Eurobasket'te oyuncularımızın performansları...

Slovenya'da düzenlenen Eurobasket 2013'e Yenilmez Armada 3 tane oyuncusunu gönderdi. Türk milli takımında Ender Arslan&Sinan Güler ve Gürcistan'da da Manuchar Markoishvili'yle temsil edilen takımımızın oyuncuları kendi milli takımlarında ilk turdan sonrasını ise göremediler. Onların bireysel performanslarını incelediğimizde ise Ender&Markoishvili ikilisi çok iyi performanslar gösterirken Sinan oynatıldığı pozisyonun da etkisiyle daha sönük kalan oyunlar ortaya koydu.

İlk olarak Ender'den başlamak gerekirse; her şeyden önce takımda Kerem Gönlüm'le birlikte ortaya karakter koyabilen 2 oyuncudan biriydi kendisi.. Turnuva öncesi yaşadığı topuk rahatsızlığına rağmen kendisini hazır etmeyi başardı. Milli takımın kadrosunda başka oyun kurucu orjinli bir oyuncunun olmayışı onun üstündeki sorumluluğu arttırsa da o üzerine düşeni yaptı diyebiliriz. İstatistiksel olarak ise 5 maçta da forma giyen oyuncumuz, 24 dakika ortalamayla sahada kaldı ve %73 gibi müthiş bir şut verimliliğiyle 11.6 sayı-3.6 asist ortalamalarını tutturarak başarılı bir turnuvayı geride bıraktı. 

Sinan Güler'in performansına geldiğimizde ise bir kere ortaya koyduğu istatistikleri bir kenara koymak lazım. Sinan'ın hiçbir zaman istatistik oyuncusu olmadığını, takıma enerjisi ve savunmasıyla büyük katkı verdiğini biliyoruz. Ancak bu turnuvada sıkça eleştirilse de ilk 5'te oyun kurucu olarak başlaması da onun esas yeteneklerini kullanma şansını azalttı. Bu şartlar altında ise 22 dakika süre ortalamada 2.6 sayı - 2 ribaund - 1.8 asist ortalamalarıyla vasat bir turnuvayı geride bıraktı.

Son olarak Markoishvili'nin de iyi bir turnuva geçirdiğini söylemek lazım. Geçen sezonun ortasında takıma katıldıktan sonra Arroyo'nun ardından takımın en skorer 2. ismi olmayı başaran Gürcü oyuncumuz savunmada da önemli katkılar vermişti. Kendi milli takımında da bu çizgisini sürdüren Marko Paşa, 4 maçta forma giyerken 33 dakika süreyle sahada kaldı ve %40.8 sahaiçi isabeti yüzdesiyle 13 sayı ortalaması tutturdu. Bunun yanına maç başına 2.8 ribaund - 2 asist - 1 top çalma ortalamalarını da yazdırmayı başardı. 

Tabi burada geçen sezonu Ergin Ataman'la geçiren Ender-Markoishvili ikilisinin böyle performanslar göstermesinin tesadüf olmadığını söylemek gerek. Ataman özellikle takımındaki dış oyunculara ekstra sorumluluklar vererek onların performanslarını arttıran ve kariyerlerinde ilerlemelerine büyük yardımları olan bir koç. Geçen yıl bizde de önemli sorumluluklar alan Ender ve Markoishvili'nin de bunun etkisiyle iyi birer turnuva geçirdiklerini söylemek yanlış olmaz. Burada hocalarının da haklarını teslim etmemiz lazım yani. Devamı ise gelecek sezona artık...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0