TKBL | Ligde kayıpsız gidiyoruz..

Küçülen bütçesine rağmen hedeflerini aynı şekilde koruyan ve lig şampiyonluğunu isteyen Galatasaray Odeabank normal sezonun 3. haftasında karşılaştığı Mersin BŞB'ni 65-45'lik skorla farklı mağlup etti. Geçen sezon bizi kendi evlerinde yenen rakibine karşı bu maçı 2. yarıda koparan Sultanlar böylece lige 3/3'le giriş yapmış oldu. Alba Torrens 18 sayıyla en skorer ismimiz olmayı başarırken Zellous 11, Nevriye de 10 sayıyla galibiyette pay sahibi oldular. 

Maçın hikayesi aslında geçen hafta yine kendi evimizde oynadığımız Botaş maçına oldukça benzedi. İlk yarıda oyunu çok hızlandırmayan ve mücadelesini ortalama düzeyde sürdüren Ekrem Memnun'un öğrencileri devreye 29-27 önde girerken 3. çeyrekte ise gaza bastılar. Rakibini sadece 8 sayıda tuttuğu bu periyotta hücum performansı da artan takımımız kafa kafaya giden maçı bu bölümde kopardı. Son çeyrekte ilkten fark biraz daha da açılırken sonrasında Mersin bunu bir parça da olsun kapatmayı başardı ancak yine de takımımız maçtan 65-45 galip ayrılmayı bildi. Alba Torrens 18 sayı - 6 ribaund - 2 asistlik performansıyla dikkat çekerken Zellous ve Nevriye de çift hanelere çıkan diğer isimlerimiz oldular. Kaptan Işıl 5 sayı - 6 ribaund - 6 asistle oynarken geçen maç üçlükleriyle dikkat çeken Şebnem de bu maçı 2/3 üç sayılık isabetiyle 6 sayı üreterek bitirdi. Takım olarak en dikkat çeken istatistiğimiz ikinci yarı rakibi toplam 18 sayıda tutmamız olurken üç sayılık ve serbest atışlardan daha fazla katkı alabilmemiz de skor farkını belirledi.

Bu galibiyetle birlikte lige yaptığımız olumlu başlangıcı sürdürüyoruz. Tabi, özellikle Fenerbahçe maçları hariç kaybımızı minumumda tutmak ve o maçlardan en az 1 galibiyet alarak da normal sezon liderliğini ele geçirmek sezonun ilk aşamasındaki esas hedefimiz. Bu yüzden bu tarz maçları çok fazla sorun yaşamadan geçmemiz gerekiyor ki şu ana kadar da yaşamadık. Bir sonraki maçımızda ise Çarşamba günü deplasmanda Homend Antakya Belediyesi'ne konuk olup serimizi devam ettirmeye çalışacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0