[ÇEVİRİ] Carragher: Mancini dünyanın en iyilerinden..

İngiliz futbolunun önemli isimlerinden Jamie Carragher, aktif futbol yaşantısına nokta koyduktan sonra İngiltere'nin yüksek tirajli yayın organlarından DailyMail'de köşe yazısı yazmaya başlamıştı. Liverpool'un efsane oyuncularından olan Carragher, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında İtalyan teknik direktörümüz Roberto Mancini hakkında son derece dikkat çeken cümlelere yer verdi. Manchester City günlerini değerlendiren Carragher, dünyada oyunu en iyi okuyan isimlerden birisinin Mancini olduğunu dile getirdi. 


Mancini'den başlayalım. Taraftarın çok sevdiği Mancini için futbolcularının övgü yağdırdığını söyleyemem. Pellegrini ise tam tersi. Futbolcular saygı gösteriyor fakat taraftar tarafından bir türlü kabul edilemedi. Bu sadece Mancini'nin popülaritesinden kaynaklanmıyor. Bir örnek vermek istiyorum. Manchester City evinde Bayern'le oynuyor ve sahada eziliyor. Pellegrini hala 4-4-2 de ısrar ediyor ve sonuç ortada. Kulübün bütün alt yapı takımlarına monte edilmiş 4-3-3 sistemini uygulamak istemiyor. Taktikten önce bu taktiğe uyacak oyuncun olması gerekir. Kenardan oyuna katkısı yok. Mancini oyunu yaşıyordu. Kendisi dünyada oyunu en iyi okuyan hocalardan biri. City'yi en büyük rakipleri United ile büyük bir mücadeleye soktu ve onların önüne geçirdi. Şampiyon yaptı. Kendisi hala City taraftarlarının gönlünde bir yere sahip. 


Onuncu maça gelindiğinde lig kazanılmaz fakat kaybedilebilir. 12 ay önce City 21 puanla ikinciydi. Şu anda 9 maçta 16 puanda ve başta kaleci seçimi olmak üzere takımın oyun şeklinde birçok sıkıntı var. Şimdi sormak lazım kazanma mantalitesini kaybeden City taraftarlarına, Mancini geri gelsin mi? Eminim büyük bir coşkuyla karşılanır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0