UCL | Kritik viraj..

Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan ilk iki maç haftasında sadece bir puan alabilen Galatasaray, yeni yılda Avrupa'da olup-olmayacağını belirleyecek kader maçlarına çıkıyor. Juventus deplasmanından bir puanla ayrılan Roberto Mancini'nin öğrencileri, üçüncü ve dördüncü maç haftasında arka arkaya Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşılaşacak. Avrupa'daki iddiasını korumak adına mutlak kazanmak zorunda olan Galatasaray, grubun zayıf halkası olarak gösterilen rakibini 23 Ekim Çarşamba gecesi saat 21:45'de Ali Sami Yen Arena'da ağırlayacak. Karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

ŞAMPİYONLAR LİGİ, B GRUBU
2012-2013 sezonunda uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi arenasında boy gösteren ve çeyrek final oynama başarısı gösteren Galatasaray, lig şampiyonu olarak doğrudan katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda B Grubu'nda yer aldı. Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile birlikte aynı grupta yer alan takımımız, ilk maç haftasında evinde ağırladığı İspanyol devi Real Madrid karşısında tarihinin en ağır hezimetlerinden birisini yaşadı ve 6-1'lik mağlubiyetle grubun ilk haftasını geride bıraktı. Aynı hafta şansımızın yaver gitmiş olmasından olsa gerek ki, Juventus deplasmanda konuk olduğu Kopenhag ile berabere kaldı ve Galatasaray bir sonraki maç haftasında teknik direktör değişikliği ile çıktığı Juventus Arena'ya grupta kaderini belirleyebilmek adına sahada yer aldı. Juventus Arena'da rakibi karşısında bir puanla ayrılan Galatasaray, fikstürü gereği Kopenhag ile arka arkaya oynayacak olması nedeniyle umutlarını devam ettirdi. Roberto Mancini'nin öğrencileri, geride kalan iki maç haftasında elde ettiği 1 puan ve -5 averajla grupta üçüncü sırada yer alıyor.

AVRUPA'DA 250.MAÇ: KOPENHAG
Kopenhag ile evinde karşılaşacak olan Galatasaray, bu karşılaşmayla birlikte Avrupa arenasında boy gösterdiği 250. resmi karşılaşmaya çıkacak. Kulüp tarihinde ilk olarak 1956-57 sezonunda Avrupa Kupaları'nda yer alan Galatasaray, daha önce mücadele ettiği 249 resmi karşılaşmada 95 galibiyet - 65 beraberlik ve 89 mağlubiyet elde etti. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 351 gol bırakan Galatasaray, kalesinde de 359 gol gördü. 2000 yılında UEFA Kupası finalinde Arsenal'i penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek kupaya uzanan takımımız, 2000 yılında Süper Kupa finalinde de Real Madrid'i altın gol sonucunda 2-1 mağlup etti ve Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Galatasaray'ın tarihinde Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük başarısı ise 1988-89 sezonunda o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynayarak gerçekleştirdi. Eleminasyon sistemiyle oynanılan turnuvada sırasıyla Rapid Wien, Neuchatel Xamax, Monaco'yu eleyerek yarı finale çıkan takımımız bu turda dönemin en büyük takımlarından Steaua Bucharest'e iki maç sonunda elenmekten kurtulamadı.

AVRUPA'DA 350.GOL: DIDIER DROGBA
1956-57 sezonundan itibaren Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeye başlayan ve bugüne kadar 2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa'da şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray'da, geride kalan 249 maçta rakip fileler tam 351 kez havalandı. 26 Ağustos 1956 tarihinde Dinamo Bükreş karşısında Galatasaray adına Avrupa Kupaları'nda ilk golü kaydeden Metin Oktay'ın ardından sarı-kırmızılı formayı giyen oyuncular rakip filelere 350 gol bırakırken, geçtiğimiz maç haftasında Juventus deplasmanına çıkan Galatasaray adına ilk golü kaydeden 35 yaşındaki Fildişi Sahilleri doğumlu süperstar Didier Drogba, tarihi bir gole adını yazdırıyordu. Galatasaray adına Avrupa Kupaları'nda oynanılan 249. resmi karşılaşmada 350.kez fileleri havalandırma başarısı gösteren Didier Drogba, kısa süreli Galatasaray macerasında adını tarihe yazdırmış oldu. Real Madrid maçında takımımızın tek sayısını kaydeden Umut Bulut kulüp tarihinin 349. golünü atarken, Juventus maçında beraberliği getiren golü kaydeden tecrübeli oyuncu kulüp tarihinin 351. golüne de adını yazdırdı. Türkiye'nin en başarılı Avrupa Kupaları performansını sergileyen kulübümüz adına bu turnuvalarda önemli golleri kaydeden oyuncuların listesi şu şekilde;
  • 1. Gol: Metin Oktay, 1956-57 vs. Dinamo Bükreş
  • 100. Gol: Cihat Arslan, 1993-94 vs. Spartak Moskova
  • 200. Gol: Ümit Davala, 2000-01 vs. Real Madrid
  • 300. Gol: Kader Keita, 2009-10 vs. Maccabi Netanya 
EN KÖTÜ SAVUNMA PERFORMANSI: 8 GOL
2013-2013 Şampiyonlar Ligi organizasyonuna lig şampiyonu olduğu için doğrudan grup aşamasından katılan Galatasaray, geride kalan iki haftalık maç performansı sonrasında organizasyonun en kötü savunma performansına sahip takım olarak istatistiklerde dikkat çekiyor. İlk maç haftasında Real Madrid karşısında kendi evinde kulüp tarihinin en ağır hezimetini yaşayan ve sahadan 6-1'lik mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, ikinci maç haftasında da Juventus deplasmanında kalesinde 2 gol gördü ve iki maç sonunda kalesinde gördüğü 8 golle en kötü savunma performansına imza atan takım oldu. Juventus deplasmanında rakibi karşısında önemli bir savunma performansına imza atan ve 1-0 öndeyken skoru korumak adına Fernando Muslera - Aurelien Chedjou ve Felipe Melo ile orta alanı müthiş bir şekilde kapatan Galatasaray'ın ilk maçta gösterdiği kötü savunma performansının uzun bir süre unutulmayacağa benziyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0