Sultanlar mağlup..

Sezonun ilk büyük maçına çıkan Galatasaray Odea Bank, Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'nde karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 63-53 mağlup oldu. Maçın özellikle ilk 5 dakikasına çok kötü başlayan ve 14-0'lık seri yiyen takımımız devamında toparlansa da maç boyunca rakibini bir türlü yakalayamadı ve karşılaşmayı kaybetti. Yeni transferlerimizden Kelsey Bone 24 sayıyla en skorer ismimiz olurken bir başka yeni isim Shavonte Zellous da 13 sayıyla oynadı.

Maça özellikle ilk dakikalarda hücumda çok kötü başlamamız ve bunun devamında rakibin cezayı kesip farkı açmış olması geri kalan süreçte de başımızı ağrıttı. Yaklaşık ilk 5 dakikayı çıkarırsak geri kalan bölümde sonuç 53-49 bizim üstünlüğümüze denk geliyor ama işte o kötü başlangıcı toparlamak mümkün olmadı maalesef. Rakipte özellikle Pondexter'ın da son periyotta geri dönme çabalarımızın önünü kesmesi ve ekstra basketleri onları ayakta tuttu. Kendi takımımıza baktığımız zaman ilk 5'te başlamasa da sonradan girdiği oyunda pota altında oldukça etkili bir görüntü çizen Kelsey Bone dikkat çekti. Öte taraftan Zellous da maçın genelinde iyi bir katkı verdi ve bu iki isim iyi transferler olduklarını daha ilk maçtan gösterdiler. Ancak özellikle Alba'nın beklediğimiz etkinliğin altında olması ve top yönlendirmede yine işlerin çok büyük oranda Işıl'ın eline bakması hücumda bizim sıkıntımız oldu ki sezonun devamında bu Ekrem Memnun'un çözmesi gereken sorunlardan biri olacak.

Açıkçası bu maçı hele böyle bir kötü bir başlangıçtan sonra kaybetmek sürpriz değil. Sonuçta geçen sezon Euroleague finalisti olmuş bir ekibe karşı oynuyorsunuz. Takımın sahaiçiyle ilgili eleştirilecek bazı noktaları tabi ki vardır ama açıkçası bu imkanlar ve güç dengelerinde bundan çok daha iyisini onlardan beklemek de onlara haksızlık... Kaldı ki Sancho gibi bu takımın bu sezon en önemli 2 hücum silahından biri olacak oyuncu da bu maçta yokken... Kupayı Fenerbahçe'ye kaybetmek tabi ki bizi üzebilir ama bu kadın basketbol takımımıza küsmemizi veya onları acımasızca eleştirmemizi gerektirmez. Aksine bu şartlarda ortaya bir karakter koyup mücadelesini verecek olan takıma destek olunmalı önümüzdeki dönemde. Bu desteğin sonunda illa ki güzel günler de gelecektir...

4 yorum:

  1. Felaket tellallığı yapmanın manası yok. Yasin haklı.

    YanıtlaSil
  2. Sayın blog yöneticisi,
    Adım Sacit Yörüker
    Yasin'in yorumlarını beğeniyle izleyenlerdenim.
    İlk defa yazdığım için 17:53'teki yorumumda adımı nereye yazacağımı bilemedim.
    Selamlar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İsminizin gözükmesini istiyorsanız yorum yazarken herhangi bir hesabınızla log-in olmanız lazım Sacit bey.
    Teşekkürler söyledikleriniz için..

    YanıtlaSil
  4. Televizyonlarda, gazetelerde ve birçok yayın organında basketboldan ve spordan anlamayan; belirli rant sebepleriyle hak etmediği yerlerde çalışan o kadar çok yazar-yorumcu müsvettesi var ki.. Bu ülkede sizin gibi işini severek ve gönülden yapan insanların değeri bilinmiyor Yasin Bey. Elinize sağlık!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0