BBL | Yaraları sarma zamanı..

Yaklaşık olarak son 10 gün içinde uğraşmadığı sorun kalmayan ve bu süreçte oynadığı 1 lig ve 2 Euroleague maçını kaybeden Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi'nin 4. haftasında evinde konuk ettiği Tofaş'ı 87-80'lik skorla yendi. Sakatlıkların etkisiyle yine dar bir rotasyon kullandığımız bu karşılaşmada farkı zaman zaman açsak da maçı koparacak hamleyi yapamadık. Buna rağmen önde kalmayı başarıp galibiyeti almayı ise bildik. Arroyo 22 sayısıyla maçın en skoreri olurken, Jamont Gordon ve Bonsu da 17'şer sayıyla oynadı.

Maçın ilk çeyreğinden başlayarak tamamına bir bakış attığımızda iki tarafın da çok uzun süreli üstünlükler kuramadığını gördük. Arroyo-Jamont-Sinan-Ersin-Bonsu beşiyle çıktığımız bu mücadelede hücumda özellikle Arroyo'nun maça iyi başlamasıyla birlikte sayı üretmekte pek zorlanmadık. Dış atışlar son birkaç maça oranla daha iyi girerken savunma direncimizle ilgili olarak ise aynı şeyleri söylemek pek kolay olmadı. 26-17 öndeyken savunduğumuz son hücumda da Blazic'ten gelen üçlükle farkı 6'ya indirmeyi başardılar. İkinci periyoda ise daha iyi bir giriş yapan takımımızda Erceg'in de kenardan gelmesiyle dış atış isabetleri bulmaya devam ettik ve 32-20'yle farkı 12'ye kadar da çıkardık. Ancak maçta o ana kadar bizi taşıyan Arroyo-Sinan'ın kenara gelmesi ve rakibin alan savunmasına karşı doğru hücum edememiş olmamızdan ötürü ritm dışına çıktık. Bu süreçte başta Serhat Çetin olmak üzere rakip dış atışlardaki yüzdesini arttırınca kısa bir süre içinde geri gelip öne geçmeyi başardılar. Ancak devrenin son hücumunda girmeyen topu Bonsu'nun tamamlamasıyla beraber 44-43'le yeniden öne geçtik ve soyunma odasına üstün gittik. Üçüncü çeyreğin ilk 5-6 dakikasında iki taraf da karşılıklı olarak basketler bulurken üstünlük birkaç kez el değiştirdi. Ancak periyot sonuna doğru biraz toparlanma ivmesi gösteren takımımızda Jamont da kıpırdayınca son 10 dakika öncesi skoru 66-62'ye taşımayı başardık. Karşılaşmanın son çeyreğinde ise farkı çift haneler seviyesine çekip maçın geri kalanını o düzeyde sürdürmeyi başardık. Her ne kadar Tofaş maçtan kopmasa da hep bir iki adım önde kalmayı başardık. Jamont-Arroyo'nun bireysel üretimleri, Bonsu-Ersin'in pota altındaki etkinlikleri ve Sinan'ın sahaya kattığı enerjiyle birlikte çok fazla hata yapmadığımız bu son bölümde 87-80'le galibiyeti aldık. Maçın son dakikası içinde Arroyo bir pozisyonda bileğini burkup kenara gelerek bizleri korkuttu, ancak devamında korkulan şey olmadı ve maçı bu ufak kaza haricinde galibiyetle kapatmayı bildik.

Tofaş maçı belki çok iyi veya sürekli görmek isteyeceğimiz bir performansa sahne olmadı. Takımın özellikle savunma kurgusunda alması gereken çok yol var. Burada bireysel performanslardan daha önemlisi savunmadaki takım olarak ortaya koyacağımız prensipler olacak. Çünkü henüz savunmada nerede ne zaman ne yapacağımız konusunda genel anlamda eksiklikler mevcut. Oyuncuların bu anlamda birbirini tamamlamakta zorlandığını görüyoruz. Bunun yanında hücum tarafında da hem bireysel, hem de takım olarak alınacak mesafeler var ancak yine de bugünkü maçı kazasız belasız geçip şu mağlubiyet serisini sonlandırmak güzel oldu. Zaten 2 akşam önce Malaga deplasmanında o kadar dağılmış bir takımın bu haftasonu bir anda düzelmesini bekleyemezdik, kazanmaları şimdilik kafi... Eksikler için önümüzdeki süreç kritik olacak tabi. Bu maç içinde özellikle ilk 5'te çıkan bütün isimlerimiz iyi katkı verdi. Arroyo 22, Jamont&Bonsu 17, Ersin 14 ve Sinan da 9 sayıyla oynadılar ki zaten bunların toplamı 79 ediyor. Yani kenardan istenen katkıyı pek alamadık. Sadece Erceg'in ilk yarıda attığı iki üçlük bu anlamda bir parça olsun yardımcı olurken Domercant, Göksenin, Ender'den hücum katkısı gelmedi. Arroyo, Jamont, Ersin'in performansları zaten beklenen performanslar ama Bonsu'nun da yeni gelmiş olmasına rağmen pota altında gösterdiği iyi performans değerli. Malaga maçında da yine iyi katkı vermişti ki sağlıklı kaldığı süre içerisinde ne kadar değerli bir uzun olduğunu tekrar söylemeye gerek yok. Son olarak Sinan Güler de sezonun bu noktasına kadar çok fazla katkı sağlayamamışken ilk 5 çıktığı bu karşılaşmada oyunun iki tarafında da olumlu oynadı ve istatistik hanesine 9 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 4 top çalma yazdırdı.

Bizim açımızdan çok rahat geçmeyen ama sonunda yine de kazandığımız ve şu zor zamanlarımızda biraz olsun nefeslendiğimiz bir maç oldu Tofaş maçı.. Jawai'den gelen 3-6 ay arası oynayamaz haberiyle birlikte sezonun geri kalanında Bonsu'ya güveneceğimiz artık kesinleşti. Ayrıca Markoishvili'nin yerine de çok kısa bir zaman içinde önemli bir ismin transferinin açıklanması bekleniyor. Sonrasında ufak tefek sakatların da takıma geri dönmesiyle de birlikte takım olarak sahip olduğumuz eksikleri çözerek toparlanma evresine gireceğiz. Evet, işimiz kolay değil çünkü hedefler hala büyük ama bu hedefler için yeterli gücümüz var. Bunu atlamamak gerek. Şimdilik daha fazla kaza mağlubiyeti almadan ve tabi artık daha fazla sakatlık problemi yaşamadan bu haftaları geçmek bizim için öncelikli hedef olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0