Cumhurbaşkanlığı Kupası | Sultanlar sahne alıyor!

Kadınlar basketbolunda sezon dev bir derbiyle açılıyor ve Galatasaray Odea Bank ezeli rakibi Fenerbahçe'yle Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaşıyor. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanan Ekrem Memnun'un öğrencileri pek çok açıdan(!) talihsiz bir şekilde şampiyonluğu kaybettiği Fenerbahçe'yle sezonun ilk maçına kupa için çıkıyor. 16 Ekim Çarşamba günü saat 18:00'de başlayacak olan final mücadelesi öncesi iki takımın son durumlarına bir göz attık.
SULTANLAR DAHA MÜTEVAZİ AMA HALA İDDİALI
Son yıllardaki yüksek bütçeli kadrolarının aksine geçen sezon ekonomik anlamda küçülmeye giden ve Ekrem Memnun yönetiminde daha mütevazi bir kadroyla yola çıkan takımımız sezon açılışında oldukça eksik yakalandığı Fenerbahçe'ye Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde kaybederken, sezonun devamında bu kez Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı ezeli rakibini Sancho'nun son saniye basketiyle geçip kupaya uzanmıştı. Sezon içinde özellikle Whalen'ın kaybedilmesinin ardından Euroleague F-8'inde hayal kırıklığı yaşayan takımımız ligdeki final serisine kadar toparlanmış olmasına rağmen 5 maçlık süreçte ilk önce hakemlere sonrasında ise Fenerbahçe'nin yıldızlarla dolu kadrosuna takılıp ikinci olmuştu. Bu sezon öncesinde ise kadrodaki mütevazileşme hareketi devam ederken Ann Wauters, Fowles, Harding, Şaziye gibi isimlerle yollar ayrıldı. Yeni transferlerimiz ise Kelsey Bone, Zellous, Esra Şencebe ve son olarak Sancho'nun sakatlığına karşılık önlem olarak alınan Vanessa Ble oldu. Sezon öncesinde çeşitli hazırlık turnuvalarına katılan takımımız kadrosu ne durumda olursa olsun mücadeleci kimliğini koruyacağını ve yine yarışmacı bir takım olacağının sinyallerini verdi. Geçen sezon neredeyse hiç faydalanamadığımız Nevriye hazırlık döneminin yıldızı olurken final maçında da bizim için önemli bir silah olacak. Öte taraftan yeni transferlerimiz Kelsey Bone da bu maçlarda gösterdikleri iyi performansla dikkat çektiler.

FENERBAHÇE BİLDİĞİMİZ GİBİ
2012-13 sezonunda İspanyol koç Roberto Iniguez yönetiminde kendi tarihlerinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan sarı-lacivertliler olsa lig şampiyonluğunu kazanmanın yanısıra Euroleague'de de final oynamışlardı. Ancak finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'a kaybedip ikincilik madalyasıyla yetinmek zorunda kaldılar. Bu sezonun ardından herhangi bir koç değişikliğine gitmezlerken başarılı kadrolarını koruyup üstüne birkaç takviye yapmayı da bildiler. Ieva Kublina ve Esra Şencebe gibi rotasyonda zaman zaman yer alan oyuncularla yollarını ayırırken Milli Takımımızda devşirme kontenjanından görev yapan Quanitra Hollingsworth ve Fransızların önemli uzunu Isabel Yacobou'yla birlikte genç neslin en önemli yerli oyuncularından olan Tuğçe Canıtez'i kadrolarına kattılar. Bu yüzden karşımıza gelecek rakibin geçen senenin de biraz üstüne koymuş olmasını  bekleyebiliriz. Hazırlık maçlarında Fenerbahçe de rakiplerini bizim gibi teker teker mağlup ederken sezon öncesi genel anlamda hazır bir görüntü çizdiklerini de söylemek yanlış olmaz. 

Mersin'deki 7 bin kişilik Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanacak olan bu karşılaşma şüphesiz ki bizim için zorlu geçecek. Özellikle Sancho'nun da sezona sakatlıkla giriyor olması biraz can sıkacak gibi ama ne olursa olsun Ekrem Memnun rakiple kafa kafaya oynayacak formülü ortaya koyabilecek bir koç. Yine çok iyi mücadele ederek, iyi savunma yaparak rakibi ritm dışına çıkarmak ve kendi hücumumuzda da herkesin üzerine düşeni yerine getirmesiyle sezonu kupayla açabiliriz. Yapmadığımız şey değil... Bu zorlu maçta Sultanlarımıza başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0