STSL | Kazanma alışkanlığı..

Spor Toto Süper Lig'de milli aranın ardından ciddi bir çıkış gösteren ve geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanından 4 golle 3 puana uzanan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligin 10. haftasında açılış maçında Torku Konyaspor'u evinde ağırlıyor. Geride kalan 9 haftada topladığı 16 puanla averajla beşinci sırada yer alan takımımız, son haftalarda gösterdiği başarılı performansı bu maçta da devam ettirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hafta içi deplasmanda oynayacağı Kopenhag maçı öncesi formunu sürdürmek ve zirve yarışını devam ettirmek istiyor. 1 Kasım Cuma akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, analizler ve istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG: 16 PUAN, AVERAJLA BEŞİNCİ
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftalık bölümde rakipleri karşısında 4 galibiyet - 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 16 puanla averajla beşinci sırada bulunuyor. Dördüncü sırada bulunan Eskişehirspor ile aynı puana sahip olan takımımız, genel averajda rakibinden 1 gol daha az attığı için puan tablosunun beşinci sırasında yer alıyor. Milli aranın ardından oynadığı KDÇ Karabükspor, Kopenhag ve Kayserispor maçlarından galibiyetle ayrılan Roberto Mancini'nin takımı, ligde arka arkaya aldığı galibiyetlerle lider durumda bulunan ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya sabitlemiş oldu. Gelecek hafta deplasmanda ezeli rakibine konuk olacak olan Mancini'nin öğrencileri, evinde ağırlayacağı Konya ekibi karşısında 3 puana uzanarak rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek ve gelecek hafta Kadıköy'e puan hesapları yaparak çıkacak. Takımımız ayrıca Konyaspor ve Fenerbahçe maçları arasında Danimarka'ya uçacak ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda dördüncü maç haftasında Kopenhag'a konuk olacak.

ÜÇ FORVETLİ SİSTEM: 4 GOL
Kayserispor deplasmanında bu sezon ilk kez 3 forvetle sahaya çıkan Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona dominant bir oyun sergilerken zaman zaman savunmasında verdiği açıklarla dikkat çekti. Rakibi karşısında 4 hücum oyuncusu ile sahaya çıkan Roberto Mancini, ilk kez böyle bir formasyonu sahaya sürerken Galatasaray adına bu sezon ligde bir başka konuda ilke imza attı. Rakibi karşısında %58 topla oynama oranına sahip olan takımımız uzun bir sonra kendi performansının üzerine çıkarken, rakip filelere bıraktığı 4 golle de sezonun en çok gol attığı maçlarından birisini yaşadı. Geride kalan dokuz haftada rakip filelere 15 gol atıp kalesinde 9 gol gören Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta rakibi karşısında ortaya koyduğu dominant oyun da dikkat çekti. Kayseri deplasmanında rakibi karşısında 500 pas yapan takımımızın geride kalan 9 haftalık bölümde rakipleri karşısında elde ettiği topla oynama yüzdeleri ve skorlar şu şekilde;
  • Gaziantepspor - %59 topla oynama, 2-1
  • Bursaspor - %51 topla oynama, 1-1
  • Eskişehirspor - %48 topla oynama, 0-0
  • Antalyaspor - %57 topla oynama, 1-1
  • Beşiktaş - %48 topla oynama, 2-1 veya 3-0
  • Rizespor - %54 topla oynama, 1-1
  • Akhisar BLD - %58 topla oynama, 1-2
  • Karabükspor - %55 topla oynama, 2-1
  • Kayserispor - %58 topla oynama, 4-2
İSTATİSTİK: MAÇ BAŞINA 16 ŞUT
Geride kalan 9 haftada rakip fileleri 15 kez havalandırma başarısı gösteren Galatasaray, bu bölümde maç başına rakip kaleye attığı 16 şut ile ligde rakip kaleyi en çok yoklayan ikinci takım olmayı başardı. Bu alanda istatistik lideri Fenerbahçe olurken, sarı lacivertli takım maç başına rakip kaleye 17 şut atıyor. Roberto Mancini'nin öğrencileri ise, özellikle son dönemde hücum yollarında daha etkili olmaya başlarken geride kalan 9 haftada rakip kaleye maç başına 16 şut atarak sıralamada ezeli rakibini takip ediyor. Rakip kaleye attığı şutlarda %44 isabet sağlayan takımımızın gol ortalaması ise maç başına 1.6 olarak dikkat çekiyor. Takımımız adına rakip kaleyi en çok yoklayan isim ise hiç kuşkusuz en büyük hücum silahımız Didier Drogba oldu. Fildişili yıldız oyuncu geride kalan maçlarda rakip kaleye tam 40 şut attı ve bunların 5'inde gol sevinci yaşadı. Didier Drogba ayrıca bu istatistiği ile ligin en çok rakip kaleye şut atan isim oldu. Fildişili süperstar ayrıca Galatasaray'ın ligde oynadığı 9 karşılaşmada toplam 785 dakika sahada kalarak takımımızın en istikrarlı isimlerinden birisi oldu.

YABANCI KURALI: MANCINI'NIN AKIL OYUNLARI
Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da yerli oyuncu iskeletinin başında gelen isimlerden Hamit Altıntop'un belinden bir operasyon daha geçirerek neredeyse sezonu kapatacak duruma gelmesi, Hakan Balta ve Gökhan Zan'ın sakatlığının devam etmesi İtalyan teknik adam Roberto Mancini'yi takım üzerinde bir takım değişiklikler yapmaya ve formasyonu değiştirmesine neden oluyor. Son olarak takımın iskeletini oluşturan yerli oyuncuların sakat olması nedeniyle Kayseri deplasmanına 3 forvet ve bir forvet arkası ile çıkan Roberto Mancini'nin bu hafta nasıl bir ilk onbirle sahaya çıkacağı merak konusu olacak. Galatasaray'ın başında beş karşılaşmayı geride bırakan ve 3 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İtalyan teknik adamın hafta sonunda özellikle savunmanın solunda kimi deneyeceği önemli bir soru işareti olarak karşımızda duruyor. Kopenhag maçının başarılı isimlerinden Dany'nin hafta sonu Kayseri deplasmanındaki hataları takım adına sıkıntı yaratırken, Kayseri maçında sağ bek pozisyonunda pek iyi bir performans sergilemeyen Sabri'nin yerine yine Kopenhag maçında UEFA tarafından en iyi oyuncu seçilen Eboue'nin oynayıp oynamayacağı soru işaretleri arasında yer alıyor. Son olarak, yazının sonuna dip not olarak eklemekte fayda var. İtalyan teknik adam son günlerde A2 takımdan savunma oyuncusu Emre Can'ı ve U19 takımından orta saha oyuncusu İbrahim Coşkun'u antrenmanlarda yer veriyor. Yarın bir gün 18 kişilik maç kadrosuna mı alır, yoksa doğrudan takıma mı koyar bilinmez ama Roberto Mancini sanki kısa dönemde kendisinden beklenenden daha fazlasını yapıyor.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0