ST Süper Lig Panorama - 2. ve 3. Hafta

Merhabalar barışseverler,
Alışılmışın dışında bir görüntü çizip Bursa ve Eskişehir ile berabere kalarak kalakaldığımız iki haftanın sonunda, kendimize 7. sırada yer bulabildik puan tablosunda. Dert değil, daha yeni başlıyoruz ve takımımız eminim ki milli takımı da bataklıktan çıkarmaya koşan Fatih Terim'in de etkisiyle, taze transferimiz Portekizli Armindo Tué Na Bangna ya da kısaca Bruma'yı da kanatlarının altına alıp tüm zorlukların üstesinden gelecek. 

 SOSYALİST LİDER 
Bir yaz akşamı tanıştık Slaven Bilic'le, yıllardan 2008. Küpe takıyor, karşı tribünden bize çakmak çakmak bakıyordu. 120. dakikada çok seviniyor, 121. dakikada eşit miktarda üzülüyordu. Enteresan bir geceydi. Şimdi Beşiktaş'ın başına geçen gitarist / avukat / teknik adam, "Takım olarak oynuyoruz. Takımın buradaki felsefesi 'Güç halkındır' felsefesi. Burada fakirler ve zenginler yok. Sınıflar yok. O yüzden sosyalist bir takım yaratıyorum diyebilirim." dedi. Tabi biz sıradan insanlar 'kadroyu çArşı hazırlıyor galiba'dan öte ne anlarız 'Güç halkındır'dan bilinmez ama adam bu endüstriyel futbol ve kapitalist ligde sezonun ilk üç haftası sonunda kayıpsız giden tek takımı oluşturmayı başardı. Haftanın liderini tebrik ediyoruz.

BASKICI TARAFTAR
Unutuyoruz. Çoğunlukla unutuyoruz. Tribünlere gidip yeşil sahaya baktığımızda, top tepiştiren adamlar görmüyoruz. Benzeriyle konsol oyunlarında karşılaştığımız 'futbolcu'lar görüyoruz, ki onlar da aslında masa gibi, sandalye gibi, karpuz gibi şeyler... Ya iyiler ya kof çıkıyorlar. Hayatın her alanında, insan olmaktan, duygulardan bir adım daha uzaklaşıyoruz ve makineleşmemize "profesyonellik" lafı biçiyoruz. - Sonra bir futbolcu ağlıyor.

Nasıl yapar bunu? Erkekler ağlamaz.
Kaç para alıyor, bir kaç küfür ne ki..
Taraftar (müşteri) her zaman haklıdır.
Şen ola Volkan, suç bizim. Özür dileyense yine o.

EN GENÇ GOLCÜ
Gençler, 1997'de doğanlar futbolun ülkedeki en üst düzey ortamında gol atmaya başlamış. Sırada ne var? 2000 ve sonrasında doğanlar mı A takıma yükselecek? Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alışını babalarından bir efsane gibi dinleyenler de gol atar olduğunda, 17 Mayıs'ı kanlı canlı yaşamış herkesin uçuk hayallerini gerçekleştirmesi resmen imkansızlaşmış demektir. 10.05.1997 doğumlu Enes Ünal 25.08.2013'te 16 yıl 3 ay 15 günlükken attığı golle dikkatleri üzerine topluyor. Rekorun eski sahibi Batuhan Karadeniz'den ya da umut veren genç santrafor tanımının son sahiplerinden Sercan Yıldırım pek faydalı olmamışsa da, oldukça heyecanlandık, tanıştığımıza memnun olduk. Karakterli biri gibi de gözüküyor, Allah sakatlıklardan, belalardan, dejenerasyondan korusun.

1453 KARTAL1453'te Konstantinopolis Osmanlılar tarafından fethedildi. 2. Mehmet, Fatih ünvanını almış oldu. O sırada 'Diplokionion' (Çiftesütun) adında olan Boğaz kenarındaki küçük bir yerleşim yeri de el değiştirdi. Bir iki nesil sonra Barbaros Hayrettin Paşa değerini gördü buranın, mezarı için seçti, 1546'da 'Beşik Kaya'ya gömüldü. Gel zaman git zaman, Çırağan, Dolmabahçe, Yıldız Sarayları ile saray görevlilerinin konakları yapıldı da, anca gerçek bir yerleşim yeri haline geldi Beşiktaş. Sonra bu semtten bir spor kulübü doğdu. Kurtuluş Savaşı'nda futbolcuları şehit olan bir takım.
Hadi anladık çArşı'nın A'sının, herşeye karşılığının size uymadığını yeni anladınız ve bir alternatif oluşturmaya karar verdiniz: Niçin 1453, niye 1453, kime 1453?

EZELİ RAKİPLER
Luis Figo bizi B grubuna kaldığımız yerden devam edelim diye Real Madrid'in, özlem giderelim diye Juventus'un, 'stadında kupa aldığım' tabirini çok sevdik diye Kophenag'ın yanı başına yerleştirdi. Bu sırada Fenerbahçe CAS'a da şike yapmadığını, bunun kulüp içindeki güç oyunlarının sonucu olduğunu, hem sahaya da yansımadığını anlatamadı ve Avrupa'dan bir kez daha men edildi. Beşiktaş da. Bu sırada bir milli atlet daha, Nevin Yanıt da dopingli çıktı. Ve spor bakanımız 'doping' gibi bir meseleyi saklamamayı lutfettiğimiz için Olimpiyat adaylığımızın güçlendiğini öne sürdü.

İyi eğlenceler. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0