Ünal Aysal: Fatih Terim ile ilgili..

Bir süredir -özellikle bazı kesimler tarafından- yaratılan "Galatasaray'da kriz var" içerikli haberlere bugün itibariyle bir yenisi daha eklendi. Milli takımdan teklif alan ve olaylı bir süreçle birlikte kısa bir süreliğine de olsa federasyonla çalışmayı kabul eden Fatih Terim'in kontratı bildiğiniz üzere bu sezon sonunda sona eriyor. Başkan Ünal Aysal, sezon sonunda olası bir yol ayrımına engel olmak için şimdiden İmparator'a iki yıllık sözleşme teklif etmiş fakat bu sözleşme Fatih Terim tarafından kabul edilmediği için halen imzalanmamıştı. Bu konuyla ilgili olarak bugün gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, çok önemli noktalara değindi ve bu yaratılmaya çalışılan sorunun 48 saat içerisinde biteceğini açıkladı. Başkan Aysal'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında Fatih Terim için bir karar verilecek mi?
Yönetim kurulunun gündeminde böyle bir madde yok. Yöneticilerle bugün bu durumun konuşulacağı da bir gerçek. İletişimsizlik konusunda aramızda aksamalar olmuş olabilir. Bu olayı 48 saat içinde çözebilecek gücümüz var.Bu konu çok konuşularak olay haline getirildi. Bugün Galatasaray ve Milil Takım'ın menfaatleri için ve Fatih Terim'in rahat çalışabilmesi için bir karar almak lazım. Önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde neticelenmesi lazım.

48 saat içinde Fatih Terim'in sözleşme durumu belli olacak mı?
Bu durum 48 saat içinde olmaz da 48 saat 50 dakika içinde olur. Bu sorun uzadıkça Galatasaray Kulübü zarar görüyor. Marka değeri zarar görüyor. Buna tahammül etmemiz mümkün değil. Net bir şekilde bugüne kadar hiçbir şekilde bir girişimimiz olmadı. Kimseye de yetki vermedim. Hiçbir teknik direktörle görüşmedik. Bir karar aldıktan sonra hemen işlemlere başlanır. 

Türkiye içinde ve dışında bu görevleri yapabilecek profesyonelleri bulabiliriz. Ancak bugün o noktada değiliz. Gerçekte bir anlaşmazlık varsa uyumsuzluk varsa bunu Galatasaray kurumsal yapısı içinde çözmek için çalıyoruz. İlerideki sorunları çözmek için şimdiden bazı tedbirleri almak lazım.

Fatih Terim'e kırgınlığınız var mı?
Benim kimseye kırılma lüksüm yok. Benim görevim bu gemiyi sağ salim, limana götürmektir. Geciktirmeden kararlar almak benim görevimdir bunun bilincindeyim. Fatih Terim ile yaptığımız ilk sözleşmede her sene başarıya göre sözleşme maddeleri gözden geçirilecekti. Bunun üzerine mutabık kalmıştık. Birinci senedeki başarıdan sonra hocamız ile anlaşmayı iki sene uzattık. 2014 senesinin Mayıs ayına kadar sözleşmemiz var. Bundan dolayı yönetim kurulu iki yıllık sözleşme uzatma teklifinde bulunmuştur. Fatih Terim hocamızda bunu kabul etmeyeceğini söyledi. 'Birebir gidiyorduk neden iki sene oldu?' dedi ve teklifimizi kabul etmedi. Fatih hoca onu nasıl değerlendirmek isterse öyle değerlendirir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0