Felipe Melo: Kopenhag maçı Real Madrid'den daha zor..

Bu sezon geride kalan haftalarda takımımızın en iyi isimleri arasında gösterilen Brezilyalı orta saha oyuncumuz Felipe Melo, gündeme dair NTVSpor'a özel açıklamalarda bulundu. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bugün gerçekleştirilen röportajda Evren Göz'ün sorularını yanıtlayan Brezilyalı yıldız oyuncu takımın mevcut durumundan, Avrupa'daki hedeflerine ve geçtiğimiz ay takımdan ayrılan Fatih Terim'e kadar bir çok konu hakkında görüşlerini dile getirdi. Fatih Terim'in heykelinin dikilmesini düşündüğünü dile getiren Felipe Melo'nun röportajının tamamı şu şekilde..

Karabük maçı Kopenhag maçı öncesi bizim için önemliydi. Hem içeride, takım arkadaşlarımız açısından hemde dışarıdan camianın ve taraftarların moralinin yükselmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Zor bir takıma oynadık, Karabükspor saygı duyulması gereken bir takım. Üç puan almayı başardık.  Kopenhag'a karşı iyi konstantre olmamız lazım, tüm takımlar bize öyle geliyor. Dikkat etmemiz gereken bir mücadele olacak ve mutlaka kazanmalıyız. İyi konsantre olmamız lazım, çünkü biliyorsunuz Galatasaray'a karşı her takım hem Türkiye'de hemde Avrupa'da daha çok mücadele ediyor, bize karşı iyi oynuyor.

Real Madrid maçında 50 dakika iyi oynayıp, gol pozisyonlarına giren bir Galatasaray vardı. İlk yarıda da yüzde yüz gol şanslarını değerlendiremedik. Girdiğimiz pozisyonların biri ya da birkaçı gol olsa; seyri değişirdi. Yarın oynanacak Kopenhag maçı Real Madrid maçından daha zor. Real Madrid iyi tanıdığınız, bildiğiniz, tehlikelerini önceden tahmin edebileceğiniz bir takım. Kopenhag ise tam anlamıyla kapalı bir kutu. Çok iyi konsantre olmamız gerekiyor, gol yememek bizim için önemli. Geçen sene biliyorsunuz Braga maçı da bizim için aynı şekilde olan bir maçtı. Galatasaray'ın her sene olduğu gibi bu sene de amacı gidebildiği yere kadar gidebilmek, ilk hedef gruplardan çıkmak. Grupta önemli rakipler var, Herkes kura çekimi yapıldığında "Real ve Juventus gruptan çıkar" dedi. Biz o kadar kolay olmayacağını gösterdik. Kopenhag'ı da yabana atmamak gerek. Maksimum performans vererek gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Çok açık bir grup ve tek düşüncemiz bu grubu 1. veya 2. sırada tamamlayarak adımızı bir üst tura yazdırmak. O gün gelir ve grubu 3. sırada bitirirsek, onu o zaman düşünürüz. Ama bizim tüm amacımız grubu ilk ikide bitirerek Galatasaray tarihine yeni bir başarı kazandırmak.

Mancini'nin futbolculu kariyerini çok fazla seyretme şansım olmadı. Teknik direktörlük kariyerine saygı dıuymak gerekir. Fatih hoca için de söylenecek bir şey yok, başarıları ortada. İki hoca da önemli başarılara imza atmış. Fatih hoca Türkiye'yi bilen ve tanıyan bir isim. Mancini de İngiltere'yi biliyor. İki hoca da kariyer anlamında üst düzeyde isimler. Taraftarın hala Terim'i desteklemesi normal. Kendisi yaşayan bir efsane. Terim'in anıtının dikilmesi lazım. Çok önemli başarılara imza atmış bir insan. Geçmiş dönemdeki başarılarda başkanımızın da payı var. Başkanımız bu takımı oluşturdu. Yardımcı antrenör ve yöneticilerimizi de unutmamak lazım. Hep beraber tarih yazıldı.

Lig uzun periyot ve uzun bir dönem, açıkcası tüm rakiplerimiz güçlü takımlar. Rakiplerimiz güçlü ve saygı duyuyoruz. İki senenin şampiyonuyuz ve o şampiyonluk kolay yaşanılmadı, kendi gücümüzü de biliyoruz. Liderle aramızda 6 puan fark var, kapanmayacak bir fark değil. Yapmamız gereken bir seri yakalamak ve farkı kapatmak. Derbi kazanmak şampiyonluğa ulaşmak kadar önemli değil. İki sene şampiyon olan takım, yani biz, orada kaybetmiştik. Yine şampiyonluk gelecekse, orada kaybetmek hiç problem değil. En önemli hedef şampiyonluk.. İki senedir şampiyon olan bir takım var. Bu sene en büyük amacımız Fenerbahçe'yi orada yenmekten ziyade, şampiyonluğu kutlamak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0