TÜBAD | Müthiş maçın galibi Yenilmez Armada!

Eksiklerimize rağmen çok iyi bir mücadele sergilediğimiz TÜBAD Turnuvası'nın son gününde karşılaştığımız Anadolu Efes'i 90-85 mağlup ettik. Özellikle 2. çeyrekten itibaren artan tempo ve kızışan mücadele içinde dar rotasyonuna rağmen müthiş bir emek sarfeden takımımız devreye 47-44 geride girse de ikinci yarıda üstünlüğü eline alıp maç sonuna kadar korumayı bildi. Efes karşısında 3. çeyrekte sakatlanıp oyundan çıkan Cenk buna rağmen 17 sayıyla en skorer ismimiz olurken Erceg 15, Göksenin, Macvan, Furkan da 11'er sayıyla oynadı.

İki taraf adına da dengeli başlayan maçta Efes ilk dakikalarda skoru paylaşırken biz Cenk'le etkili olduk. Ancak bu giriş bölümünün ardından Cenk haricinde bir skor alternatifi bulamayışımız ve kendi hücumlarında Planinic'in Göksenin karşısındaki etkinliğiyle farkı açar gibi oldular. Yine de çeyrek sonunda toparlayan takımımız bu bölümü 21-16'yla geride geçti. İkinci çeyrekte de birbirine yakın mücadele sürerken iki taraf da daha rahat sayı buldu. Bu dakikalarda iki takım adına da kenardan gelen Nikolov ve Cedi Osman karşılıklı basketler bularak takımlarını skorda taşıdılar. Bu iki genç ismin düellosuna dönen devrenin sonunda ise Efes 47-44 üstünlüğünü korudu. Karşılaşmanın ikinci yarısında da mücadele kaldığı yerden devam etti. Biz özellikle hücumda Jamont'un liderliğinde etkili olurken farklı isimleri de -Erceg, Cenk, Macvan- devreye soktuk ve çeyrek bitiminde 68-70'le üstünlüğü ele aldık. Son periyotta da bir hazırlık maçı olmasına rağmen takımlar asla geri adım atmazken Efes özellikle Vasiliadis&Planinic'in dış şutlarıyla oyunun içinde kalırken biz hem pota altı elemanlarımızdan hem kısalarımızdan organize sayılar bulabilince skorda rakibin bize yetişmesine izin vermedik ve sonlarda hata yapmayarak 90-85'le galibiyeti almayı bildik.

Adı bir hazırlık maçı olsa da sahada oynanan basketbol seviyesi itibariyle bir normal sezon maçı izledik desek yeridir herhalde. Efes de tıpkı bizim gibi son maçını galibiyetle kapamak isterken dünkü aldıkları farklı Banvit maçını da unutmak istediler muhtemelen. Ama açıkçası sert kayaya denk geldiler... Tüm eksiklerine rağmen Ergin Ataman'ın öğrencileri geçen seneden kazandıkları o mücadeleci ve maçı kazanmak isteyen-kazanmayı bilen yapılarını sahaya yansıtmayı başardılar. Çok önemli yıldızlarımız olmasa da bu maçta kendi içimizden farklı yıldızlar çıkartmayı bildik ve onlarla birlikte turnuvanın son gününde güzel bir galibiyet aldık. Üçüncü çeyreğin sonlarında ciddi olmayan bir sakatlık geçirip maçı orada noktalayan Cenk 17 sayıyla en skorerimiz olurken Erceg de kritik anlarda sahneye çıkarak 15 sayılık bir katkı verdi. Ayrıca Göksenin'in savunmasının yanında hücumdaki 11 sayılık katkısı, aynı şekilde kenardan gelip takıma enerji katan Macvan'ın yine 11 sayısı ve pota altında Furkan'ın müthiş mücadelesi pozitif noktalardı. Tabi son olarak ikinci çeyrekte 7-8 dakika süre alan genç Nikolov'un 3/3 isabetle 8 sayı bulduğunu da belirtelim. 

Çok önemli 7 eksiğimize rağmen iyi bir turnuva geçirdiğimizi söyleyebiliriz, o eksikler dönünce de potansiyelimizi daha iyi ortaya koyacağımızı düşünmek yanlış olmaz. Bundan sonraki durağımız ise bu yaz 2. kez uğrayacağımız İtalya olacak. İlk olarak Armani Jeans Milano'yla oynayacak olan takımımız sonrasında ise Sardunya Adasına geçip hazırlıklarını sürdürecek. Bu arada geride bıraktığımız TÜBAD Turnuvası'nın şampiyonluğunu 3 maçını da kazanan Banvit elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0