TKBL | Ligi galibiyetle açtık..

Koşullar zorlaşsa da şampiyonluk hedefini koruyarak girdiği Kadınlar Basketbol Ligi'nin açılış haftasında Galatasaray Odea Bank, Abdi İpekçi'de konuk ettiği Botaşspor'u mağlup etmeyi başardı. Özellikle ikinci yarıdaki performansıyla fark yaratan ve rakibini 66-53 yenmeyi başaran takımımız böylece lige iyi bir başlangıç yapmış oldu. Takımımızda Nevriye 16 sayıyla en skorer isim olurken Alba Torrens de 15 sayısıyla skor üretiminde ona yardım etti.

Maçın ilk yarısı genel anlamda hücumda kısır kaldığımız bir görüntüde geçti. Savunma performansımız iyi olsa da özellikle hücumda topu yeteri kadar iyi çevirememiş olmamız skor üretmemizin önüne geçti. Topu pota altına çok sık indirmeye çalışsak da ilk yarıyı 29-26'yla önde geçebildik. Ancak üçüncü çeyrek işlerin değiştiği bölüm oldu. Savunma performansını koruyan Ekrem Memnun'un öğrencileri rakibe karşı daha akıcı hücum etmeye başladılar. Nevriye&Alba ikilisinin oyuna ağırlık koyduğu bu periyotta toplamda 24-12'lik bir üstünlük yakaladık ve farkı 15'e kadar çıkardık. Maçın son 10 dakikasına ise Botaş iyi başladı ve devşirme oyuncuları Bahar Öztürk'ün dış atışlardaki isabetleriyle birlikte farkı 8'e kadar indirdi. Ancak bunun ardından gelen Ekrem Memnun molası takımı toparlarken kontrolü yeniden elimize almayı bildik ve farkı tekrardan açarak net bir galibiyete uzandık. Bu maçta Nevriye 16 sayı - 7 ribaundla dikkat çekerken Alba Torrens de özellikle ikinci yarıda etkinliğini arttırıp 3 sayılık atışlarda 3/4 isabet oranı yakalayarak 15 sayılık bir katkı verdi. Zellous 11, Bone 8 sayıyla oynarken kaptan Işıl Alben de 5 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 5 top çalmalık çok yönlü bir oyun ortaya koydu. Takım olarak 27 sahaiçi isabetinin 17'sinin asist üzerinden gelmesi topun genel olarak iyi dolaştığına, 10 top çalarak rakibe toplamda 18 top kaybı yaptırmamız da savunmada topa baskıyı iyi yaptığımıza işaretti.

Lige galibiyetle ve bir kazaya uğramadan başlamak önemli. Zira burada elimizden geldiğince az hata yaparak normal sezonu lider bitirmeye çalışıp play-off'larda ev sahibi avantajını elde bulundurmaya çalışacağız. Fenerbahçe'nin ilk haftadan Ceyhan Belediyesi deplasmanında sürpriz bir şekilde kaybetmesi ise bu anlamda işimize geldi. Öte taraftan Alba'nın bu maçtaki iyi performansı sevindirici olurken bunun sezonun geneline yayılmasını da diliyoruz. Bir sonraki mücadelemizde önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda Konak Belediyesi'ne konuk olacağız.

1 yorum:

  1. Yasin'in titiz değerlendirmelerinin yorumlarla ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

    Sacit Yörüker

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0