STSL | Kazanılan sadece 3 puan değil..

Galatasaray, bu sezon belki de ilk kez yakaladığı galibiyet serisini, hem de bir Cuma maçında, Arena'da devam ettirdi. Konya karşısında ilk yarıda son derece etkisiz bir futbol sergileyen ancak son dakikada beraberliği bularak soyunma odasına moralli giden Cim Bom, ikinci yarı Aydın - Burak ortaklığıyla galibiyet golünü bulmayı ve 3 puanı koparmayı başardı. Seri haline gelen bir diğer nokta ise her hafta zorla kendisine gol yedirmesi oldu, bu haftayı da boş geçmedi Aslanlar. Derbi öncesi gelen galibiyet sevindirici olsa da Muslera'nın sakatlanması kaygı verici bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Geçen hafta Kayseri deplasmanında, kolay maçı zorlaştırıp arkasından geri alan Cim Bom'un bu hafta Konyaspor karşısında daha rahat bir galibiyet alabileceği düşünülüyor ancak artık kabus haline gelen Cuma maçlarından biri olduğu için yine de ufak bir endişe yaratıyordu. Özellikle maç önce Sneijder'in oynayacağı haberi gönüllere su serpti, ancak maç başladıktan sonra evdeki hesap çarşıya uymadı. Galatasaray, zorla gol yeme adetini de devam ettirince yine stresli bir oyuna dönüştü karşılaşma. Kadrolar geldiğinde herkes defansta Eboue'nin ismi üzerinde durdu. Sabri'nin sağ bek, Eboue'nin sol bek oynayacağı hemen hemen kesindi. İlerideki Burak, Umut, Sneijder, Drogba dörtlüsünü bozmayan Mancini tek değişikliği Dany'nin yerine Eboue'yi alarak yapmış gibi gözüküyordu. Bu arada erken bir golle maç farka gidebilir, Kopenhag deplasmanı öncesi çok yorulmadan kazanılabilirdi. Bu planlar ilk on dakikada sekteye uğradı.

Önce Sneijder'in topu ıskaladığı bir pozisyonda sakatlanması, ardından Abitoğlu'nun yediği pozisyon ile maç çok tatsız başladı. Sneijder'in ıskasının hemen ardından, henüz 7. dakikada Burak kaleciyle karşı karşıya kalacakken Ali Turan arkadan dirsekle çok net müdahale etti, hakem devam dedi. Yaydan bir frikik ve muhtemel bir kırmızı kart çöpe gitti, pozisyon da kaçmış oldu. Sneijder de yerini Emre Çolak'a bıraktı, ilk on dakika böylece heba oldu. Bu arada Muslera'ya verilen iki geri pas sonrası rakiplere giden toplarda iki pozisyon buldu Konyaspor, ikisini de değerlendiremedi. Ancak çekirge haliyle 3. kez zıplayamadı. Akıl almaz biçimde Muslera'ya üçüncü kez verilen top yine Gekas'a gitti, bu kez vurmadı tecrübeli futbolcu, yanındaki Recep'e aktardı ve boş kaleye gol zor olmadı. Yani takım yine golü yemek için kendisi zorladı zorladı, sonunda Konya yeter deyip attı. Sonrası malum, bozulan moraller, akla gelen kötü senaryolar fakat bir türlü tutturulamayan baskı. İmdada ilk yarının son dakikasında yine çaresizliklerin çaresi Drogba yetişti, Umut'un ortasına muazzam bir darbeli kafa vurdu, soyunma odasına beraberlikle götürmeyi başardı takımı.

İkinci yarıya da çok iyi başlayamadı Galatasaray, oyunu yığdı ancak istediği pozisyonları elde edemedi. 65'te Umut yerini Aydın Yılmaz'a bırakırken kimse Aydın'ın iki dakika sonra hayatının asistini yapacağını tahmin etmiyordu. Uzun mesafeden, rakibe rağmen yerden nefis bıraktı Burak'ın önüne, Burak da hiç alışık olmadığımız şekilde kaleciyi çalımlayarak attı golü, Cim Bom istediğini aldı. Sonrasında çok dişe değer bir atak yakalayamadı Konya, akıllarda kalan Chedjou'nun direkten dönen kafasıydı sadece. Böylece kabus olan Cuma maçlarından biri üç puanla geçilmiş, derbi öncesi seri devam etmiş oldu. Fakat maçtan sonra akıllarda kalan iki pozisyon vardı ki, herkesi korkutuyordu. Birisi Sneijder'in sakatlandığı pozisyon, diğeri ise Muslera'nın ayağına gelen Gekas darbesi. Sneijder muhtemelen toparlayacak, ancak Muslera'nın parmağında kırık olduğu duyuruldu. Şimdi herkes gelecek hayırlı haberleri bekliyor.

Kopenhag karşısında yabancı sınırı olmayan bir takımla çıkacağız, dolayısıyla ilk maçtaki baskılı oyunu oynamak için tüm unsurlar sahada olacak, Muslera'yı saymazsak. Eğer Bruma ve Eboue benzer bir performans sergiler, muhtemel sol bek çıkacak olan Riera da maç eksiği nedeniyle sırıtmazsa bir galibiyet daha gelebilir ve grupta şansımız iyiden iyiye artmış olur. Ancak bunun dışında ne türlü senaryolar gelişir, göreceğiz. Derbi ise, Kopenhag'dan sonra düşünülmeli. Zira yine sırf Galatasaray'ı engellemek için koyulmuş ne idüğü belirsiz kural kadronun şekillenmesinde etkili olacak...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0