UEFA | Galatasaray'da görevi Mancini üstlendi..

uefa.com'da yayınlanan "Mancini takes charge at Galatasaray" başlıklı haberin çevirisidir. 

Galatasaray, İstanbul'da 3 yıllık imza attırdığı eski Inter ve Manchester City teknik direktörü Roberto Mancini'yi yeni teknik direktörleri olarak açıkladı.

Roberto Mancini, Çarşamba günü Juventus'a karşı oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Galatasaray'ın yeni teknik direktörü oldu. Italyan teknik adam Türkiye Şampiyonu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

24 Eylül'de 2 yıllık sözleşmeyi imzalamadığı için kulüpten gönderilen Fatih Terim'den boşalan göreve gelen Manchester City eski teknik direktörü; "Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir camiaya katılmaya karar verdim. Galatasaray - Juventus maçı benim için güzel bir tesadüf olacak" dedi.

Bu, geçtiğimiz sezon Manchester City'nin ligi 2. bitirmesinin ardından takımdan ayrılan Mancini'nin, daha önce 2001 yılında Fiorentina'dan ayrılan Fatih Terim'in yerine gelmesinden sonra, 2. kez Terim'den boşalan göreve gelişi olacak.

36 kez İtalya Milli Takım forması giyen Mancini, Lazio'da teknik direktör Sven-Göran Eriksson'un yardımcısı olarak antrenörlük kariyerine başlamadan önce, bir oyuncu olarak hem Sampodiara hem de Lazio'da Serie A Şampiyonluğu ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazandı.

Mancini kariyerindeki ilk teknik direktörlüğünü İtalya Kupası'nı kazandığı Fiorentina'da yaptı ve bu başarısını 2007/08'de görev yaptığı Inter'in lig şampiyonu olmasına yardımcı olmadan hemen önce çalıştırdığı Lazio'da da tekrarladı. 2009 Aralık ayında City'deki görevine gelen Mancini, 30 yıllık kuraklığın ardından 2011'de FA Kupası'nı ve ardından 2012 Premier Lig Şampiyonluğu'nu kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0