TKBL | Antakya deplasmanında kritik galibiyet..

Ligde oynadığı 3 maçı da kazanarak iyi bir başlangıç yapan Galatasaray Odeabank, 4. hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Homend Antakya'yı da yenmeyi başardı. Maçın büyük bölümünü geride götüren ancak son 2 dakika içinde yaptığı hamleyle öne geçmeyi bilen takımımız karşılaşmadan 68-61'lik üstünlükle ayrıldı. Böylece Fenerbahçe'nin yine kaybettiği bu haftada onlarla olan galibiyet farkımız da 2'ye çıktı. Shavonte Zellous 20 sayıyla bu maçta takımımızın en skoreri olurken Kelsey Bone de 15 sayı - 9 ribaundla oynadı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 18-12 önde geçen Sultanlar, ikinci periyottaysa bu çizgisini koruyamadı. Savunma direnci ve hücum üretimi birbirleriyle doğru orantılı düşme yaşarken rakibin öne geçmesine engel olamadık ve devreye 32-29 geride girdik. Maçın üçüncü çeyreği ve dördüncü çeyreğin ilk bölümünde sürekli rakibin ensesinde takibimizi sürdürsek de bir türlü öne geçemedik. Ancak maçtan kopmadan girdiğimiz son 2-3 dakikalık bölümde kenardan gelen Nevriye-Şebnem ikilisinin de katkılarıyla rakibi durdurup hücumda da istediğimiz sayıları bulunca yaklaşık 1 dakika içinde öne geçip maçı koparacak hamleyi yapmayı başardık. Bu son bölümde özellikle Işıl ve Şebnem'in üçlük isabetleri oldukça kritik bir rol oynarken maçı da 68-61 kazandık. Maça dair ilgi çekici noktalardan biri, en skorer ilk 3 ismimiz 20 sayıyla Zellous, 15 sayıyla Bone ve 11 sayıyla Alba olmasına rağmen maçı kopardığımız dakikalardaki son 4 isabetimizin de yerli isimlerden gelmiş olması. Bu anlamda Işıl, Nevriye ve özellikle de kenardan 0 sayıyla 5 sayıyla maçı bitiren Şebnem'in katkıları değerliydi. Bunun haricinde rakibimize ribaundlarda kurmuş olduğumuz 40-25'lik üstünlük ve çektiğimiz 13 hücum ribaunduyla birlikte ikinci şans sayılarını bulmuş olmamız maç içinde bize oldukça yardım sağladı. İstatistiksel olarak bizim adımıza en olumsuz nokta ise toplamda üretebildiğimiz 9 asiste karşılık 16 top kaybıyla oynamamız oldu. 

Bizim için zorlu geçen ve ancak son bölümde kopartabildiğimiz bu maçı kazanmanın değeri, Fenerbahçe'nin kendi evinde Kayseri KASKİ'ye kaybetmesiyle birlikte daha da arttı. Sultanlar, lige 4/4'le giriş yaparken Fenerbahçe şimdiden 2 maçını kaybetti bile. Bu anlamda normal sezonu lider tamamlamak ve play-off'larda saha avantajını ele geçirebilmek için en ciddi rakibimizle aramızda oluşan 2 galibiyetlik fark değerli gözüküyor. Tabi bizim gibi ligde şu ana kadar tüm maçlarını kazanan KASKİ de bu yarış içerisinde geçen seneden daha iddialı olacağını gösteriyor, onları da bir kenara not etmek lazım.. Ama sonuçta bizim için kazançlı bir akşamdı ve ne olursa olsun ciddiyetimizi kaybetmeyerek şimdiden kazandığımız avantajı korumak sezonun sonunda neler olacağına dair büyük önem taşıyacak. Durmak yok kızlar..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0