Fatih Terim: Bazen oyuncuların şahsiyet koyması gerekir..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının ilk maçında evinde Real Madrid karşısında tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini alan Galatasaray'da karşılaşma sonrası teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya iyi başladıklarını ve 30 dakika boyunca bir çok fırsata girdiklerini dile getiren Fatih Terim, karşılaşmanın sonucunun ağır olduğunu ve oyuncularının bazen sahaya şahsiyet mücadelesi koyması gerektiğini dile getirdi. Taraftarlardan da özür dileyen Fatih Terim, bu tür büyük maçlarda büyük hatalar yapıldığında bedelinin pahalıya patladığını sözlerine ekledi. Karşılaşma sonrası flaş röportajda açıklamalarda bulunan Fatih Terim'in tüm açıklamaları şu şekilde..

Bu tip skorların arkasından çok fazla konuşulmaz. Çok ağır bir şekilde 3 puan kaybettik. İlk golü yiyene kadar rakibe yarım pozisyon bile vermedik ama gol yedik. Bu tip maçlarda, hep bunu anlatıyorum, 32 dakika daha nasıl oynayabilirsiniz? Bir saniye bile konsantrasyondan uzaklaşamazsınız. Bir hava topuna çıkıyoruz, başka birşey oluyor ama gol yiyoruz. Devreye iyi başlıyoruz, 3 metreden gol kaçırıyoruz. Berabere olsa daha farklı olacak ama onarılmaz bir hatayla 2-0'a düşüyoruz. Oyuncularımız bu golden sonra düştü. Böyle oynayıp Real Madrid gibi bir takım karşısında 2-0 geriye düşerseniz, bu morali kaldıracak veya bu fiziği kaldıracak bir durum yok. Takım o golden sonra bıraktı zaten.. Daha fazla olabilirdi belki. 3 puanı kaybettik, 5-1 veya 6-1 birşey değiştirmiyor. Yazık, gerçekten bize yazık. 

Herşey tamam olan, fazlası olan takım zaten az hata yapmanız lazım. Sizin hatalardan faydalanmanız gereken bir ortam, dengeler bu. Ama ne kadar yapılmaması gereken şeyler varsa, siz yapıyorsanız bu cezayı keserler. Bu cezayı da biz gördük. Şunu herkes bilmeli, futbolun bazı kuralları var ve bunlar çok basit. Bu seviyede "pardon" diyemezsiniz, seyirciyi arkanıza almışken bu şekilde olmaz. Sonuç olarak tüm seyircimden özür diliyorum, tüm kabahat benimdir. Oyuncularımız bize lazımdır.. Şunu kimse unutmamalıdır ki, oyuncular bazen şahsiyet mücadelesi yapmalıdırlar. Yenilirsiniz, bunlar olacak. Özür diliyorum, bu kadar güzel atmosfer yaratan seyircimizden. Futbolda böyle şeyler oluyor, olmaması için herşeyi yapabilirdim ama elimizden gelen birşey yok. Real Madrid'i tebrik ediyorum. Real Madrid ile oynuyorsun, böyle durumlarda cezanı keserler ve kestiler de..

1 yorum:

  1. Takımda başkanından hocasına oyuncusundan taraftarına birşeylerin ters gittiği belliydi. Takke düştü kel göründü.Başkanı tüm övgüleri kendi almak adına hocasının altını oyuyor. Hocası başkanından aşağı kalmayıp en iyi benim bu takım sadece benim eserim havalarında, milli takımı da götürürüm cimbomu da diyor. Oyuncular dünya üzerinde benden daha iyi oyuncu yok havasındalar(burak eboue drogba melo vs.).Taraftar sene başından beri hamit emre çolak amrabat burak kim varsa ıslıklama peşindeler.Birilerinin bu dört ana unsurun birlikte uyum içinde çalışarak başarıyı getireceğini anlatması lazım.Drogba iyi hoş lider ama artık bıraksın frikikleri selçuğa.Eboue yalandan atmaktan vazgeçsin geçen sene kimse yemedi bunları.Burak kralken sıradan bir takıma gitmek için yırtındı olmadı toplasın kafasını yada devre arasında gitsin.Hoca hiç oynamayan, oynamayacak kaleci aykut aydın gibi oyuncularla neden sözleşme imzalandığını açıklasın. Başkanın aldığı drogba sneijder hocanın aldırttığı amrabat bruma bir takım olsun.Seneye 5 e düşecek yabancı sayısı ama muslera melo stoper(dany chedju) bruma(veya amrabat)sneijder.al beş oldu. Drogba bıraktı burak satıldı diyelim umuta bel bağlamak ne derece doğru.Yerli transferleri fener ve bjk topladı.Bu sene nolur bilmem ama seneye çok daha fazla sıkıntı çekeceğimiz kesin.Hafta sonu bjk ya da kaybedersek 5 hafta sonunda 9 puan fark olacak. hoca ile başkanın durumunu, burak yılmazın gitme sevdasının altında yatan gerçekleri açıklayan yazı bekliyoruz sizden.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0