THY Euroleague | Pire deplasmanına giderken..

THY Euroleague'de art arda kazandığı maçlarla gruptan çıkma anlamında oldukça rahatlayan ve artık sıralama açısından önem taşıyan maçlara çıkacak olan Galatasaray Liv Hospital, 7. hafta karşılaşmasında Pire'de Olympiacos'a konuk oluyor. Sezonun şu noktasına kadar hiç maç kaybetmeyen rakibi karşısında zorlu bir maça çıkacak olan takımımız yine de galibiyet alıp 2. lik konusunda koltuğunu sağlama almak istiyor. Haftanın en önemli maçlarından biri olan ama yine NTV Spor Smart'tan şifreli yayınlanacak bu karşılaşma öncesi iki takımın son durumları:

TOP 16 İÇİN ÖNEMLİ MAÇLAR
Stelmet deplasmanı, ardından içeride kazandığımız Bayern Münih ve Siena maçlarıyla birlikte 4-2'lik bir galibiyet derecesi yakalayan takımımız şu an grubun 2. sırasında bulunuyor. Ve eğer bu maçtan sürpriz sayılabilecek bir şekilde galip ayrılıp derecemizi 5-2 yapabilirsek bu 2.lik koltuğundan muhtemelen bir daha inmeyiz. Çünkü geri kalan 3 maçımızın 2'si yine kendi evimizde olacak. Kaybetsek bile yine bu konuda bir avantajımız olduğunu söyleyebiliriz ama kazanırsak çok büyük bir rahatlık olacak bizim için.. Zira Top 16 formatına bakıldığında gruptan 2. çıkmak bizi orada biraz daha rahat geçmesi muhtemel gözüken F Grubuna atacak. Maç maç gidip şu an sıralamadaki yerimizi korumak öncelikli hedefimiz.. Geride kalan 6 haftaya baktığımızda takıma 3. maçta dahil olan Bonsu oldukça dominant bir performans gösterirken 4 maçta 15 sayı - 12.3 ribaund ortalamalarını yakaladı. Carlos Arroyo 11.2 sayı ve 4.3 asist ortalamalarıyla takımı taşıyan diğer isimlerden birisi olarak göze çarpıyor. Sakatlık listesinde olanlar haricinde hala çok ön plana çıkan başka bir isim yok ama bu haftadan itibaren Erceg, Hairston, Ender, Domercant, Furkan ve Cenk gibi isimlerin üst düzey performanslar verip istatistiksel olarak da kendilerini daha yukarı taşımalarını bekliyoruz. 

NAMAĞLUP BİR RAKİP; OLYMPİACOS
İki sezon üst üste kazanılan Euroleague şampiyonluklarından sonra bu yaz döneminde bazı önemli oyuncularını kaybeden Olympiacos şu ana kadar bundan pek etkilenmedi. Papanikolaou, Kyle Hines ve Antic'in yerine gelen Lojeski, Petway, Dunston gibi isimler de takıma önemli katkılar vermeye devam ediyor. Oynadıkları basketbol olarak geçen sezon bıraktığı yerden devam eden ve kazanmayı çok çok iyi bilen bir takım olan Olympiacos, Yunanistan Ligi'nde şu ana kadar çıktığı 7 maçı da kazanırken Euroleague'de de 6/6 yaparak gruptan çıkmayı matematiksel olarak garantilediler. Önceki yıllara oranla basketbollarında çok bir değişim yok. Baskılı savunmayı çok iyi yapan ve özellikle maçın ortaya düştüğü dakikalarda bu savunma direnci zirveye vurabilen Yunan temsilcisi aynı zamanda hücumdaki ikili oyunlardan temel alan penetre-pas'a ve doğru spacing'e dayalı düzenleriyle maçları bir bir kazanmaya devam ediyorlar. Özellikle ortada giden maçların son çeyreklerinde ortaya çıkan bu kazanma karakterlerini aşmak kolay değil, ama imkansız olarak da görmemek lazım tabi.. Bireysel anlamda en önemli oyuncuları bilindiği üzere Spanoulis.. Sezona kısmen yavaş girmesine rağmen yıldız oyuncu son haftalarda biraz daha fazla sorumluluk almaya başladı. Şu ana kadarki Euroleague istatistikleri: 14.8 sayı - 4.8 asist.. Ama maç başına 3 top kaybıyla oynadığını da atlamamak lazım. Onun haricinde şu ana kadar %59'la üçlük atan Lojeski 14.2 sayı ortalamasıyla takımın en skorer 2. ismi.. Printezis 10.3 sayı - 6.5 ribaund, Bryant Dunston da 9.8 sayı - 6.3 ribaund ortalamalarıyla ön plana çıkan diğer oyuncular oldular.

KRİTİK NOKTALAR
Olympiacos her ne kadar bileği bükülmesi zor bir rakip olsa da yenilmesi imkansız bir takım değil tabi. Euroleague'de son 2 içsaha maçlarında Bayern Münih ve Stelmet'e karşı oldukça zorlanmışlardı. Hatta başka bir takım olsa iş o noktaya geldikten sonra o maçları muhtemelen çeviremezdi ama onlar bir şekilde bunu başardılar. Tabi tüm bunlar sürekli bu şekilde kazanacakları anlamına gelmemeli, bu maçta serilerini bozmak için biz de elimizden gelenleri ortaya koyarsak galibiyet çıkarabiliriz bu deplasmandan.. Belirleyici olabilecek noktalara gelince; son 2 Euroleague maçında çok iyi yaptığımız ikili oyun savunmasını bu maçta da yapabilmek çok kritik olacak. Tabi Siena karşısındaki gibi adam değişerek savunmaktan çok Bayern Münih maçındaki gibi rotasyonları doğru yaparak ikili oyun savunabilmek daha mantıklı olur, zira adam değişiminden ortaya çıkan ters eşleşmeleri çok iyi kullanabiliyorlar. Özellikle de Spanoulis.. Savunmada alacağımız önlemlerle yavaşlatmayı düşündüğümüz rakibe karşı hücum performansımız da önemli olacak şüphesiz.. Bu konuda tek bir noktanın belirleyici olacağını düşünmüyorum. Açıkçası Olympiacos'u deplasmanda yenmek istiyorsak şu an için elimizde ne varsa ortaya koymamız lazım. Dolayısıyla Arroyo-Ender'in hatta süre alırsa Engin'in topa yön vermedeki performansları; ilk maçta bulamadığımız doğru dış atışları bu maç bulup Erceg, Domercant, Cenk gibi isimlerle bunları yüzdeli sokabilmemiz, driblinge kaldığımız anlarda Hairston ve Sinan'ın penetreleri, Bonsu-Furkan ikilisiyle birlikte Macvan'la da boyalı alanı etkili kullanabilmek gibi noktalardan hepsini olmasa bile bir çoğunu ortaya koyabilmek gerekecek. Ve tabi Olympiacos'un o gaza bastığı dakikaları da mental olarak dağılmadan geçmek ve oyunun içinde kalmak da önemli olacak. Kazanılması kolay gözükmeyen, ama ''Neden olmasın?'' diye sormaktan da kendimizi geri alamadığımız bu maçta Ergin Ataman ve öğrencilerine başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0