BBL | Nerede kalmıştık?

Son şampiyon Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi'nin açılış haftasında deplasmanda karşılaştığı Anadolu Efes'i 85-67'lik skorla farklı geçti. İlk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü ele alan Yenilmez Armada maç içinde farkı birkaç kez 28'e kadar da çıkarırken son dakikalardaki gevşemeyle birlikte rakibini 18 sayı farkla yenip sezonu galibiyetle açtı. Taraftarımızın kendine ayrılan bölümden de taşıp takımına müthiş bir destek verdiği bu maçta Erceg 19 sayısıyla en skorer ismimiz olurken Arroyo 16 sayı-6 asist, Cenk 14 sayı ve Jamont Gordon da 13 sayı - 6 ribaund - 5 asistle galibiyetin mimarları oldular.

Maça çok hızlı bir giriş yaptık. Efes'in yaptığı 1-3-1 alan savunmasına karşın çok iyi top çeviren ve boş üçlükler bulup yüzdeli sokan takımımız skorda hemen öne fırladı. Erceg, Cenk, Jamont ve Arroyo'yla toplamda 7/13'le dış şut kullandığımız ilk 10 dakikada savunma anlamında da genel olarak iyi bir çizgi yakalayınca bu bölümü 27-13 önde geçtik. İkinci periyoda kenardan gelen oyuncularımızla biraz yavaş bir giriş yapsak da savunmada düşmeden oynamamız bizi ayakta tuttu. Daha sonra özellikle Erceg'in dış şutları sokmaya devam etmesiyle birlikte farkı biraz daha açma imkanı bulup devreye 45-25 önde giren taraf olduk. Sırp oyuncu ilk yarıda 12 sayıyla oynadı. İkinci yarının ilk birkaç dakikasına yine yavaş giriş yapıp farkın 13'e inmesine engel olamasak da durgunluktan Arroyo önderliğinde ve Erceg'in dış şutuyla çıkmayı bildik. Üçüncü çeyrekte son dakikalar içinde Efes özellikle hücumda üretkenliğini iyice kaybedince farkı daha da açıp 30 sınırına dayandırdık ve son çeyrek öncesi skoru 68-40 yaptık. Maçın final periyoduna salonda yaşanan skorboard arızası damga vururken uzun sayılacak bu arıza düzeltildiken sonra son bölümlerde takımımız farkın da verdiği rahatlıkla biraz gevşedi. Özellikle son 2 dakika içinde Efes art arda basketler buldu ama bunlar pek birşeyi değiştirmedi ve karşılaşmadan 85-67 galip ayrıldık.

Maç öncesinde favori olduğumuzu biliyorduk ancak beklediğimizden çok daha rahat bir galibiyet aldık. Bu galibiyette ön plana çıkan faktör şüphesiz ki dış şutlardaki yüksek yüzdemizdi. Genel anlamda iyi seçimler yaptığımız üç sayılık atışlarda 16/31(%51.6)'lık bir oran yakalarken iki sayılık atışlarda 14/22(%63.6) ile oynadık. Ayrıca bulduğumuz 30 sahaiçi isabetin 21'inin asist üzerinden gelmesi de olumluydu. Savunma performansı olarak ise ilk 3 çeyrek rakibini 40 sayıda tutan takımımız son çeyrekteki gevşemeyle birlikte toplamda 67 sayı yedi ama genel anlamda burada pek sorun yaşamadık. Bireysel performanslara baktığımızda Erceg 6/10 sahaiçi isabetiyle 19 sayı-5 ribaund-4 asistlik etkileyici bir performans ortaya koyarken Arroyo da 16 sayı-6 asistle takımı iyi yönetti. Sezonun şu ana kadar en formda ismi olan Jamont Gordon ise özellikle ilk çeyrekte savunma-hücum iki tarafta da müthiş oynarken istatistik hanesine 13 sayı - 6 ribaund - 5 asisti yazdırdı. Ayrıca Cenk Akyol da 4/6 üç sayı isabetiyle toplam 14 sayı üretti. Bu karşılaşmada Göksenin oynamazken onun yerine Sinan'ın forma giydiğini gördük ki bu da önümüzdeki dönemde bu 2 isimden yalnızca birinin maçlarda kullanılacağına dair bir mesaj olabilir. Son olarak formsuz isimlerimizden Domercant 15 dakika süre aldığı maçı 2/5 sahaiçi isabetiyle 4 sayı, Jawai de 7.5 dakikayı 3 sayıyla tamamladı. 

Ligi bir derbi maçını böylesine rahat ve farklı bir skorla kazanarak açmak güzel elbette... Galibiyetten çıkarılacak önemli noktalar da var ama hepsinden önce bu maçın bu kadar rahat geçmesinin ilk sebebi bizim çok iyi olmamızdan ziyade Efes'in oldukça kötü durumda olmasıydı, bunu belirtmek lazım. Maç öncesinde karşılaşmaya favori çıkacağımızı biliyorduk ama bu kadar kötü bir Efes beklemiyorduk hiçbirimiz. Savunmada beklenildiği gibi iyi bir direnç koyamadılar ancak kendi hücumlarının da bu kadar kötü olması Mahmuti ve ekibi adına düşündürücü... Kendi açımızdan bakıldığında ise lige galibiyetle ve önemli bir deplasmanı(kağıt üstünde deplasman) sorunsuz atlatarak geçmek güzel. Ve Efes'e karşı klasikleşen galibiyetlerimizin devam etmesi de ayrı bir pozitif nokta. Öte taraftan özellikle Erceg'in gösterdiği performans da bizim adımıza sevindirici... Cumhurbaşkanlığı Kupası finalindeki sinmiş görüntüsünden çok daha kararlı bir görüntü çizdi bugün yıldız oyuncu ve umuyoruz ki bu şekilde devam edecek. Bunlar haricinde var olan eksiklerimizin de üstüne gideceğiz tabi. Şimdi önümüzde Euroleague maceramızı başlatacak olan Siena deplasmanı var. Oradan da galibiyetle çıkmak bizim adımıza oldukça değerli olacak...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0