FIFA | Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Roberto Mancini..

fifa.com'da yayınlanan "Galatasaray confirm Mancini appointment" başlıklı yazının çevirisidir.


Galatasaray, Pazartesi günü eski teknik direktörleri Fatih Terim'in yerine getirecekleri kişiyi 3 yıllık sözleşmeye imza attırdıkları Roberto Mancini olarak belirledi.


Türkiye'nin büyük kulübü, bu sezon 3.5milyon Euro, gelecek 2 yıl için de her sezon 4.5milyon Euro ödeneceği yönünde çıkan haberleri İstanbul Borsası'na yaptıkları bildiriyle doğruladılar. Geçtiğimiz yaz Manchester City'yi bırakan İtalyan teknik adam, eğer takım ligde şampiyon olursa ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finallere ulaşırsa da ekstra 300bin Euro daha kazanacak.



48 yaşındaki teknik adam Mancini, Pazar günü İstanbul'a geldi ve geçtiğimiz hafta görevinden alınan Terim'in yerini doldurmak için uğraşan kulüp yetkilileriyle görüştü. Mancini de City'i Premier Lig Şampiyonu yaptıktan sonraki sezon görevinden alınmıştı.



City, O'nun döneminde 2011 FA Kupası'nı alınca, 35 yıl sonra bir kupa kazanmıştı, aynı zamanda 2011/12 sezonundaki Premier Lig Şampiyonlukları da 1968'den beri aldıkları ilk şampiyonluktu.



Türkiye Şampiyonu Galatasaray, her ne kadar eski Chelsea yıldızı Didier Drogba'nın yetenekleriyle böbürlense de bu sezon lige çok kötü başladılar. Lig liderinin 8 puan gerisindeler ve hem ezeli rakipleri Fenerbahçe ilk maçları hariç diğer 5 maçı kazanmasının, hem de evlerinde Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ilkinde Madrid'e 6-1 yenilmenin acısını çekiyorlar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0