Roberto Mancini: Şampiyonlar Ligi'nde kolay maç yok..

Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam üçüncü maç haftasında kendi evinde Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi. Galatasaray'ın başında dördüncü resmi maçına çıkacak olan İtalyan teknik adam, karşılaşmaya dair düşüncelerinin yanı sıra basında çıkan bazı haberlere de atıfta bulunduğu basın toplantısında yarın oynanacak olan Kopenhag maçına dikkat etmeleri gerektiğini ve zor bir maç oynayacaklarını dile getirdi. Teknik direktörümüz Roberto Mancini'nin basın toplantısında dile getirdiği açıklamaların tamamı şu şekilde..



Yarın sahaya çıkacak olan takımı kafamda belirledim ama sadece bir kaç eksiğim var. Sol bek pozisyonu ile ilgili olarak o noktaya karar vermedik. Karar vermediğim birkaç husus daha var. Biri bu akşam, diğeri yarın sabah yapacağımız antrenmanlardan sonra karar vereceğim Hafta sonu yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya alamadığım Bruma ise maç kadrosunda, yani ilk 18'de olacak. Yarın nasıl oynayacağımızı sahada göreceğiz. Torino’da aldığımız bir puanla bu grubu açık bir hale getirdik. İnanıyorum ki grubun düğümü son hafta Juventus’la oynayacağımız maçta çözülecek. Bu dönem içerisinde çok hata yapmayacağımızı düşünüyorum. Bunları söylerken Kopenhag’ı küçümsememiz lazım. Çok tehlikeli noktaları olan bir takım. Yarınki maçı alıp, tek tek maçlara odaklanmamız lazım. Ben herhangi bir puan hesabı yapmadım. Maçlara tek tek bakmak gerektiğine inanıyorum. Şimdi önümüzde Kopenhag maçı var ve yarın bu karşılaşmayı kazanmamız lazım. Sonra da rakibimizle oynayacağımız ikinci maçı düşüneceğiz

Kopenhag hiç kuşkusuz sağlam, iyi defans yapan ve sahada iyi yayılan, duran toplarda ve kontra ataklarda tehlike yaratan bir takım. Şampiyonlar Ligi’nde kolay diyeceğimiz karşılaşma ve zayıf diyebileceğimiz takım yok. Oyuna nasıl başlayacağımızdan daha çok maçın genelinde nasıl oynayacağımız ve bunun sonunda galibiyete katkısı önemli olacak.

Daha önce birkaç kez söylediğim gibi kontratımda böyle bir madde -İtalya milli takımından teklif gelirse gidebilir- yok. Ben işimi iyi bilen bir profesyonelim. Galatasaray'da 3 senelik kontratım var ve bu süre boyunca da buradaki işime konsantreyim. Sezon devam ediyor ve takımı devraldık. Önemli olan oyuncularla ilişkimin iyi bir şekilde kurulması ve bu da zaman alacak bir süreç. İstenilen seviyeye gelmemiz 10 günde olabilecek bir şey değil. Ama zaman içinde istenilen noktaya geleceğiz.

Sadece Sneijder'le değil, bütün oyuncularımla konuşuyorum. Sneijder, Kardemir Karabükspor maçında çok iyi oynadı. Burak Yılmaz'a gelince; golcülerin gol atamadıkları dönemleri, zaman zaman böyle durumları olabiliyor. Ama gol attıkları zaman da arkası geliyor. Bu tip zamanlarda yapılması gereken, çalışmalara en iyi şekilde devam edip, maçlarda güzel oyunu sürdürmek.

Taraftarların Terim'in ismini söylemesi normal. O, bu kulüp için çok önemli bir isim. Bu durum beni etkilemiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0