ELW | Kayıp yok!

Sezona 9/9'la başlayan ve hızlı bir giriş yapan Galatasaray Odeabank, Euroleague Women'da ilk tur gruplarının 3. hafta mücadelesinde konuk ettiği Spartak Moskova'yı 63-50 mağlup etti. Özellikle ilk yarıyı domine eden ve ilk 20 dakikada rakibine 11 sayı atma imkanı veren takımımız ikinci yarı gevşeme yaşasa da maçı tehlikeye sokmadan kazanmayı başardı. Şu ana kadar çok iyi bir form yakalayan Alba Torrens 17 sayıyla en skorer ismimiz olurken Zellous da 14 sayı - 6 ribaund - 5 asistlik bir performans ortaya koydu.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırabiliriz. İlk yarıda yaptığımız müthiş savunmayla birlikte Rus temsilcisi çok çabuk ritmden çıktı. Attıkça ritme giren ve daha çok atan takımlara zıt bir şekilde rakibimiz de bu maçın ilk yarısında kaçırdıkça kaçırdı. Bu süreçte Alba&Zellous ikilisinin önderliğinde hücumda istediği üretimleri de sağlayan takımımız Şebnem'in son saniye üçlüğüyle birlikte devreyi 36-11 önde geçti. Maçın ikinci yarısında ise ilk devredeki rahat görüntünün de verdiği rahavetle birlikte özellikle savunmada düştük. Spartak çok daha rahat sayı bulmaya başlasa da biz kendimize yetecek skorlara çıkmayı başardık. Ne kadar denerlerse denesinler oyuna ortak olmalarına izin vermeden farkı çift hanelerde tutmayı başardık ve maç sonunda 63-50 kazanmayı başardık. Maçta bizim adımıza en dikkat çeken şey ilk yarıdaki savunma performansımızdı şüphesiz. Rakibi sadece 11 sayıda tutmak dikkat çekiciydi bizim için. İkinci yarıdaki gevşemeyi ise normal karşılayabiliriz. Hücum performansımızda özellikle 17 top kaybı yapmış olmamız yüksek skorlara çıkmamıza engel oldu. Ayrıca Nevriye'nin son maçlarda biraz daha az süre almaya başlamasıyla birlikte pota altında daha az top inmeye başladı, ancak bunlar dönemsel şeyler. Alba Torrens 17 sayıyla en skorer ismimiz olurken olumlu performansını devam ettirdi. Onun haricinde Zellous da özellikle potaya gittiği anlarda etkili olurken 14 sayı - 6 ribaund - 5 asistle oynadı. Bu iki isim haricinde Işıl 6 sayı - 7 ribaund - 5 asist, Kelsey Bone 8 sayı - 9 ribaund, Şebnem ve Bahar da 6'şar sayıyla oynadılar. 

Kendi evimizde aldığımız bu galibiyetle birlikte resmi maçlardaki galibiyet serimizi 10 maça çıkardık. Sezona çok iyi başlayan Ekrem Memnun'un öğrencileri dar rotasyona rağmen iyi bir performans sergilemeye devam ediyor. Tabi dar rotasyona rağmen demişken hala oldukça dengeli ve tehlikeli bir takıma sahibiz. Ayrıca başta Alba olmak üzere beklediğimiz isimler gereken sorumlulukları aldığı için şu ana kadar çok fazla sorun yaşamadık. Bir de bu takıma geçen sene bıraktığı yerden dahil olabilecek bir Sancho'yu eklediğimizde daha da iyi oluruz. Şimdilik aynen devam kızlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0