STSL | Karakter maçı..

Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız beş hafta sonunda yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, oldukça hareketli ve çalkantılı bir şekilde geçirdiği haftanın ardından Süper Lig'in altıncı haftasında ligin yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor'u evinde konuk edecek. 28 Eylül Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetirken, karşılaşmada geçtiğimiz hafta yarıda kalan derbide kırmızı kart gören oyuncumuz Felipe Melo forma giyemeyecek. Hafta ortasında teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayıran Galatasaray'da karşılaşma öncesi bilgiler, mini analizler ve istatistikler şu şekilde..


TEŞEKKÜRLER İMPARATOR: 4 KUPA, AVRUPA'DA SON 8
Kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birisi olarak kabul edilen 2010-2011 sezonunun ardından göreve gelen başkan Ünal Aysal'ın ilk icraatlarından birisi, kulübün sembolleri arasında yer alan teknik direktör Fatih Terim'i göreve getirmek olmuştu. Galatasaray'da üçüncü kez teknik direktör koltuğuna oturan İmparator, görev yaptığı süre boyunca her ne kadar yönetimle arası pek iyi olmasa da, sportif sonuçlarla Galatasaray'ın eski günlerine dönmesinde başrol oynadı. İlk sezonunda hem 34 haftalık normal sezonda, hemde şike yapan takımları ve yayıncı kuruluşu kurtarma amacıyla play-off saçmalığında rakiplerini geride bırakmayı başaran Fatih Terim'in öğrencileri, kulüp tarihinin 18. şampiyonluğunun sevincini yaşıyordu. Galatasaray'ın şampiyonlukla dönmesi birilerini her ne kadar rahatsız etse de, asıl savaş ikinci sezon başlayacaktı. 2012-2013 sezonunda federasyon, hakem ve basının tüm kurumlarıyla topyekün savaşa giren Galatasaray, en yakın rakibine tam 10 puan fark atarak üstüste ikinci, toplamda 19. kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon ayrıca yıllar sonra döndüğü -6 yıl, grup aşaması- Avrupa'nın en büyük kupası olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösteren Galatasaray, yarı finalin kapısından dönmüş ve İspanyol devi Real Madrid'e korku dolu anlar yaşatmıştı. Fatih Terim ayrıca geçen sezon ve bu sezon başında TFF Süper Kupa'da ezeli rakibimiz Fenerbahçe karşısında kazanılan kupalarda da başrol oynadı.

İmparator Fatih Terim, yeni sezonda da şampiyonluk parolasıyla sezona hazırlanırken Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen teknik direktörlük görevini kabul edince Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerinin son sezonunda istenmeyen olayların gelişmesinde önemli bir etken oldu. Başkan Ünal Aysal'ın iki yıllık sözleşme teklifini geri çeviren Fatih Terim'in sözleşmesi (2014, Mayıs ayında sona eriyordu) yönetim kurulunun kararıyla feshedildi ve Galatasaray'da üçüncü Fatih Terim dönemi böylelikle sona erdi.

SÜPER LİG: YENİLGİSİZ
Şampiyon apoletiyle sezona başlayan ve gözünü sezon sonunda şampiyon olması halinde armasının üzerine ekleyeceği dördüncü yıldıza diken Galatasaray, geride kalan beş haftada her ne kadar çok başarılı sonuçlar almasa da ligin yenilgisiz tek takımı konumunda bulunuyor. Son dönemde teknik ve idari anlamda zor günler geçiren, sportif anlamda da istediği sonuçları alamayan takımımız geçtiğimiz hafta yarıda kalan derbiyle birlikte geri döndü. Ezeli rakibi Beşiktaş karşısında ilk yarıyı geride kapatmasına rağmen, ikinci yarıda 1-2'lik üstünlüğü lehine çeviren Galatasaray, karşılaşmanın son dakikalarında taraftarların sahaya girmesi ve maçın tatil edilmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta elde ettiği 3 puandan şimdilik mahrum kaldı. Ligde üstüste alınan üç haftalık beraberlik serisi, Şampiyonlar Ligi'nde ise kulüp tarihinin en kötü maçı olan Real Madrid maçıyla birlikte sportif anlamda kötü günler geçiren Galatasaray'ın ligde beş haftada aldığı sonuçlar şu şekilde;
  • STSL, 1.Hafta: Gaziantepspor, 2-1
  • STSL, 2.Hafta: Bursaspor, 1-1
  • STSL, 3.Hafta: Eskişehirspor, 0-0
  • STSL, 4.Hafta: Antalyaspor, 1-1
  • STSL. 5.Hafta: Beşiktaş 2-1
RAKİP KALEYE EN ÇOK ŞUT ATAN TAKIM: 16.8
Süper Lig'de geride kalan 5 haftada Galatasaray her ne kadar pek istediği sonuçları alamasa da, ortaya koyduğu futbolla aslında ligin istatistik değerlerinde zirveye oynuyor. 2 galibiyet, 3 beraberlik performansıyla geçilen 5 haftalık sekansta maç başına %53 topla oynama yüzdesine sahip olan Şampiyon Galatasaray, bu dönemde rakip kaleye en fazla şut atan takım olarak istatistiklerde göze çarpıyor. Maç başına rakip kaleye 16.8 şut atan takımımız bu şutların %44'ünde isabet sağlarken, rakip fileleri 6 kez havalandırabilme başarısını gösterdi. Golsüz eşitlikle sona eren Eskişehirspor maçı dışında tüm maçlarda gol atan takımımız, savunmasında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üstünlüğünü koruyamazken son dönemde hücumda girdiği fırsatlardan da yararlanamaması takım adına saha içinde sıkıntı yaratan etkenlerin başında geliyor.

72 DAKİKADA 10 GOL GİRİŞİMİ: BRUMA
Transfer döneminin son günlerinde 12 milyon euro + bonuslarla birlikte transfer edilen Portekizli genç kanat oyuncusu Bruma, forma giydiği 72 dakikalık süreçte futbol severleri kendisine hayran bıraktı. Galatasaray kariyerinin ilk maçında Antalyaspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başlayan ve maçın son 27 dakikasında görev yapan genç kanat oyuncusu 6 kez gol girişiminde bulunurken, takım arkadaşlarını da 7 kez ceza sahasında topla buluşturdu. Genç yıldız, geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş karşılaşmasına da yedek kulübesinde başladıktan sonra, ikinci yarıda oyuna dahil olurken Drogba'nın ilk golünde sarı-kırmızılı forma altında ilk asistini yapmış oldu. Türkiye'deki kariyerinin ilk derbisinde 45 dakika sahada kalan genç oyuncu, 3 kez takım arkadaşlarını ceza sahasında topla buluştururken kendisi de 2 kez rakip kaleyi yokladı ama bu denemelerinde başarılı olamadı. Topla birlikte müthiş hızlanması, yüksek top tekniği, hücumu düşünen oyun yapısıyla rakip takım savunmacılarını çok ciddi anlamda rahatsız eden 19 yaşındaki Portekizli, hiç kuşkusuz ilerleyen haftalarda Galatasaray'ın en önemli hücum silahlarından birisi olacak.

KARİYERİNDE 650 MAÇ: DIDIER DROGBA
Dünyanın en önemli yıldızları arasında gösterilen ve ilerleyen yaşına rağmen hala Avrupa'nın kalburüstü oyuncularından birisi kabul edilen Didier Drogba, geçtiğimiz hafta profesyonel futbol kariyerinin 650. müsabakasını geride bıraktı. Şubat ayından bugüne 24 resmi maçta sarı-kırmızı formayı terleten Parçalı Fil, bu karşılaşmalarda 10 kez gol sevinci yaşadı. Sezon başında ezeli rakibimiz Fenerbahçe karşısında TFF Süper Kupa'yı kazandıran golü uzatmalarda kaydeden Fildişi Sahili doğumlu süperstar, geçtiğimiz hafta yarıda kalan Beşiktaş müsabakasında da 2-1'lik geri dönüşte iki gol kaydederek takımımızı galibiyete taşıdı ve iki ezeli rakibimize de "Ben buradayım" mesajını vermeyi ihmal etmedi. Geçtiğimiz sezonun son bölümünde teknik direktör Fatih Terim'in aldığı ceza nedeniyle takımın başında bir teknik direktör gibi sahaya çıkan tecrübeli futbolcu, hiç kuşkusuz bu maçta da liderlik rolünü üstlenecek oyuncuların başında geliyor.

Didier Drogba geride kalan haftada attığı 3 golle takımımızın en skorer ismi olmayı başardı. 35 yaşındaki forvet, geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş maçında attığı iki golün yanı sıra bir önceki hafta Antalyaspor karşısında da takımımıza beraberliği getiren golü kaydetmişti.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0