Roberto Mancini: Gol yerseniz kazanamazsınız..

Eylül ayının sonunda Galatasaray'la sözleşme imzalayan İtalyan teknik adam Roberto Mancini, ilk kez canlı yayında Galatasaray TV'de açıklamalarda bulundu. Milli takım arasının ardından tam takım olarak çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gündeme dair açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam kendisi hakkında basında çıkan haberlere de açıklık getirdi. İtalyan milli takımına gitmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Mancini, takımın daha fazla çalışarak daha iyi duruma geleceğini ve Aralık ayının sonunda lig tablosuna yeniden bakmak gerektiğini söyledi. Roberto Mancini'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde..


Çalışmamız gerekiyor. Hem eksiklerimizi kapatmak, hem daha iyi olmak için çalışmamız gerekiyor. Milli takıma gitmeyen oyuncularla bir haftadır burada birlikte çalışıyoruz ama şimdi hep birlikte olacağız ve çalışmaya devam edeceğiz. En zoru sezon öncesi hazırlığını yapmamış takımı devralmak. Amacım hem ofansif, hem defansif oynayan bir takım yaratmak. Dengeli bir takım olmamız gerekiyor, hücum ve defans arasında dengeli bir takım olmanız gerekiyor. Bu işler böyle oluyor. Inter ve City'de de böyleydi. Çok gol atan ama az gol yiyen bir takım olmamız gerekiyor. Çok gol yerseniz, kazanamazsınız. Futbolda hata olmaması mümkün değil, hata olmasa tüm maçlar 0-0 biterdi. Tolere edebiliriz ama çok fazla olmamak şartıyla. Şuanda takımı biraraya getirip, kompakt şekilde oynamaya konsantre olmuş durumdayız. Bu süre zarfında takımı tanıyacağım. Takımı tanıdıktan sonra takviyeler isteyebiliriz ama önemli bir nokta yabancı sınırının nasıl olacağı. Hem takımı yakından tanıyıp, hemde yabancı sınırının ne durumda olacağını belirlersek bu yönde başkanla görüşmelerimiz elbette olacaktır. Başkanla çok az görüşme şansımız oldu. Takımın veya benim ihtiyacım olduğunda burada olacağını gösterdi.

Sneijder buraya geldiği zaman uzun süre maç yapmadan gelmişti. Toparlanması kolay değil, ben geldiğimde de sakatlığı vardı. Zamana ihtiyacı var, toparlanacak ve daha iyi olacak. Ben onu yakından tanıyorum, fark yaratacak bir oyuncu. Drogba tıpkı Sneijder gibi fark yaratan bir oyuncu. Fiziksel olarak çok iyi durumda ve çalışıyor. Şampiyon oyunculardan.. Takımda birden fazla lider olması önemli, ne kadar fazla lidere sahip olursanız saha içerisinde o kadar iyidir. Takımın saha içerisinde liderlerinin olması, hocanın müdahalesi öncesinde geçiş yapması adına önemli oluyor. Burak önemli bir oyuncu ve kusursuz bir golcü. Milli maçı izlerken, onun için üzüldüm. Böyle durumlarda güçlü olmak lazım.

Burada veya İtalya'da basında çıkan milli takım haberleri kesinlikle gerçek değil. Aile olarak biraz dünyanın dört bir tarafına yayılmış vaziyetteyiz, oğlum da yanıma geldiği için mutluyum. Kızım ve annesi okul nedeniyle Londra'da, oğullarımdan birisi Macaristan diğeri ise Amerika'da. Buraya gelmem çok çabuk oldu. 2 gün içerisinde karar vermem gerekiyordu, ailemle bu konuyu çok fazla konuşamadık.

Tüm taraftarlara çok büyük bir saygım var. Sahada yenmek için herşeyi yaparız, ama dışarıda saygı göstermek gerekiyor. Futbolda herşey sahanın içerisinde kalır. Aşk, emek, tutku, taraftarlık.. Sahada herşey vardır ama bittiğinde hepsi orada kalır.

Manchester'da benim için o kadar çok atkı sattılar ki. Boynumda bir sağlık sorunum var ve İngiltere soğuk olduğu için her maç atkı takıyordum, kendimi korumak için. İstanbul'da atkı takmamı gerektirecek hava olur mu bilmiyorum ama olursa, elbette takarım. 20 senedir modaya olan ilgim konuşulan bir konu ama bu kadar büyük takımlarda çalışırken dış görünüşünüz önemlidir. Görev aldığım ve temsil ettiğim camialara layık olmaya, onları düzgün temsil etmeye dikkat ediyorum.

Manchester City'nin başında şampiyonluk maçımız inanılmaz birşeydi, futbolda 100 yılda bir olabilir. Lige çok iyi başlamıştık, domine etmiştik. Daha sonrasında kötü bir dönem geçirdik, ligin bitimine 6 hafta kala Manchester United'ın 8 puan arkasına düştük ama takım muhteşem bir dönüş yaptı ve 6 haftada puan farkını kapattık ve son maça şampiyonluk için çıktık. Belkide en kolay olması gereken maç bizim için en zor maça dönmüştü. 5 dakikada arka arkaya goller bularak şampiyon olduk ve takım yıllar sonra şampiyon olmuştu. Bu muhteşem birşeydi.

Tugay çok önemli ve tanıdığım bir isim. Galatasaray'ı tanıyor ve buranın havasını tanıyor. Taffarel'de aynı şekilde.. Türk taraftarı zaten dünyaca meşhur, tutkuları ve ateşli olmaları İtalyan taraftarlara fazlasıyla benziyor. Arena'da ilk kez taraftarın karşısına çıkacağım için çok heyecanlıyım. Umarım onları mutlu edecek sonuçları alabiliriz.

Öncelikle ligden başlayalım, bugünkü puan tablosuna bakmayalım. Kontrol etmek için Aralık sonunda tabloya bakabiliriz. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir arena ve her maça ayrı olarak bakmak gerekiyor. Orada hiçbir maç kolay değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0