TKBL | Ligde 2/2...

Geçen haftasonu evinde Botaşspor'u mağlup ederek TKBL'ye galibiyetle giriş yapan Galatasaray Odeabank, ikinci hafta mücadelesinde ise deplasmanda karşılaştığı Konak Belediyesi'ni 62-39'luk skorla farklı geçti. Üçüncü çeyrek haricinde rakibe etkili olma şansı tanımayan Sultanlar, geri kalan 3 periyottaysa yaptığı üst düzey savunmayla galibiyete uzandı. Bu maçta Nevriye Yılmaz 17 sayıyla en skorer ismimiz olurken Şebnem 13, Zellous da 12 sayıyla ona skorda destek verdiler. 

Maçın ilk periyodundan itibaren savunmacı kimliğini ön plana koyan takımımız hücumda çok akıcı olamasa da az sayı yiyerek farkı açmayı başardı. İlk çeyreği 17-10 önde kapatan Ekrem Memnun'un öğrencileri ikinci çeyrekte de aynı üstünlüğünü sürdürürken devreye 32-19'luk avantajla girdi. Üçüncü periyot rakibin özellikle Latoya Thomas'la pota altını etkili kullanmasıyla kafa kafaya geçti. Farkı birkaç kez tek hanelere düşürmeyi de başardılar ama çeyrek sonunda yeniden toparlayıp çift hanelere çıkarmayı bildik. Maçın son periyodu ise Konak Belediyesi'nin tamamen oyundan düştüğü ve sadece 4 sayı üretebildiği bir bölümdü. Bu dakikalarda farkı iyice açan takımımız maç sonunda 62-39'luk skorla rahat bir galibiyete uzandı. Nevriye sezonun ilk maçında olduğu gibi bu maçta da en skorerimiz olurken Şebnem'in 4/6 üçlük isabetiyle 13 sayılık bir katkı vermesi bizim adımıza sevindiriciydi. Zellous 8'i serbest atış çizgisinden bulduğu 12 sayıyla çift hanelere çıkan bir diğer ismimiz oldu. Ancak yıldız oyuncunun hem bireysel form grafiği olarak hem de Ekrem Memnun'un düzenlerine adapte olma açısından biraz daha zamana ihtiyacı olduğu açıkça görülüyor. İstatistiksel olarak en dikkat çekici yönler ise rakibi baskılı savunmamızla 24 top kaybına zorlamamız ve onlar serbest atışlardan sadece 1/5 gibi çok kötü bir yüzdede katkı alırken bizim 20/28'le oynamamızdı.

Konak Belediyesi lige bu yıl yükselen ve henüz üst düzey mücadeleleri verebilecek bir kadroya sahip olmayan bir ekip.. Bu yüzden kendimizi çok zorlamadan sadece ortalama savunmamızı yapmak bile yetti bu maçta bize.. Tabi hücum konusunda takımın biraz daha uyum kazanması için zamana ihtiyaç var ama şimdilik çok büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz. Eğer sakatlık problemleri başımızı ağrıtmazsa ve beklentilerimizi yüksek tuttuğumuz oyuncularımız bunun altından kalkabilirlerse iyi yoldayız. Son olarak ise İzmir deplasmanında kadın takımımızı yalnız bırakmayan ve maç boyu tezahüratlarıyla destek veren taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Düne dair, onlar da alkışı hakettiler... 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0