STSL | Serinin devamı..

Geçtiğimiz hafta ligde uzun bir aradan sonra 3 puanla tanışan ve Şampiyonlar Ligi'nde de ilk galibiyetini alan Galatasaray, yakaladığı başarılı formunu sürdürmek için bu akşam Kayseri deplasmanında sahaya çıkıyor. Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Kayseri Kadir Has Stadı'nda sahne alacak olan Galatasaray'da tek hedef, kadrodaki tüm eksiklere rağmen mutlak 3 puanla sahadan ayrılmak ve galibiyet serisini devam ettirmek. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, maç öncesi istatistik ve mini analizler şu şekilde..


SÜPER LİG: BİR MAÇI EKSİK, 9 PUAN
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sekiz haftalık bölümde rakipleri karşısında 3 galibiyet - 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrılan Roberto Mancini'nin öğrencileri, bu haftanın açılış maçını oynayan sarı-lacivertli ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde bulunuyor. Geçtiğimiz iki sezonun şampiyonu Galatasaray, bugün sahadan galibiyetle ayrılması halinde puan farkını 6'ya indirecek, ligdeki zirve takibini sürdürmüş olacak. Galatasaray, ligde daha önce 4 deplasman mücadelesine çıkarken bu karşılaşmalardan Beşiktaş maçında rakip taraftarın çıkarttığı olaylardan dolayı hükmen galip, Bursa ve Eskişehir deplasmanlarından bir puan ve Akhisar BLD deplasmanından ise mağlup ayrılmıştı.

DIDIER DROGBA: EN İSTİKRARLI, EN GOLCÜ
Ocak ayında takıma katılan ve 10 ayda gösterdiği performansın yanı sıra takım içerisindeki etkinliğiyle birlikte taraftarın bir numaralı sevgilisi haline gelen dünyanın en iyi forvet oyuncularından Didier Drogba, bu sezon oldukça etkili bir görüntü çiziyor. Süper Lig'de geride kalan 8 haftalık dönemde takımımız adına en çok sahada kalan isimlerden birisi olan Didier Drogba, attığı gollerle de takımımızı sırtlamaya devam ediyor. Geride kalan sekiz haftanın tamamında ilk 11'de sahaya çıkan ve toplamda 707 dakika sahada kalan Drogba, rakip filelere bıraktığı dört golle de takımın skor yükünü çekiyor. Yıldız oyuncu ayrıca, hafta içerisinde oynanılan Kopenhag karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırarak Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını ikiye yükseltti ve bu sezon Galatasaray forması altında oynadığı 12 resmi müsabakada 7 kez gol sevinci yaşamış oldu.

GERÇEK PERFORMANS: WESLEY SNEIJDER
2014 Dünya Kupası elemeleri kapsamında tüm dünyada liglere verilen bir haftalık araya kadar bu sezon takımımızda istenilen performansı sergileyemeyen Wesley Sneijder, milli arada oynanılan Macaristan ve Türkiye maçlarında Hollanda formasıyla gösterdiği performansın ardından önemli sayılabilecek bir çıkış yakaladı. Avrupa'nın en iyi hücumcu orta saha oyuncuları arasında gösterilen Sneijder, milli maçta gol attığı karşılaşmanın ardından Galatasaray formasıyla çıktığı KDÇ Karabükspor maçında rakip filelere 2 gol bırakarak, takımımızı galibiyete taşırken yıldız oyuncu hafta içerisinde oynanılan Kopenhag karşılaşmasında da maçın yıldızlarından birisi oldu. Geride kalan 15 günlük periyotta oynadığı 3 resmi karşılaşmada rakip filelere 4 gol bırakan ve takım arkadaşlarını da bir çok kez gol pozisyonuna sokan Hollandalı oyuncunun gerçek performansını yavaş yavaş izlemeye başlıyoruz. Wesley Sneijder hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla ligin ikinci yarısında oynanılan mücadelede Kayseri filelerini havalandırmış ve galibiyette büyük pay sahibi olmuştu. Yıldız oyuncu ayrıca geride kalan 8 haftada 695 dakika boyunca sahada kaldı ve Galatasaray adına en istikrarlı ikinci isim olmayı başardı. Hollandalı hücum oyuncusu son olarak geçtiğimiz hafta UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü maç haftasının en iyi ilk onbirine seçilmişti.

EKSİKLER, CEZALILAR: YABANCI KONTENJANI
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon federasyon tarafından yürürlüğe geçen 6+0+4 kuralının en zorladığı takımlardan birisi olan Galatasaray, bu hafta deplasmanda oynayacağı Kayserispor karşılaşmasında ciddi sıkıntılar çekecek gibi görünüyor. Gökhan Zan, Hakan Balta ve Hamit Altıntop'un sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda yer alamayacak olması nedeniyle kadroda bir takım düzenlemeler yapacak olan İtalyan teknik adam Roberto Mancini, hafta içi oynanılan Şampiyonlar Ligi maçında sadece 3 oyuncuya ilk onbirde şans vermişti. Nordin Amrabat ve Albert Riera'yı da maç kadrosunda dahil etmeyen Roberto Mancini, sol bek alternatifinin olmadığı ve Dany Nounkeu'yu kullandığı pozisyonda hepimizi şaşırtacak bir karara imza atabilir. İtalyan teknik adamın bugün yerli oyuncuların sakatlığı sebebiyle yaşadığı sıkıntılara karşı ne gibi bir formasyonla veya ilk onbirle sahaya çıkacağı merak konusu. Galatasaray'ın deplasmanda oynayacağı Kayserispor karşılaşmasına dair maç kadrosu şu şekilde;

Fernando Muslera, Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin / Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Dany Nounkeu, Emmanuel Eboue, Sabri Sarıoğlu / Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Selçuk İnan, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Aydın Yılmaz, Bruma / Didier Drogba, Burak Yılmaz, Umut Bulut

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0