TÜBAD | İlk galibiyet Khimki'ye karşı..

TÜBAD Turnuvası'nın 2. gününde Rus temsilcisi BC Khimki'yle karşılaşan Galatasaray Liv Hospital rakibini 81-73'lük skorla mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.  Rakibine oranla daha eksik bir kadroyla mücadele etmesine karşın oyun içinde hep aktif kalan takımımız yakın giden maçın son dakikalarında oyunu kopartmayı başardı ve galibiyete uzandı. Jamont Gordon 21 sayı, 5 ribaund, 8 asistle ön plana çıkarken Ersin Dağlı da 16 sayıyla etkili bir görüntü çizdi.


Karşılaşmanın neredeyse tamamı kafa kafaya ve yakın bir skorda gitti. Maçın ilk dakikalarına Khimki iyi başlasa da çabuk toparlandık ve oyunda dengeyi kurmamız gecikmedi. Rakibin en büyük skor silahı olan Paul Davis erken faul problemine girince de elimiz biraz daha rahatladı. İlk çeyreği son saniye üçlüğüyle 14-13 geride kapatsak da ikinci periyottan itibaren Jamont'un oyuna ısınması ve Ersin'in orta mesafeleriyle skorumuzu yukarı çekerek ilk yarıyı 37-33 önde geçtik. İkinci yarıda da birbirine yakın mücadele sürerken üçüncü çeyreğin sonlarında sertleşen rakip savunma karşısında zorlandık ve bu bölüm 57-57 eşitlikle geçildi. Maçın son periyodunda kritik dakikalara girilirken Khimki tecrübeli oyuncularından çok genç yeteneklerine şans vermeyi seçti. Özellikle pota altındaki önemli silahlarını dindiren rakibin kısalarına karşı Göksenin-Jamont'un yaptığı savunmanın etkili olması ve hücumda Erceg'in de sorumluluk almasıyla son bölümde oyuna ağırlığımızı koyarak 81-73'lük skorla galibiyete uzandık.

Açıkçası Khimki ilk günkü Efes maçına oranla daha durağan bir görüntüdeydi. Bunda maçın başlarında Furkan'ın gösterdiği dirençle pota altı etkinliklerini  ortaya koyamamaları ana sebeplerdendi. Maçın devamında da Paul Davis, James Augustine gibi isimleri devreye çok fazla sok(a)madılar zaten... Bizdeyse uzunlarımızın performansı genel anlamda tatmin edici olsa da dış oyuncularımızdan sadece Jamont'un ortaya birşeyler koyabilmesi maçı daha da erken koparmamıza engel oldu. Tabi bu kadar fazla eksiğin olduğu bir durumda bu anlaşılabilir bir durum. Öte taraftan takımın geçen seneden kalan birçok iyi alışkanlığının halen korunduğunu görmek de bu maçta bizim adımıza en pozitif durumdu. Önemli eksiklerimiz takıma katıldıkça daha da iyi olacağız. Bireysel anlamda Jamont Gordon oyunun hemen her alanına etki ederken göz doldurucu istatistikler ortaya koydu. Ersin Dağlı da özellikle orta mesafeden yakaladığı yüksek yüzdeyle önemli bir skor katkısı verdi bu maçta.. Bu arada genç oyuncumuzu Nikolov da bulduğu kısıtlı sürede 3 sayı(basket+faul) ile oynadı. Günün bir diğer karşılaşmasında Banvit Efes'i 82-58'le farklı geçerek 2/2 yaptı. Biz de son maçımızda ilk 2 maçını kaybeden Efes'le yarın saat 17:30'da karşılaşacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0