Roberto Mancini: Daha fazla yerli oyuncuya sahip olmalıyız..
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 hafta sonunda liderlik koltuğunda oturan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan arkasında takibini sürdüren Galatasaray, geçtiğimiz ay yaşadığı teknik direktör değişiminin ardından kötü başladığı sezonda yavaş yavaş form tutmaya başladı. Aylık resmi yayın organımız Galatasaray Dergisi'ne konuk olan teknik direktörümüz Roberto Mancini, yeni sezon yapılanmasından sezon sonu hedeflerine ve kadro yapısına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Mancini sezon sonunda mutlak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi. İtalyan teknik adamın tüm açıklamaları şu şekilde..
HEDEF: ŞAMPİYONLUK
Benim buradaki ilk senem ve tabii ki ligde şampiyon olmak istiyorum. Son iki senenin şampiyonu olmanız bu sezonu kolay kılmıyor. Ayrıca her zaman şampiyon olmak istersiniz. Juventus 30 kere şampiyon oldu ama hala şampiyon olmak için çalışıyor. Şu anda biraz gerideyiz ama lig uzun ve aradaki farkı kapatmak için fırsatımız var. Şampiyonlar Ligi'ne gelince, çok kötü bir başlangıç yaptık. İkinci maçta Torino'dan çıkardığımız beraberlik çok kritikti. Grubu tekrar açık hale getirdik, fakat hala yolumuz var. İki deplasman maçı var önümüzde. Şampiyonlar Ligi daha kısa bir koşu. Adım adım düşünmeliyiz. İlk olarak önümüzdeki maçı kazanmamız gerekiyor. Sonrasını ise göreceğiz.
YAPILANMA: GENÇ OYUNCULARA İHTİYACIMIZ VAR..
Öncelikle şunu söyleyeyim, Fatih Terim'in yerine gelmek üzerimde bir baskı yaratmıyor. Terim, Türkiye'nin en büyük ve kariyerli teknik direktörü. Avrupa'nın da en iyi hocaları arasında yer alıyor. Galatasaray'ın bana bir teklifi oldu. Ben de bu önemli teklifi kabul ettim. Var olan durumlarla ilgili ise herhangi yorum yapmaya gerek yok. Bu sezona hazırlık aşamasında yapılan çalışmalara dair bir yorumda bulunamam. Çünkü yoktum ve o dönemki çalışmalar mutlaka bir fikir dahilinde yapılmıştır. Evet, bu durum bize sıkıntı yaratıyor. Kesin olan, daha fazla Türk oyuncuya ihtiyacımız var. Uzun süreli düşünürsek genç Türk oyunculara ihtiyacımız var.
Benim düşünceme göre Türkiye'deki takımların temeli Türk oyunculardan, İngiltere takımının temeli İngiliz oyunculardan oluşmalı. Oyunun ruhu açısından belki de böyle olmalı. Ama günümüzde dünya çok değişti ve iletişim hızı inanılmaz. 50 sene öncesinin şartlarında değiliz. Dolaşımın bu derece olduğu bir dünyada futbol konusunda bu yapıyı savunamıyorsunuz. Inter'de öyle maçlara çıktık ki sahada bir İtalyan oyuncu olmuyordu. Bence şartların değişmesi artık çok zor. Çünkü özellikle Avrupa var olan bu duruma uyum sağladı.
YABANCI KURALI: İYİLİK DEĞİL, KÖTÜLÜK..
Negatif olarak etkilediğini söyleyebilirim. Federasyonlar 'sahadaki yerli sayısını belli sayıda tutarsam gelişim sağlarım' şeklinde düşünüyorsa bence bu doğru değil. Türk oyuncular gelen yabancı oyunculardan daha iyiyse zaten sahaya çıkarlar. Eğer çıkamıyorlarsa da daha iyi olmak için çabalarlar. Gelişim de bu şekilde sağlanır. 'İtalya'da takımlar sahaya çıkarken kadrolarında sadece yabancı oyunculara yer verdiler' demiştim ama İtalya bu süre içinde Dünya Kupası'nı kazandı, iki defa da finale çıktı. Konuya oyunun ruhu açısında bakarsanız farklı, gelişimi açısından bakarsanız farklı sonuçlara da ulaşabilirsiniz. Eğer milli takıma destek olunduğu için yapılıyorsa, bu yanlış.
DROGBA: ŞAMPİYON OYUNCU..
Hagi çok büyük bir oyuncuydu. İtalya'da karşılıklı oynadık, onu çok iyi tanıyorum. Dünya futboluna bu tip oyuncular çok az geliyor. Çünkü çok yetenekliler. Şu anda bizim elimizde Drogba var, çok büyük bir şampiyon. Aslında Galatasaray'da Drogba, Sneijder ve Melo gibi bu etkiyi yaratacak oyuncular var. Belki yenileri gelecek ya da takım içinde yetişecek. Ama futbol farklı bir anlayışla oynandıkça takım için bu tip oyuncuların katkıları da farklı şekilde algılanıyor olabilir. Her ne şartta olursa olsun, takımlar bu tip oyuncuları kadrosuna katmak ister.
TAKIM YAPISI: DAHA ÇOK ÇALIŞACAKLAR..
Bruma genç bir oyuncu. Bir anda bütün takımı değiştirmesi beklenmemeli. Daha yapması ve öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki futbola dair. Evet, çok iyi açık oyuncusu ama zamana ihtiyacı var. Selçuk benim bilmediğim, tanımadığım bir oyuncu değil. Türkiye'ye gelmeden önce enternasyonal bazda Selçuk'u görüyordum. Çok iyi bir oyuncu ve hala kendini geliştirebileceği bir potansiyeli olduğunu biliyorum. Türkiye bu anlamda İtalya gibi. Bir oyuncu çıkıyor, büyük işler yapıyor ve herkes 'tamam işte iyi oyuncu bu, artık yeter' diyor. Selçuk, Burak, Umut, Semih çok iyi oyuncular, potansiyelleri var ama bu noktada bitmemeli. En iyi örnek Arda Turan olur. Arda çok iyi bir oyuncuydu ama herkesin 'tamam' dediği yerde o durmadı ve Atletico Madrid'de başka bir seviyeye çıktı. Bu performans çok iyi, yeterli mantığı ile hareket edilmemeli. Oyuncular devamlı bir üst seviyeyi hedeflemeli.
Hiç yorum yok
Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.