[UEFA] : Madrid, Drogba'yı Korkutmuyor!


16 Eylül 2013 Pazartesi gerçekleştiren basın toplantısının ardından UEFA.com'da yayınlanan "Madrid holds no fear for Drogba" başlıklı yazının çevirisidir.


Madrid, İstanbul'a vardığı anda ardı ardına flaşlar patlamaya ve nabızlar hızlanmaya başladı; ancak diğer yandan Didier Drogba'ya göre yıldızlarla donanmış takımla karşılaşmaktan çekinecek bir durum yok.

Sonuçta Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde iyi ve kötü her şeyi yaşamış bir adam ve Salı günü Christiano Ronaldo, Gareth Bale ve takımın kalanıyla İstanbul'da karşılaşmak, çekinmekten öte zevk alınacak bir durum ve kendilerini ölçmek için bir fırsat. Zaten en son Real Madrid zaferlerinin üzerinden fazla geçmedi, hala akıllarda taze bir hatıra.

Real Madrid geçen sezon Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final elemelerindr Galatasaray'a karşı 2 maçta 5-3 üstün gelmiş olabilir; ancak Drogba Ali Sami Yen Arena'da 9 Nisan'da oynanan elemelerin 2. ayağı olan maçta, Fatih Terim'in adamlarının misafir Madrid'i cesur oyunlarıyla 3-2 yendiklerini hatırlatıyor. "Elenmemize rağmen onları evimizde yendik ve umarım Salı günü bunu tekrarlarız; çünkü Real Madrid'i yenmek için yeterli gücümüz var."diyor bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü geçtiğimiz hafta Antalyaspor ile oynanan ve 1-1 berabere biten karşılaşmada atan Fildişi'li star.

Geçen ilkbahar oynanan maçta Drogba'nın golü Galatasaray'ı maçın bitimine 18 dakika kala 3-1 öne geçirdi ve topuğunun arkasıyla yaptığı o gol vuruşu, geçen sezonki müsabakada UEFA'nın teknik çalışma grubu tarafından seçilen ilk 10 gol arasına girdi.

Drogba'ya göre, Grup B'de Real Madrid ve İtalya Şampiyonu Juventus olmasına rağmen yeniden gruptan çıkabilme hayallerinden vazgeçmeyecekler. "Eğer kulüp bütçelerini karşılaştırırsak Real Madrid ve Juventus'u geçip bir sonrakin tura çıkabilme şansımız yok; ama futbol sadece sahada oynanır. Rakiplerimizden daha iyi oynayıp bir sonraki tura çıkmak istiyoruz."

İleriye yönelik tasarladıkları, bunların gerçekleştirmesinde O'na yardımcı olacaktır. Chelsea'nin 2012 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Bayern Münich'e karşı oynadıkları maçta da iz bırakan Drogba, bütün turnuva boyunca etki bırakmıştı zaten. "Kariyerim boyunca Şampiyonlar Ligi'nde 40 gol attım" diye belirtiyor bu durumu Didier Drogba.

"Umarım bu sezon gol sayımı arttırabilirim; ama asıl önemli olan takımın neler yaptığıdır. Eğer ben gol atarsam ve takım da maçı kazanır veya bir sonraki tura çıkarsa, o zaman o gol benim için önemli olur. Ama eğer bana Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak; ancak sen tek bir gol bile atamayacaksın derlerse, hiç düşünmeden kabul ederim" diyor Galatasaray'ın Madrid karşısındaki maçta en iyi haline ihtiyacı olacağı Didier Drogba.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0