oynanılan CFR Cluj karşılaşmasında hat-trick yapan Burak Yılmaz, kulübümüzün Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk hat-trick yapan oyuncusu olma başarısını göstermişti. Kral, aynı karşılaşmada sağ ayak - sol ayak ve kafayla gol atarak Avrupa Kupaları tarihinde "Altın hat-trick" yapan yedinci oyuncu olmuştu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü maç haftasında en iyi oyuncular arasında gösterilen Burak, haftanın kadrosunda kendisine yer bulmayı başardı. Grup maçları sonunda ise golcü oyuncu kulüp tarihinde daha önce grup aşamasında 5 gol atan Hakan Şükür'e ait olan "bir sezonda grup maçlarında en çok gol atan oyuncu" ünvanına sahip oluyordu. Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda grup aşamasında oynanılan 6 maçta 6 golün altında BY17 imzası yer alıyordu. Efsanevi oyuncumuz Hakan Şükür'ün izinde yürümeye devam eden "Yeni Kral" sezon sonunda Şampiyonlar Ligi arenasında 8 gole imza atacak ve Avrupa'nın dikkatini çekecekti. Ayrıca grup aşamasında üstüste 4 maçta gol atan tek oyuncu olma ünvanının sahibi de yine Burak Yılmaz olmuştu.

Avrupa'da gösterdiği performansın yanı sıra Süper Lig'de de ulaşılması zor istatistiklere imza atan Burak, iç sahada oynanılan üstüste 6 karşılaşmada rakip fileleri havalandırmayı başardı. Ligde sırasıyla Bursaspor, Akhisar BLD, Eskişehir, Kayserispor, KDÇ Karabükspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşayan Burak Yılmaz, daha önce 1996-97 sezonunda Hakan Şükür'e ait olan üst üste 6 iç saha maçında gol atma rekorunu egale etmeyi de ihmal etmedi.* Burak sezon sonunda şampiyonluk kupasıyla hatıra pozu verirken, 34 maçta rakip fileleri 24 kez havalandırmanın haklı gururunu yaşıyordu. Sezon sonunda genelde ise Galatasaray forması altında 39 maçta forma giyen yıldız oyuncu attığı 32 golle "bir sezonda en az 30 gol atan" beşinci oyuncu oluyordu.

Golcü oyuncu tüm bu rekorların yanı sıra Fatih Terim yönetiminde Galatasaray'ın kulüp tarihindeki 700 ve 750. gollerine de imza atmaktan çekinmedi. Galatasaray'ın yeni mabedi Ali Sami Yen Arena'nın en golcü ismi olmayı da başaran Burak Yılmaz, yeni sezona da istikrarını sürdürerek girdi. Golcü oyuncu, geçtiğimiz sezondan devam eden bir gol serisine sahip ve geçen maç haftasına kadar seriyi geliştirmeye devam etti. Şampiyonluk kupasıyla tamamladığımız 2012-2013 Süper Lig sezonunda 30.haftadan itibaren gol serisini başlatan yıldız oyuncu sırasıyla Elazığspor - Gaziantep - Sivas - Fenerbahçe - Trabzonspor maçlarında fileleri havalandırarak sezon sonunu getirdi. Yeni sezonun ilk haftasında Gaziantep ağlarını havalandıran Burak, geleneği devam ettirdi ve Bursa deplasmanında da takımımızın tek golünü atan isim olmayı başardı.

Galatasaray forması altında kırdığı rekorlar bir kenara, Burak Yılmaz milli forma altında da kendisini ispatlamaya devam ediyor. 2014 Dünya Kupası elemeleri kapsamında D Grubu'nda yer alan ve teknik direktörümüz Fatih Terim ile birlikte mucizenin peşinden koşan A Milli Takımımızın son oynadığı 4 resmi karşılaşma olan Andorra - Macaristan ve Romanya karşılaşmalarında rakip fileleri havalandıran Kral, böylelikle bir rekora daha imzasını atmış oldu. Dört resmi müsabakada rakip filelere dört gol bırakan Burak, milli takım tarihinde bu başarıya ulaşan ilk futbolcu oldu ve Ay-Yıldızlı formanın Brezilya umutlarını tazeleyen isimlerin başında geldi.

Galatasaray taraftarları veya bir takım futbolseverler (?) tarafından ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, Burak artık Avrupa'nın sayılı forvetleri arasında yer alıyor. İster kabul edin, ister etmeyin. Her oyuncunun belli başlı kusurları vardır ama bazı gerçekleri görmezden gelmek tamamen artniyet oluyor. Top alışverişi veya set oyununda takıma katkısı elbette tartışılır ama Burak işini en iyi yapan oyuncular arasında, ki Avrupa'nın en iyi 10 forvetinden birisi olarak kabul ediliyor. Seni eleştirenlere inat, yürüyedur Burak.. Birlikte kazanılacak çok kupa var!

*Resmi site editörümüz Eray Sözen'e uyarısı için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0